Skocz do zawartości

Microsite Manager v3

www.skrypty.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko, że soft to nie okładki - ostatnio nie ma żadnych sensownych zmian.

Wdrożylismy juz bardzo wiele, większość klientów już teraz nie pamięta funkcjonalności jaką wdrożyliśmy sugerując często na maila rzeczy, które już są. Aktualnie raczej będę inwestował w uproszczenie softu (wspolpraca z DA) i pomoc niż kolejne funkcje przydatne 1 promilowi użytkowników.

Niektore firmy wydaja co chwile mikro aktualizacje, które nie wiele dają. Ile my już w 2013 roku wdrożyliśmy rzeczy? Poniżej lista:

zamieszczono aktualizację do wersji 3.4, a w nim zmiany:

- przy dodawaniu nowego szablonu, możliwość przesłania szablonu w formacie zip (skrypt sam rozpakuje w odpowiednim katalogu, tj. "views" - katalog musi mieć uprawnienia do zapisu, a także musi być dostępna klasa ZipArchive),

- w liście ministron dodana została kolumna dot. ilości artykułów występujących na danej ministronie,

zamieszczono aktualizację do wersji 3.5, a w nim zmiany:

- wyświetlanie informacji w stopce dot. do kiedy mamy ważne aktualizacje

- wyświetlanie informacji w stopce dot. wersji lokalnej oraz na serwerze

- w zakładce "Ustawienia -> Zadania CRON", a dokładniej w formularzu dot. FTP dodano pole odnośnie ścieżki do MM (czyli użytkownik mając dostęp do określonego katalogu, podaje ścieżkę od tego momentu aż do występowania instalacji MM, czyli np: "/domena.pl/public_html/mm")

- możliwość zamiany z jednej frazy na inną w wielu artykułach naraz (tylko wersja "standard")

- eksportując ministrony do html, mamy możliwość pobrania zarchiwizowanej paczki z ministronami z poziomu panelu admina ( a nie jak wcześniej z ftp) - uwaga, działa gdy istnieje klasa ZipArchive(), w innym przypadku pozostaje nam pobrać z ftp

- możliwość czyszczenia cache pojedynczej ministrony ( gdy chcemy sprawdzić zmiany )

- i wiele innych drobnych poprawek dot. szybkości działania MM

zamieszczono aktualizację wersji standard 3.6, a w niej zmiany:

- masowa podmiana fraz w artykułach z "test" na "{test1|test2|test3}", z limitem ilości podmian w każdym artykule oraz wielkości znaków,

- uprawnienia, grupy uprawnień, grupy użytkowników, zarządzanie użytkownikami i ich dostępem do poszczególnych modułów (listę uprawnień można sobie zaimportować z pliku dostępnego w katalogu /data/sql/permissions_pl_PL.sql), super admin ma wszystkie uprawnienia,

- w edycji użytkownika mamy nowe pola dot. ilości przypisań artykułów do ministron przez użytkownika ( reset licznika jest podany w "Ustawienia->Zadania CRON, tu już od admina zależy co jaki czas będzie resetowany licznik), liczba przypisań ustawiona na 0 oznacza bez ograniczeń (nie dotyczy super admina),

- tworząc nowego użytkownika, wysyłany jest mail z danymi dostępowymi,

- poprawa przy przypisywaniu artykułów do ministrony, a dokładniej ilości zaznaczania, która jest ograniczona do 800 artykułów ( ilość danych przesyłanych metodą POST jest ograniczona w zależności od ustawień serwera ),

- poprawa przy przypisywaniu artykułów do harmonogramu, dodanie kolumny z datą kiedy dany artykuł wejdzie na stronę + ewentualny cache,

- po dodaniu artykułów do harmonogramu ministrony otrzymujemy listę linków, linki nie działają jeśli dany artykuł jest jeszcze w harmonogramie,

- i wiele innych drobnych zmian,

niedawno zamieszczono aktualizację do wersji 3.7 (standard, basic+, basic), a w niej zmiany:

- rezygnacja z czcionki cufon (niepotrzebnie zabierany czas na generowanie czcionki),

- poprawka i optymalizacja dodawania reklam, stron docelowych przy edycji ministrony,

- nowy sposób aktualizacji, wpis do crona jest zamieszczony w zakładce: Ustawienia -> Zadania CRON,

- przy liście ministron oprócz ilości artykułów, widoczna jest też ilość artykułów w harmonogramie,

- i wiele innych drobnych zmian.

A nawet tutaj na forum max pisął jak łatwo jest wychaczyć zaplecze robione mm.

To wlasnie nie jest konkretny przyklad, Max napisal ze sie da, ale ze nie powie jak. Nic mi to nie daje. Jak wiesz jak, to napisz tutaj i to wdrożymy. Ja mam zaplecze ponad 1000 domen (193 000 artykułów na jednej instalce!) na MM i stoi nadal.

dokładnie - poza tym chciałbym zobaczyć stronę z MM, która wyglada tak jak te z powyższych obrazów - które sie produkują z MM byłyby przyzwoite w latach 80 - teraz to nieogar

Mamy 100 szablonów Premium i praktycznie nieograniczoną ilość tych gorszych. Niestety tę sprawę rozwiązałoby dopiero wprowadzenie szablonów z WordPressa, pomyślimy nad tym.

zamiast smażyć reklamę weźcie dobrego kucharza niech ugotuje skórki bez stópek

Nie sprawdziłem ręcznie wszystkich dostępnych szablonów, ale nie powinno w żadnym być jakichkolwiek linków w stopkach, także to nieprawda.

moim zdaniem to główny ból tego softu - design z tamtego wieku i brak mimikry...

Dzięki za radę, postaram się dostosować. (dzięki za nowe słowo :D)

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przykład pierwszy z brzegu - mam domenę bez www z mocą - chce ją podpiąć pod mm - i co? - mm ma opcję dodawania domen tylko z www. Do tego jak kolega wyzej pisze strony wizualnie wyglądają kiepsko - widac od razu że to zaplecze - gdyby były takie jak ze screenów z poprzedniej strony to ok.

Max napisal ze sie da, ale ze nie powie jak. Nic mi to nie daje.

Jak już mnie wywołałeś to odpowiem :jasne że nie powiem ostatnio dwa Twoje softy ( spamcat bardziej) oszczędzają dla mnie kupę proxy dla harwestwoania ( w obecnych czasach proxy są na wagę złota) bo dostarczają listy AA. Wystarczę odnaleźć stronki i zgrać linki wychodzące z każdej podstrony. Tak jak na docelową prawie nikt nie linkuje a podlinkowywuje wpisy, profili, wpisy w preclach, katalogach to masz na dłonie miejscówki. Może i nie są wysokich lotów te miejscówki ale link to link. Wiec naprawdę szczyrze kibicuje aby jak najwięcej powstawało spamcatow i stron z MM zęby jak najmniej ich banowali. Ja jestem jednym z największych fanów, to nie ulega wątpliwości.

Wiec naprawdę szczyrze kibicuje aby jak najwięcej powstawało spamcatow i stron z MM zęby jak najmniej ich banowali. Ja jestem jednym z największych fanów, to nie ulega wątpliwości.

Mamy inne podejście do seo najwidoczniej ;)

Przykład pierwszy z brzegu - mam domenę bez www z mocą - chce ją podpiąć pod mm - i co? - mm ma opcję dodawania domen tylko z www.

To prawda, przyśpieszę tę sprawę, dam tutaj znać.

Do tego jak kolega wyzej pisze strony wizualnie wyglądają kiepsko - widac od razu że to zaplecze - gdyby były takie jak ze screenów z poprzedniej strony to ok.

Najwidoczniej na początku wybrałem złe rozwiązanie, poważniej pomyślę o wdrożeniu szablonów z Wordpressa.

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

to Ty jesteś za tym żeby jak najmniej było spamcatów

Rzeczywiście kilka rzeczy wcześniej przeoczyłem i katalogi można było znaleźć, jednak autor strony spamkat.blogspot.com mi je wskazał i natychmiast wszystkie poprawiliśmy.

To nie jest blad, takie bylo ustalenie od poczatku ze wszystkie adresy sa z www, a teraz chcemy dodac mozliwosc wyboru (choć i tak niewielu (nawet 5 bym nie naliczył) użytkowników zgłaszało taką potrzebę).

Dlaczego na PiO tyle inteligentnych ludzi manipuluje słowami tylko po to, żeby udowodnić swoją rację? Nie zamierzam brać w tym udziału, rację mogę Ci oddać od razu ;)

Abonament na aktualizacje jest dla osób, które wierzą w skrypt, płacą za nie z góry za rok i w tej kwocie wiem ile tych aktualizacji ma wyjść.

Jeśli nie wierzysz, a kupiłeś skrypt to znaczy że najwidoczniej dostępna wersja Ci pasuje, a aktualizacje Cię nie interesują i dlatego nie są obowiązkowe do korzystania ze skryptu.

ad1

To nie jest blad

ja nie mówię o www, czy bez www ja mówię o tym że to twoje profesjonalne zaplecze zostawia stópki w sieci i po tych stopach można go wykryć

rację mogę Ci oddać od razu

nie oddawaj - potrzebujesz

Jeśli nie wierzysz

- to nie kwestia wiary, a dobrego, solidnego i bezpiecznego narzędzia

ja nie mówię o www, czy bez www ja mówię o tym że to twoje profesjonalne zaplecze zostawia stópki w sieci i po tych stopach można go wykryć

Sorki, myslalem ze o czyms innym rozmawiamy. No i to sa konkrety, programista to usunie, także dziękuję. Sam tego wcześniej nie zauważyłem.

Podsumowując kwestie płatnych aktualizacji, jest to bardzo jasno opisane i nie robię tutaj wyjątków.

Z drugiej strony, Ty wniosłeś coś do rozwoju MM, coś konkretnego co możemy wdrożyć, a wcześniej tego nie widzieliśmy, także na pewno się odwdzięczę. Chciałbym, aby rozmowa tutaj i gdziekolwiek indziej oparta była na konkretach.

proponowałbym dostosować "generator szablonów Artisteer2MM" do najnowszej wersji Artisteer 4

(z tego co pamiętam, był zgodny z Artisteer 3)

@ skrypty.pro można liczyć na to?

Zarządzanie czasem, zadaniami oraz projektami: nozbe.com/pl <baner refer.>

nozbe-ad-2.gif

Nie wiem czy jest sens, jesli i tak te szablony uwazacie za "z lat 80" i wolicie Wordpressa, takze raczej w strone wordpressa bede szedl, niz aktualizacja tamtego skryptu.

jedynie sens ma system szablonow wp + plugin do usuwania linkow ze stopek

Tez mi sie tak wydaje, bo z artisteerem osoby, ktore narzekaja nadal beda narzekac. Tego pluginu na pewno nie zrobimy, bo chyba lamaloby to ich licencje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności