Skocz do zawartości

Podgląd strony w wyszukiwarce

Twójszklarz.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcialbym sie was poradzic odnosnie wyglądu zrzutu/miniatury strony wyswietlanego w wynikach wyszukiwania google. Moja strona In-Vento gdy wyswietla sie w wynikach wyszukiwania np po wpisaniu frazy in-vento w google pokazuje wciąż obraz starej strony, dotyczy to wyłącznie strony głównej.Czy wiecie moze jak temu zaradzic? i czy moze miec to zwiazek z blokowaniem dostepu dla robota w pewne obszary strony: robots.txt - bede b. wdzieczny za pomoc.

Twojszklarz.pl - szyby na wymiar, lustra na wymiar, szkło kominkowe oraz cała gama szkieł budowlanych ciętych według budżetu i preferencji klienta. Kalkulator szkła online, zamawiaj i odbieraj w swojej miejscowości 0 zł.

In-Vento - usługi w zakresie technologii, maszyn, narzędzi i materiałów dla przemysłu szklarskiego.

Nie podajesz podstawowej informacji - ile czasu upłynęło od zmiany strony, stąd trudno powiedzieć co oznacza to "wciąż". W robots.txt nic osobiście nie widzę, natomiast spojrzałem na miniaturę Twojej poprzedniej strony w Google i była ona chyba bardzo prosta. Nie wiem czy ją pozycjonowałeś i robisz 301 na nowe adresy podstron, jeśli nie to prawdopodobnie dla Google są to całkiem nowe strony, więc są i nowe miniatury, a strona główna ma jeszcze miniaturę z cache. Taka tam tylko hipoteza ;)

Tak przy okazji to te miniatury nie będą zachwycające bo sporo rzeczy ładujesz przez JS, więc nie będzie ich widać.

Od wgrania nowej strony minal niespelna miesiac, co do poprzedniej to prawie czysty html w oparciu o tabelki, i wiem tylko tyle ze nie byla ani zoptymalizowana ani pozycjnowana w zaden sposob.Takze wszystko sie fajnie zaindeskowalo tylko tak jak piszesz "strona glowana ma jeszcze miniaturke z cache" ,teraz pytanie czy dlubanie w narzedziach dla wembasterow tu cos pomoze? gdy dam podglad w wyszukiwarce to wypluwa mi "niepowodzenie" + Oj! Strona, którą próbujesz wyświetlić, nie istnieje (404). Przekierowanie robione jest tylko z adresu in-vento.pl ,ale w tym przypadku pewnie nie ma to zwiazku.

Twojszklarz.pl - szyby na wymiar, lustra na wymiar, szkło kominkowe oraz cała gama szkieł budowlanych ciętych według budżetu i preferencji klienta. Kalkulator szkła online, zamawiaj i odbieraj w swojej miejscowości 0 zł.

In-Vento - usługi w zakresie technologii, maszyn, narzędzi i materiałów dla przemysłu szklarskiego.

Ktos kiedys zwrocil mi uwage na to, osobiscie ignoruje to z automatu ale jak sie klient uprze... btw thx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności