Skocz do zawartości

Gdzie zdobywać "wartościowe linki"

Komnen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tam gdzie nie ma automatów

automaty mogą wjechać wszędzie, szczególnie te przeglądarkowe

strona z dobrym contentem, ruchem, najlepiej mocno powiązana tematycznie

trzeba robić testy i sprawdzać czy konkretne linki z konkretnych miejsc rankują, a nie tracić czas tematyczność czy inne..

tam gdzie nikt inny ich nie zdobywa

to też nie jest zupełnie prawda, bo nie wszystkie miejscówki będą tak samo mocno rankować co trzeba sprawdzać testami

tam gdzie nie ma automatów

s_matysik - automaty mogą wjechać wszędzie, szczególnie te przeglądarkowe

I jak długo taki link z automatu posiedzi na stronie?

strona z dobrym contentem, ruchem, najlepiej mocno powiązana tematycznie

s_matysik - trzeba robić testy i sprawdzać czy konkretne linki z konkretnych miejsc rankują, a nie tracić czas tematyczność czy inne..

Panie Matysik to pan tracisz czas na testowanie... 

tam gdzie nikt inny ich nie zdobywa

s_matysik - to też nie jest zupełnie prawda, bo nie wszystkie miejscówki będą tak samo mocno rankować co trzeba sprawdzać testami

Można wiedzieć na co jest ci potrzebna wiedza z tym rankowaniem mniejszym i większym? Bo o ile staram się zrozumieć twoje posty to lecisz automatami czyli robisz tysiące linków więc co, rozkminiasz każdego linka czy rankuje czy nie? 

jak długo

automat może robić to samo co można zrobić ręcznie, wypełnić np. profil danymi aby był bardziej "realny"

tracisz czas na testowanie

bez testowania ani rusz

lecisz automatami czyli robisz tysiące linków więc co, rozkminiasz każdego linka czy rankuje czy nie

sortuje listy pod konkretne cms, przykładam na różne sposoby i wtedy widać co rankuje

bez testowania ani rusz

Często szkoda czasu na testy.  Z czasem zauważysz, że większość sytuacji to oczywista oczywistość.  Testuje się tylko nowości algo. 

Testowanie miejscówek?  Szkoda zasobów i czasu.  :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wiele się mówi, o "wartościowych linkach" jednak, jak zauważyłem nikt nie jest w stanie określić gdzie zdobywać owe wartościowe linki.

Czym dla was są wartościowe linki, z jakich platform pochodzą.

Dla mnie wartościowy link to taki który zdobyłem dzięki osobie której spodobał się mój portal...

Jest różnica pomiędzy linkiem "wartościowym" a "mocnym" . Wartościowy może być nofollow a mocny musi być zawsze dofollow

https://seoparty.net/linki-mocne-smieciowe-zakazane-w-seo/

Marketing internetowy dla firm

Ale czy wg Ciebie nie lepiej przetestować

Tak jak pisałem, szkoda czasu i zasobów. Miejscówki można ocenić na podstawie różnych czynników. Trafność oceny jest w granicach 80%.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ale wydaje mi się, że przynajmniej na początku warto kilka takich testów wykonać, żeby "poczuć", które są dobre i mieć wgl jakiś szereg kryteriów do ich oceny

Na początku to podstawa żeby wiedzieć gdzie przyłożyć aby wydobyć najwięcej z linka, jest jeszcze jedno tych testów możesz wykonać setki i nadal nic nie będziesz rozumiał jeżeli nie nauczysz się analitycznego myślenia to pozycjonowanie będzie przychodziło z trudem.

To nie ukrywam, przydatna umiejętność :D Ale wydaje mi się, że przynajmniej na początku warto kilka takich testów wykonać, żeby "poczuć", które są dobre i mieć wgl jakiś szereg kryteriów do ich oceny :P

jedziesz bazą kilka stronek, wchodzą baza jest dobra,są w czarnej d...ie baza marna.

miejscówki do linkowania znikają szybko, co miesiąc  trzeba ciągle zdobywać nowe działające i rankujące miejscówki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności