Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to mój pierwszy temat na tym forum mam nadzieję że udało mi się umieścić go w odpowiednim miejscu. Temat jaki podałem jest może trochę ogólny ale też zamierzam się wszystkiego dowiedzieć w tym temacie. Mam wiele pytań jeżeli chodzi o przekierowanie 301. Moje pierwsze pytanie odnośnie tego zagadnienia to przekierowanie domeny na inną domenę. Czy jeżeli pozycjonowałem serwis strona.pl i przekierowałem go na witryna.pl to powinienem katalogować dalej strona.pl czy mogę zacząć katalogować nową domenę witryna.pl. Jak to jest odbierane przez google.

Wiem że jeżeli chodzi o siłę to jest to obojętne którą domenę będę pozycjonował, tylko nie chciał bym zostać przez przypadek ukarany. A katalogowanie nowej domeny dało by możliwość ponownych wpisów w tych samych katalogach i stąd to moje pytanie.

Pozycjonowanie stron oraz zniżki na multikody do katalogów stron.b1.png

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Te pytanie było już dziesiątki razy zadawane na forum warto poszperać bo raczej niczego nowego się nie dowiesz.

Jeszcze niedawno działało to na zasadzie, że linkuje się domenę przekierowaną i tą na którą przekierowuje. Jednak po ostatnich zmianach większość 301dynek siada po upływie 2-4 tygodni.

Chodzi o to, że jeśli przekierujesz domenę A na B, to może być taka sytuacja, że to przekierowanie nie będzie nic dawało dla domeny B z domeny A po upływie tego okresu co Tobie napisałem w poprzednim poście. Ale powinno się linkować obie domeny i poczekać do czasu 4 tyg. i wtedy wywnioskować czy warto dalej utrzymywać 301dynkę.

No to trochę po głupiemu to jest. Wszędzie jest napisane że moc przechodzi a potem może okazać się że żadna siłą nie została przekazana. Wydaje mi się że zbyt wiele można na tym stracić. A sprawa druga co do wewnętrznych adresów . Miałem adresy głównej domeny domena.pl/index.html, domena.pl/index.htm i oba wyświetlały mi białą stronę. Udało mi się je przekierować na domena.pl. Ale co do adresu domena.pl/index.php mam pewne problemy. Po próbie przekierowania go na domena.pl, wszystkie moje podstrony zostają przekierowane na domena.pl. Dlaczego ta reguła "Rewriterule ^index\.htm$ / [R=301,L]" nie działa mi w przypadku zastosowania .php

Prubowałem też użyć tego

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^\/index.php$
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$
RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.pl/ [L,R=301]

Ale to mi nie działa. Po wklejeniu tego kodu w którym miejscu bym nie klikną to zostaję przekierowany na stronę główną

... i odnośnie mojego poprzedniego pytania. Dalej nie wiem czy po przekierowaniu mogę linkować nową domenę. Czy dla google wówczas domena-a.pl i domena-b.pl to te same domeny ?

No to trochę po głupiemu to jest. Wszędzie jest napisane że moc przechodzi a potem może okazać się że żadna siłą nie została przekazana. Wydaje mi się że zbyt wiele można na tym stracić. A sprawa druga co do wewnętrznych adresów . Miałem adresy głównej domeny domena.pl/index.html, domena.pl/index.htm i oba wyświetlały mi białą stronę. Udało mi się je przekierować na domena.pl. Ale co do adresu domena.pl/index.php mam pewne problemy. Po próbie przekierowania go na domena.pl, wszystkie moje podstrony zostają przekierowane na domena.pl. Dlaczego ta reguła "Rewriterule ^index\.htm$ / [R=301,L]" nie działa mi w przypadku zastosowania .php

Prubowałem też użyć tego

Ale to mi nie działa. Po wklejeniu tego kodu w którym miejscu bym nie klikną to zostaję przekierowany na stronę główną

... i odnośnie mojego poprzedniego pytania. Dalej nie wiem czy po przekierowaniu mogę linkować nową domenę. Czy dla google wówczas domena-a.pl i domena-b.pl to te same domeny ?

Strategia działania jest zależna od wielu czynników o których my nie wiemy - za mało danych. Sposoby działania są inne gdy domena A jest w filtrze inna gdy ma bana a jeszcze inna gdy chcesz zmienić adres strony domeny A na B bo np. zakupiłeś domenę która bardziej Tobie lub Firmie ... pasuje.

Pracuje... pracuje... pracuje... ZIBICOM

Bo chodzi o to że chcę się bawić w coś takiego że umieszczam swoją stronę tylko w tych wysokich katalogach np tylko w pr5 i potem robię przekierowanie na nową domenę i z nowu umieszczam tylko w tych wartościowych katalogach z pr5. Nie chce mi się marnować czasu na wpisy do katalogów z pr 0 . Tymbardziej że pisanie unikalnego artykułu do takiego katalogu to dla mnie jakaś paranoja

Uważam, że kupowanie domen i działanie na 301 nie jest zbyt rozsądnym pomysłem. Założenie jest dobre, zdobywanie wartościowych linków, jednak ja 301 wykorzystywałbym tylko w sytuacjach zagrożenia ( filtr ban cokolwiek ) lub do przekierowania z www na bez www lub odwrotnie. Postaraj się może zróżnicować źródła pochodzenia linków, a co do opisów unikalnych - może warto zastosować z głową synonimy? Oczywiście nie mówię tu o jakichś automatach które bezmyślnie dobierają słowa, a o dobrze przemyślanych zsynonimizowanych opisach i artykułach. Przygotuj sobie arta ok 250, 750 i powyżej 1500 znaków, zsynonimizuj je dobrze, a efekt będzie taki jakiego oczekujesz. Tyle że raz poświęcisz więcej czas, a później nie będziesz go tyle musiał tracić.

m.michalski ja nie chcę kupywać nowych domen tylko tworzyć kolejne subdomeny i je przekierowywać na główną domenę. Jeżeli google traktuje wszystkie przekierowane subdomeny jako jedna domena to wydaje mi się że można by było dużo zyskać na kolejnych wpisach do tych samych (wartościowych) katalogów.

Jeżeli chodzi o przekierowanie z www na bez www to takie zrobiłem. Zrobiłem terz przekierowania z index.html na domenę główną i z index.htm na domenę główną. Jednak mam problem ze zrobieniem przekierowania z index.php na domenę główną. Po próbie przekierowania z index.php na domenę główną wszystkie odnośniki menu prowadzą na domenę główną. Stronę mam na joomla.

Co do synonimów Umieszczam jeden z moich synonimów. Dla mnie to jest bełkot i obawiam się że kiedyś zostanie też tak odebrany przez google. Nie mówię że teraz ale google się rozwija.:

Polecana witryna zajmuje się zbieraniem jak najatrakcyjniejszej ilości ofert spokrewnionych z optymalizacją twojej strony. Dzięki takiemu rozwiązaniu możesz popatrzeć dostępne oferty i koszta i także skorzystać z oferty bezpośrednio na promowanej www. Zebraliśmy dla was usługi trudniące się pozycjonowaniem witryn. Są to najatrakcyjniejsze usługi które trudnią się optymalizacją już od kilku długich jesieni, powinieneś rozeznać koszta i ostatecznie zawrzeć umowę. Rozwiązanie takie według nas jest dobre, ponieważ oszczędzisz wiele czasu a również błyskawicznie z orientujesz się w cenach na domniemane zdania kluczowe posyłając zapytania do masy firm jednocześnie.

m.michalski ja nie chcę kupywać nowych domen tylko tworzyć kolejne subdomeny i je przekierowywać na główną domenę. Jeżeli google traktuje wszystkie przekierowane subdomeny jako jedna domena to wydaje mi się że można by było dużo zyskać na kolejnych wpisach do tych samych (wartościowych) katalogów.

ladnie dziala zrobienie subdomen1.domena.pl i 301 na domena.pl/interesujaca-podstrona/ wtedy taka subdomene mozna skatalogowac na przyklad, co dla podstrony sie nie uda, a moc ladnie przeskakuje

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

No właśnie kulfik o czymś takim mówię :-) Sprawdzałeś to i działa tak ? A więc tworzenie nowych subdomen i przekierowanie je na podstrony ma sens.

I można pozycjonować nowe subdomeny ?

ja tak robie bardzo czesto, subdomena>katalogowanie > 301 na podstrone, dziala bardzo ladnie

428x60.gif

Wreszcie odpowiedź ktura mi się podoba. olega wcześniej pisał że po dwuch tygodniach moc pada. Jakoś mi się nie chce w to wierzyć. A co do przekierowania z index.php na domenę ? Przekierowałem z index.html i z index.htm. Ale jak przekierowuję z index.php to wszystkie moje podstrony zostają przekierowane na domenę główną. Dlaczego tak się dzieje. Wyżej podałem kod którego używam do przekierowania.

blad jest

powinno byc

RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.pl/$1 [L,R=301]

428x60.gif