Skocz do zawartości

Microsite Manager v3

www.skrypty.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Ważna informacja dla osób fizycznych - od teraz jest możliwy zakup MM bez vatu poprzez spółkę w USA. Zainteresowanych prosze o kontakt mailowy lub PW.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Własnie jestem po testach wersji beta 3.5. Mysle ze osoby, ktore maja wiecej zaplecza beda pod mega wrazeniem.

Juz niedlugo bedzie mozna:

- zaznaczyc dowolna ilosc artykulow (np. z projektu dla jednego klienta), i podmienic linki nawet bez wczesniejszego uzywania wstawek - po prostu jak w notatniku znajdz i zamien

- stworzyc wiele uzytkownikow z uprawnieniami do przegladania i edytowania tylko konkretnych etykiet - bedzie mozna w jedna instalke z tysiacami stron udostepniac pracownikom, bez obawy ze namieszaja nie tam gdzie powinni. Bedzie to tez stwietny sposob na wymiane zapleczami, bez ryzyka ujawnienia reszty stron - nadal w ramach jednej instalki

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• 2 tygodnie później...

Wersja 3.5 juz na serwerze aktualizacyjnym. Zdecydowalismy sie na razie wypuscic aktualizacje bez uzytkownikow (zabiera nam to troche wiecej czasu i pojawi sie razem z wersja 3.6, jednak bedzie to troche bardziej zaawansowane i nadajace sie na komercjonalne "pozyczanie" zaplecza).

Za kilka miesięcy (gdy napiszemy współpracę z Direct Adminem) cena wersji Standard (tylko) podskoczy do około 2000 złotych brutto, jednocześnie pojawi się wersja abonamentowa (tygodniowa).

Mam też prośbę o kontakt na PW do osób, które są zarejestrowane na forum abakus-internet-marketing.de/foren/ , oczywiście kontakt odpowiednio wynagrodzę.

Nadal szukam partnerów do wyłącznej sprzedaży MM w innych krajach, na razie mam już partnerów na Niemcy i Włochy. Mile widziane byłyby Szwajcaria i Austria.

• 4 tygodnie później...

Uprawnienia użytkowników w MM prawie na ukończeniu. Wczoraj właśnie z programistą się nimi bawiłem, ponieważ całe to nowe narzędzie jest naprawdę imponujące, myślę że nie skłamię jeśli powiem, że w MM będzie teraz lepsze zarządzanie uprawnieniami użytkowników niż w większości skryptów sklepów internetowych (nie wspominając już o CMSach czy softach seo).

Od wersji 3.6 w MM będzie można użytkownikowi ustawić dostęp do nawet najmniejszej funkcjonalności jak eksport rssów (a np. zabronić eksportu sitemap) czy do poszczególnych etykiet. Ilość pozycji do zaznaczenia przekracza chyba setkę.

Jednocześnie będą też grupy uprawnień, dzięki temu raz skonfigurowane uprawnienia można nadawać kolejnym użytkownikom.

Co więcej, zarówno grupy uprawnień jak i uprawnienia mogą się nakładać. Będzie też opcja ustawienia ilości maksymalnej przypiętych w danym miesiącu przez użytkownika artykulow do ministron - dzięki temu ta osoba, której udostępniliśmy nasze zaplecze doda tylko tyle artykulow w miesiącu za ile zapłaciła nam.

Case Study:

Mamy 1000 domen z zapleczem, chcemy udostępnić odpłatnie innemu pozycjonerowi 200 domen i aby mógł na nich dodać maksymalnie 20 000 artykułów. Jednocześnie nie chcemy, aby ten user mógł edytować ministrony, ponieważ mógłby coś popsuć. Nie chcemy też, aby ten użytkownik widział inne domeny poza w/w 200. Podsumowując ma mieć tylko możliwość dodania artykułów, przypięcia ich do 200 ministron i wyeksportowania bezpośrednich linków do jego wpisów.

Teraz będzie to możliwe w MM. Osobiście uważam, że bardziej rozbudowanego narzędzia do budowy i zarządzania zapleczem na świecie, nie ma. Jeśli ktoś taki soft zna - proszę o nazwę, z chęcią się zainspirujemy rozwiązaniami innych ;), a swoje słowa wycofam.

noweuprawnieniemm.jpg

listauprawnienmm.jpg

menummuprawnienia.jpg

W nowej wersji dodaliśmy też możliwość zamiany fraz w artykułach (to już jest w 3.5) na frazy z synonimami.

Osobiście uważam, że bardziej rozbudowanego narzędzia do budowy i zarządzania zapleczem na świecie, nie ma

Staram się nie odzywać się w Twoich tematach, ale jak piszesz celowo takie brednie to muszę zareagować. Kup sobie Zebroid i zobacz ile platform i skryptów obsługuje ( to w sofcie dla stawiania zaplecza jest decydujące a nie te bzdety co masz w tej tablice) ten soft do stawiania zaplecza. Później dodaj do "bardzo wiarygodnego" pliku co masz w stopce, porównaj z MM ( ale nie tak jak teraz bo teraz to bardzo śmiesznie wygląda :D) i zastanów się jeszcze raz czy warto użytkowników PIO traktować jako ludzi którym można wciskać kity o najlepszym sofcie na świecie. Co do MM to myślisz czemu tobie zbanowali wszystkie precelki coś kolo 400 co postawiłeś jakiś czas temu myślisz ze kto życzliwy zgłosił? Nie, bo twój skrypt strony jeden jedyny na którym stawisz te "mini strony" (szablony zupełnie się nie liczą to jest oczywiste) jest jak wizytówka która sam wysłałeś listem poleconym do Google. EOT

Kup sobie Zebroid i zobacz ile platform i skryptów obsługuje ten soft do stawiania zaplecza.

Tutaj piszesz ze wiele platform, a w innym temacie ze cms nie ma znaczenia, wiec jak to jest? Czy w Zebroidzie postawisz kilkaset stron w kilka godzin? (wliczajac podlaczanie domen, wrzucanie plikow itd) Czy w Zebroidzie podmienisz linki w juz istniejacych tekstach? Czy w Zebroidzie udostepnisz czesc zaplecza innym? Zebroid do niedawna nawet synonimow nie obslugiwal.

Podaj konkretnie czego nie ma MM poza platformami, bo tego nigdy nie wprowadzimy.

Co do MM to myslisz czemu tobie zbanowali wszystkie precelki coś kolo 400 co postawiłeś jakiś czas temu myślisz ze kto życzliwy zgłosił?
Zgadzam się z @MaxPan - skrypt z MM jest na celowniku. Zaplecze na tym postawione nadaje się do śmietnika...

Czemu zbanowali mi tylko te zaplecza z tej oferty, a reszta mojego prywatnego stala? Czemu po zmianie domen wszystko bylo w indeksie do kolejnego mailgu (i wkurzeniu kilku osob)? Czyli mowisz ze skrypt MM jest zbanowany w Google? Mozesz podac jakis footprint, ktory pozwala znalezc zaplecza postawione na MM?

Napisales tak jakby to byla prawda, rzeczywiscie w to wierzysz? Pozniej mi pisza klienci ze przeczytali cos takiego i musze im tlumaczyc...

Nie nu Kiri, do śmietnika zdecydowanie nie, soft rozwija się działa, strony zapleczowe stawi, ludzi kupują, są zadowoleni klienci wiec jest jak najbardziej OK.

Tylko pisać że to najlepszy soft na świecie, to jest taki gwałt inteligencji innych użytkowników. Pomijając fakt ze zapomniał porównać Zebroida z MM w teście porównawczym.

każdy średnio rozgarnięty SEOwiec wie ze w zapleczu głownie to różnorodność skryptów, typów stron a nie jakieś dziwne parametry z tabliczki.

Piotr błagam, nie musisz traktować nas jak idiotów dla tego zęby sprzedawać swój soft.

Po twoich odpowiedziach widzę ze dyskutować z tobą niema żadnego sensu. Wiec mów dale wszystkim że MM najlepszy soft na świecie :D EOT

Moje stwierdzenie bylo specjalnie prowokacyjne, abym mial nowa inspiracje dla rozwoju skryptu. Bo nawet jesli teraz nie jest najlepszy, to bedzie - minely ponad 2 lata od pierwszej sprzedanej licencji i chyba nikt nie powie, ze sie obijamy.

Odnosnie platform - nigdy tu nie dojdziemy do tego jak jest, tak czy inaczej w tym wygrywa Zebroid.

Ale jakbym mogl Cie poprosic o rozwiniecie kwestii banów i wykrywania zaplecza na MM, bo takie wypowiedzi mnie najbardziej bolą.

Piotr jet to długa dyskusja, rzecz jasna że w MM nie wprowadzisz obsługi platform standardowych bo to tzreba by było przekodować cały soft, co w praktyce znaczę napisać nowy.

Powiem krótko autorskie skrypty stricie pod zaplecze, mówimy o stronie końcowej, w pierwszej kolejności wystawione na odstrzał i jeśli nie zrobisz parę kardynalnych zabezpieczeń to Google będzie wycinać takie zaplecza całymi grupami. Sam o tym wiesz bo te precli to był przykład bo sam to reklamowałeś na PIO, sam wiesz że strony z MM się banuje "paczkami" gadam z ludźmi co maja MM wiec wiem, jak wpadniesz na pomysł jak temu zapobiegać to MM stanie się całkiem niezłym softem i sam jego kupie. Powiem tylko że można to zrobić i w moje ocenie ilość banów spadnie tak ok 90%.

p.s tylko nie pisz do mnie jak to zrobić bo nie powiem, ale myślę ze jak usiądziesz parę wieczorów to domyślisz się co łącze te strony w całość, a co więcej czemu wycinają grupami, a nie wszystkie strony z MM na raz.

Dzieki za w miarę konkretną odpowiedz MaxPan.

a jaki ja mam w tym interes żeby pokazywać jak wyciągnąć ten skrypt? Ja wyraziłem swoją opinię i proszę innych użytkowników się nią nie sugerować. Ja wiem, że się da. Poniosło Ciebie trochę, że ten skrypt jest najlepszy na świecie. Ja rozumiem, że tu dużo pokemoniady siedzi i łyka wszystko jak pelikany ale bez przesady...

Nie będę robił tutaj komuś reklamy bo nie mam żadnego w tym interesu - ale wg mnie soft, który pare dni temu pokazał się na PiO jest wg mojej opinii znacznie lepszy od Twojego i jak widzę chyba nawet zdążyłeś już od nich podpatrzeć rozwiązanie z dostępem dla użytkowników - czapka z głów za reakcję :hi: ... ale niestety Twój skrypt nigdy nie będzie WordPressem - choć kiedyś pamiętam próbowałeś wciskać kit, że niczym się on nie rożni od WP :P

laska.gif

Tylko pisać że to najlepszy soft na świecie, to jest taki gwałt inteligencji innych użytkowników.

Nie żebym bronił Piotrka, ale chłopak ma skłonność do takiej amerykańskiej emfazy, która nas drażni i to wszystko. Jak się założy na to filtr na oczy, to da się przeczytać, co nowego wprowadził ;)

Nie zgadzam się z kiri, że zaplecze postawione na MM nadaje się na śmietnik z definicji. Każdym narzędziem można postawić zaplecze, które nadaje się na śmietnik, więc takie twierdzenia nic nie wnoszą, poza informacją, że autor postu w momencie jego pisania tez miał kaca ;) Dobrze użyty MM jest nieoceniony w postawieniu jednego z poziomów zaplecza i daje się to szybko zrobić w dużej skali i to jest jego podstawowa zaleta. Mam takie zaplecze - spełnia swoją rolę i nie jest banowane. W mądrym połączeniu z np. PP daje całkiem dobre efekty.

a co więcej czemu wycinają grupami, a nie wszystkie strony z MM na raz

No i tu się podpisuję ręcyma i nogyma ;) Trzeba prowadzić w ten skrypt więcej kontrolowanego chaosu dla strony końcowej.

• 2 tygodnie później...

Wersja 3.6 ostatecznie zamknięta, wszystko o czym pisałem wcześniej zostało w niej zawarte i w najbliższym czasie po testach trafi do wszystkich w ramach automatycznej aktualizacji.

Na dniach rusza sprzedaż wersji niemieckiej, do końca maja na 99% również wersja włoska i węgierska. Propozycja sprzedaży w innych krajach nie anglojęzycznych nadal aktualna.

Jednocześnie otrzymałem od dużej firmy z branży IT propozycję zajęcia się marketingiem i sprzedażą MM w Polsce, na początku równolegle ze mną, a później na wyłączność. MM byłby kierowany w większej mierze do przedsiębiorców i firm, sprzedaż odbywałaby się nowymi kanałami (telemarketing, handlowcy), na pewno zmieni się cena i najprawdopodobniej sposób licencjonowania. Niemniej jednak dla dotychczasowych klientów nic się nie zmieni (licencja nolimit, płatność tylko za aktualizacje). Jeśli ktoś się waha z decyzją zakupu to teraz na pewno jest najtaniej, można również do mnie napisać z prośbą o drobną obniżkę.

Tak jak mówiłem, kolejnymi krokami rozwoju MM są:

- obsługa DirectAdmina (podpinanie domen)

- generowanie treści (tłumaczenie tekstów zza granicy, urozmaicanie tekstu w losowe formatowanie)

Jestem producentem oprogramowania na stronie www.Skrypty.pro, m.in. Microsite Managera.

Chcesz się dowiedzieć jakie jest najlepsze narzędzie pod zaplecze?

Porównaj kilkadziesiąt cech znanych programów w formie tabeli.

Piszemy teksty, robimy blasty i podlinkowujemy w formie piramidy - sprawdź nas!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności