Skocz do zawartości

Odzyskanie page ranku i pozycji.

AdrianoTM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jakiś czas temu miałem awarię bazy danych i moja strona nie działała jakieś 2 tygodnie. Nie było mnie wtedy w kraju i dopiero po powrocie zorientowałem się, że strona nie działa. Strona przed awarią posiadała PR3 i pierwsze pozycje w Google na interesujące mnie frazy. Kilka dni temu naprawiłem problem i strona wróciła do indeksu, ale straciłem pozycję i PageRank. W związku z tym mam pytanie czy jest szansa na odzyskanie w szybkim czasie pozycji i PageRanku ? Pewnie ktoś z was miał kiedyś taką sytuację i mógłby napisać ile to mniej, więcej trwa. Najbardziej zależy mi na powrocie ruchu, który praktycznie spadł do zera razem z zarobkami.

Wydaje mi się, że skoro miała PR3 to możesz delikatnie pogonić roboty pingując ją, lub w NDW przesłać ponownie sitemape i pobrać jako googlebot index oraz sitemap.

Robot powinien zaktualizować dane, że strona znowu jest aktywna i jest szansa, że powróci w ciągu tygodnia dwóch.

Świerze linki na pewno nie zaszkodzą.

Reasumując, skoro byłeś w TOP i strona nie została ukarana tzn, że po reindeksie masz nadal spore szanse na powrót.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

czy jest szansa na odzyskanie w szybkim czasie pozycji i PageRanku ?

Tylko raz czekałam bardzo długo na indeksację strony... po weekendowym braku dostępności wyindeksowało się wszystko oprócz strony głównej. W pozostałych przypadkach kiedy widziałam (na własnych lub cudzych stronach) tego typu problemy, po pewnym czasie wszystko wracało do normy - zarówno pozycje (dużo zależało od czasu niedostępności strony), jak i PR.

Obserwuję w serpach pewną stronę, którą kiedyś sprzedałem. Nowy właściciel miał przez 2 tygodnie problemy ze stroną i była nie dostępna. Strona straciła PR i oczywiście pozycje. Po tym jak strona ponownie zaczęła działać w ciągu kilku dni wróciły pozycje i PR.

Tu miała być sygnatura...

Często nawet na nieprzedłużone domeny wraca PR Jeżeli nie straciłeś linków, wszystko powinno wrócić (pewnie po kilku tygodniach). Z 2 strony, nierzadko zdarzało mi się, że po awarii serwera, strony marnej jakości były banowane w indeksie G.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Dziękuje za liczne odpowiedzi. :)

Strona powoli odzyskuje pozycję, więc mam nadzieję na powrót strony. Były na niej unikalne artykuły tworzone pod czytelników, którzy chętnie wracali na stronę, komentowali wpisy i zadawali pytania. Strona była nieaktywna przez 2 tygodnie, więc myślę, że PR powróci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności