Skocz do zawartości

polepszenie pozycji/optymalizacji strony, wiarygodność google analitics

pablo83

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

jestem pomysłodawcą i wykonawcą strony refundowaneleki.pl

Stronę jakiś czas temu pozycjonowałem (własnymi siłami). Dodawałem do katalogów stron, starałem się pozycjonować na różne frazy. Stworzyłem funpage'a na fb z którego linkuję. Podpatrzyłem źródła linkowania konkurencji i także się tam pojawiłem (w większości z lepszym niż konkurencja efektem).

Chciałbym prosić was o informację co dalej?

Do sprawdzania swojej pozycji używam free google monitor, na 15 fraz mam 7 pierwszych miejsc, pozostałem plasują się od 3 - 5 miejsca.

Jak mogę pozycjonować się na kolejne frazy? Dodawanie strony do wartościowych katalogów stało się bardzo żmudne, bo w dużej ilości już jestem, albo część jest płatna. Stronę prowadzę sam więc rozwijanie jej i cms (autorski) na którym stoi zajmuje sporo czasu co w połączeniu z czasem pozycjonowania nie daje mi jakiegoś specjalnego rezultatu.

Co poprawić na stronie, jak zdobyć lepszą pozycję na frazach na których jestem w pierwszej 5 - tce, czy szukać już firmy do pozycjonowania? Dodam że na stronie nie zarabiam, (choć mam nadzieję że się to zmieni), na razie jest to czysto społeczna inicjatywa.

Jeśli ktoś ma jakieś cenne informacje jak dalej polepszać swoją pozycję w "necie", będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Mam jeszcze pytanie co do google analitics, jak wiarygodne są informacje przedstawiane przez google?

np. odsłony stron - z definicji to każdorazowe wejście na stronę nawet tej samej osoby po kilka razy.

Google analitics w słaby dzień pokazuje mi ok 1500 - 2000 odsłon strony. Napisałem swój własny licznik zapisujący każdorazowe wejście/odświeżenie strony i mój wynik np. dzisiaj od 15:30 to już 10000 odsłon.

Czy ja coś źle rozumiem, czy google nie jest tak wiarygodne jak by się wydawało? (mam zamiar jeszcze napisać zapisywanie unikalnych ip żeby sprawdzić jak to się będzie miało w stosunku do ilości unikalnych użytkowników w ga).

byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Co do pierwszego pytania, poniżej dane strony:

60 - 70% - nowych uzytkowników (reszta to powracający)

min 1500 odsłon dziennie

min 300 użytkowników unikalnych dziennie

dane wg GA

Google analitics w słaby dzień pokazuje mi ok 1500 - 2000 odsłon strony. Napisałem swój własny licznik zapisujący każdorazowe wejście/odświeżenie strony i mój wynik np. dzisiaj od 15:30 to już 10000 odsłon.

Analytics analizyje tylko ruch z włączonym javascript.

Wszystkie boty i ludzie z wyłączonym JSem będą zawyżały ilość w Twoim liczniku. Dodatkowo jeszcze AdBlock nieraz blokuje GA.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Strona w miarę przydatna, napisz dobry opis i zapraszam do mojego katalogu ze stopki. Myślę, że to dla Ciebie dobry link.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Jak mogę pozycjonować się na kolejne frazy? Dodawanie strony do wartościowych katalogów stało się bardzo żmudne, bo w dużej ilości już jestem, albo część jest płatna.

Jak nie masz budżetu to zostaje żmudna praca.

Z najprostrzych:

- darmowe katalogi

- precle

- strony na darmowych platformach blogowych

- strony na darmowych hostingach

- wymiana linkami

Pozdrawiam,

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Używałem GA przez rok czasu i byłem względnie zadowolony z oferowanych opcji i ogólnego działania. Z doświadczenia mogę stwierdzić, że informacje podane w GA są z reguły rzetelne. Jedyną rzeczą kóra "fałszowała" ilość odsłon mojej strony były zdjęcia wyświetlane w google grafika, samo wyświetlenie w wynikach wyszukiwania skutkowało naliczeniem odsłony strony

• 2 tygodnie później...

dzięki za odpowiedzi,

@m.michalski - co da mi blog? jest w stanie podnieść pozycję/wartość strony? czy tego samego nie otrzymuję przez dział aktualności gdzie są umieszczane linki do źródeł?

Co pozycji w przyszłości, czytałem artykuł że google przygotowuje nowy algorytm odpowiadający za pozycjonowanie opierający się już nie o backlinki tylko o ilości "lików" na fb i google +, nie wiem ile w tym prawdy, ale czy faktycznie może próbować pójść w tą stronę i już częściowo próbować rozpowszechniać stronę na społecznościówkach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności