Skocz do zawartości

Zmiana linków na przyjazne a pozycja strony

Luktoja

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Chciałem się Was zapytać, czy można bez konsekwencji utracenia pozycji strony głównej i podstron na zmnienić na znanej i zajmującej dosyć wysokie pozycje stronie (i podstronach) linki nieprzyjazne na przyjazne? Przykładowo:

strona.pl/index.php?b=onas_swf&a=...

na

strona.pl/warsztat-samochodowy

Czy to się normalnie zaindeksuje i utrzyma pozycje czy teraz już tego nie można zrobić?

Drugie pytanko: Która opcja jest lepsza:

strona.pl/warsztat-samochodowy

czy

strona.pl/warsztat_samochodowy

A i jeszcze jedna rzecz z innej beczki: dlaczego tag Title w Google jest inny, a po wejściu na stronę inny? Czy jest jakaś inna opcja poza tym, że ktoś zmienił to w kodzie a Google jeszcze nie zaindeksowało? Z góry dzięki.

Możesz zmienić URL ale pamiętaj aby zrobić też przekierowanie 301 starych na nowe (w htaccess lub php).

Lepszy wariant linka jest z myślnikiem warsztat-samochodowy

Google czasem manipuluje tytułem, np. w sytuacji gdy wszystkie podstrony serwisu mają identyczny tytuł.

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

Zmień koniecznie. Od siebie mogę dodać Ci kod, który Ci pomoże.

$nazwa_do_prezentacji = strtolower($text);
 $nazwa_do_prezentacji = remove_pl($nazwa_do_prezentacji, utf8);
 $nazwa_do_prezentacji = str_replace("/", "_", $nazwa_do_prezentacji);
 $nazwa_do_prezentacji = preg_replace ('#[^a-zA-Z0-9_-]#','-',$nazwa_do_prezentacji);
 $nazwa_do_prezentacji = str_replace("--", "-", $nazwa_do_prezentacji);

Przy czym dodam, że skrypt nie jest doskonały, a jedynie praktyczny. Można było by zmienić to i owo

$text zapodajesz to co chcesz zmienić na link, natomiast $nazwa_do_prezentacji to efekt końcowy który powinien, lub mógłby wyglądać tak:

echo 'https://twojadomena.pl'.$nazwa_do_prezentacji.'.html';

Byłem pewien, że jest tak samo jak myślink. Super, dzięki.

też tak myślałem, a już chwilę w tym siedzę :|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności