Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w google.pl

anomus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie, pewnie banalne dla wiekszości z Was, ale czytałem różne opinie, dtalego pytam na forum.

Czy aby zając wysokie pozycje w google.pl najlepiej pozycjownować na stronach z koncówką .pl ?

Co z całą reszta? .net, .info, .com. Np świetne strony anglojęzyczne z wysokim PR i z linkami DoFollow? Czy dają kopa w polskim google ?

Teraz google z tego co się orientuje wprowadziło wyszukiwanie po lokalizacjach stąd moje pytanie

Dzięki

Moim zdaniem końcówka .pl ma znaczenie bardziej marketingowo. Większość ludzi w polsce ( zwłaszcza nie znających się na sprawach związanych z internetem ) kojarzy strony internetowe z końcówką .pl

Ponadto google nie jest głupie i wie, że domeny regionalne są tańsze w utrzymaniu, co może plusować na korzyść .pl

Warto nie ograniczać się zatem tylko do wpisów na stronach .pl w ramach różnicowania linków. A i kilka linków z zagranicy się przyda, jako owe różnicowanie źródeł :)

Czy aby zając wysokie pozycje w google.pl najlepiej pozycjownować na stronach z koncówką .pl ?

Co z całą reszta? .net, .info, .com. Np świetne strony anglojęzyczne z wysokim PR i z linkami DoFollow? Czy dają kopa w polskim google ?

dobrze zeby twoja strona miala koncowke .pl wtedy nawet jak dasz wiecej linkow z zagranicy to trudniej stracic geolokalizacje.

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

dobrze zeby twoja strona miala koncowke .pl wtedy nawet jak dasz wiecej linkow z zagranicy to trudniej stracic geolokalizacje.

No włąsnie mam strone na koncówce .com ale również kupiłem domene .pl i domena pl narazie lezy i czeka, czy zrobić na niej przekierowanie 301 i pozycjonować z koncówka pl ?

Dzieki

Końcówka pl jest istotna z marketingowego punktu widzenia - tak jak wspomniał ktoś wyżej. Niektórzy nawet nie wiedzą, że istnieją domeny .com więc jeżeli skupiasz się na polskim rynku lepiej będzie oprzeć się na domenie .pl

Autorowi postu chodziło o wartość linków, a nie marketingową wizję strony.

Linkowanie ze stron z końcówkami net., com., a nawet ru. itp., przynosi taki sam efekt (przy założeniu, że strony z pl. mają ten sam PR, co np. strona com.), jeśli portale są w wersji polskiej. Zmiana następuje dopiero wówczas, gdy linkujesz z wielu serwisów w innej wersji językowej.

"By dojść do źródła, trze­ba płynąć pod prąd."

Najnowsze recenzje filmów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności