Skocz do zawartości

Microsite Manager v3

www.skrypty.pro

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dawno nie było żadnej aukcji, także 1 licencja MM Standard od 1zł:

https://allegro.pl/show_item.php?item=3611316158

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• 2 tygodnie później...

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Jeszcze niecala godzina do konca aukcji MM Standard:

https://allegro.pl/za...3611316158.html

I 3 licencje wersji Basic:

https://allegro.pl/za...3638545139.html

nie czytałem licencji - przyznaję sie bez bicia, ale czy moge odsprzedać/prznieść licencje na inną osobę?

link do licencji:

403 Forbidden

You don't have permission to access this document.

Tak, oczywiście możesz. Tylko to zgłoś.

• 1 miesiąc temu...

Strona już działa, niestety miałem kłopot z obciążeniem, który skorelował się z moim wyjazdem :(

program wysyłany jest tylko i wyłącznie fizycznie na podany adres?

Nie, wysyłam mailem skrypt z linkiem do pobrania i kluczem licencyjnym.

• 1 miesiąc temu...

Mam ciekae case study klienta z niemiec, który zlecił mi stworzenie większego zaplecza na MM. Zanim to się wszystko stało stworzyłem chciał, abym pokazał mu możliwości Microsite Managera, także stworzyłem stronę pokazową dosłownie przeładowaną różnego rodzaju dodatkami (normalnie tak nie będzie, tutaj wygląda wręcz śmiesznie). Strona pokazuje, że MM jest bardzo mocno rozszerzalny i modyfikowalny.

Strona ta to charmringe.de (klient pozwolił się pochwalić tutaj).

1. Klient chciał, aby ministrony wyglądały jak sklep, a nie jak blog:

1kh2.jpg

2. Po lewej i po prawej pływają losowe obrazki pobierane z zewnętrznego serwera, klient w tym miejscu będzie wyświetlał reklamy (modyfikacja tylko reklamy z poziomu panelu MM który potrafi odpalać kod PHP)

3. z boku wyświetlane są dane z kanału RSS klienta, czytnik został napisany w PHP i dodany po prostu jako reklama w PHP z poziomu panelu administracyjnego, bez grzebania w kodzie MM czy szablonów

k07n.jpg

4. zdjęcia pobierane z flickr, dla urozmaicenia zaplecza, również kod PHP wstawiony jako reklama w panelu MM:

3sf8.jpg

5. widżet facebooka, na tych kilkuset stronach/sklepach postawionych na MM klient chce zbierać dodatkowe like'i dla swojej strony:

ybif.jpg

6. Opis produktu, aktualnie tylko wpisany losowy tekst. Zdjęcie duże pobierane z pola w MM, to samo zdjęcie jest używane na podstronie kategorii i strony głównej, a także podobnych. Na dole (gdy klient już doda prawdziwy tekst produktu) pojawi się duży przycisk Dodaj do koszyka z działającym przekierowaniem do sklepu klienta i faktycznie dodający produkt do koszyka:

7mlx.jpg

7. komentarze losowo pobierane z zewnętrznego serwera, dodawanie komentarzy również działa (!), a komentarze wysyłane są na maila klienta, ale równie dobrze mogłyby być od razu dopisywane do bazy komentarzy, wszystko to zostało osiągnięte wyłącznie dodając reklamę z poziomu panelu administracyjnego, zero grzebania w kodzie (co prawda mogłem bardziej dopracować wygląd samych komentarzy):

5fba.jpg

8. pod komentarzem jest wyświetlany filmik z youtube, który pobierany jest automatycznie dla wpisanej frazy (kod PHP, fraza fashion), równie dobrze ten filmik można wyświetlić w treści artykułu, dzięki wstawkom (w których również można wywoływać kod PHP)

vsum.jpg

9. na koniec przyciski społecznościowe, które najlepiej wrzucić u góry artykułu/produktu

ry9h.jpg

Z tych komponentów stworzę klientowi bardzo ciekawe zaplecze, które będzie wyglądać niezwykle naturalnie (tutaj jest przerysowane). Chciałem wszystkim pokazać, że MM jest bardzo rozszerzalny i że wszystko da się osiągnąć nawet nie wychodząc z panelu administracyjnego.

Poniżej nowiutki list referencyjny od jednego z klientów (branża suplementy diety):

1l1f.jpg

A tutaj screen jednej ze stron zaplecza (teksty zamazane, żeby nie znaleźć, klient pozwolił pokazać):

3kn8.jpg

Klient na ministronie:

- promuje kilka swoich sklepów internetowych i aukcje allegro

- używa banerów z boku strony

- linkuje z treści, a także przy pomocy reklam z innych miejsc na stronie (góra strony, nad i pod artykułem)

Jak na razie zamknąłem forum i całej pomocy udzielam mailowo także pisz śmiało, mam dzięki temu lepszy kontakt z klientami. Forum pierwotnie powstało, bo z klientami nie chciało mi się w pewnym momencie rozmawiać, teraz jest inaczej i forum zamknąłem, żeby trochę więcej sobie z Wami pogadać, zdecydowanie wychodzi mi to na plus, klientom na pewno również bardziej, bo więcej używają MM :)

Poniżej kolejny list referencyjny:

43b6.jpg

Witajcie,

Pośrednio moje pytanie dotyczy skuteczności Microsite Managera :)

Zastanawiam się, czy lepiej będzie zlecić pozycjonowanie sklepu na 2 - 3 frazy czy lepiej zakupić Micorsite Managera i samemu próbować pozycjonować na więcej fraz. Może ktoś kiedyś stał przed podobnym dylematem? Z chęcią bym się dowiedział co wybrał :)

Mój Sklep zoologiczny w Zielonej Górze

Hehe, dobre :D Czyli są tylko dwa rozwiązania?

Czy zakup MM zastępuje pozycjonowanie?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności