Skocz do zawartości

[pomocy] szukam

novy*

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś z Was zna skrypt systemu newsów, coś na wzór: https://cutephp.com/cutenews/demo/index.php...&action=addnews

Chodzi o to, żeby podczas dodawania nowego newsa były opcje pogrubienia itd, żeby to działało jak w w/w skrypcie.

Wszystko musi być oparte na mysql a w/w skrypt niestety taki nie jest. Próbowałem kombinować itd jest 4 rano a ja już ostatecznie nie wiem jak mam na imie :/ Wszystko mi się już pokręciło.

Kod który by obsługiwał dodawanie itd do bazy juz jest tylko nie wiem jak te opcje z tego wizualnego edytora wstawić.

Pole z edytora nazywa się: short_story ale gdy coś wpisuje to wartość przekazywanej zmiennej i jest pusta

wstawiłem tą część java scriptu tak:

<script language=\"JavaScript\" type=\"text/javascript\" src=\"rte/richtext.js\"></script>

<script language=\"JavaScript\" type=\"text/javascript\">

initRTE(\"rte/images/\", \"rte/\", \"rte/\", false); </script>

<script language=\"JavaScript\" type=\"text/javascript\">

writeRichText('short_story', '', 460, 250, true, false);

</script>

<input type=submit style='font-weight:bold' title=\"Post the New Article\" value=\" Add News \" accesskey=\"s\">

Czy ktoś może mi pomóc?

Jak dla mnie, skrypt newsa to jeden z najłatwiejszych w php. Na pewno z jego napisaniem poradzisz sobie sam. Przy dodawaniu danych do bazy wykorzystaj poprostu jakiś edytor wysiwig, który będzie miał opcję pogrubienia itp. Polecam TinyMCE - gdy go podepniesz pod panel admina, to w textarea będziesz miał wiele przydatnych opcji, dodawanie newsa będzie tak proste, jak pisanie w wordzie ;) Pozdrawiam

Dała matka rozum? To kombinuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności