Skocz do zawartości

Firmowy Google + a miniaturka

janpos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem w trakcie tworzenia bloga firmowego, który będzie kolejnym źródłem pozyskiwania ruchu. Chciałbym aby był on połączony z fanpejdżem na Google +, żeby przy artykułach w serpach wyświetlały się miniaturki ze zdjęciem. Ponieważ mam alergię na portale społecznościowe i nigdy ich nie używałem do osobistych celów prosiłbym osoby bardziej zorientowane o pomoc.

1. Przeczytałem, że fanpejdź na Google + musi być połączony z profilem osoby fizycznej. Nie mam zamiaru udostępniać im takich informacji i zarejestrowałem profil wg następującego schematu- Imię: Sklep, Nazwisko: Nazwa Sklepu. Do tego zrobiłem już właściwy fanpejdż, który ma promować blog oraz sklep. Jak duże istnieje prawdopodobieństwo, że takie konto zostanie usunięte? Nie chciałbym, że po pół roku pracy wszystko poszło na marne.

2. Do tej pory w serpach trafiałem jedynie na artykuły powiązane z osobami (czyli imię i nazwisko + zdjęcie danej osoby). Ja chciałbym jednak aby wyświetlała się tam moja nazwa sklepu i jego logo. Czy jest w ogóle możliwe połączenie w ten sposó bloga z fanpage? Czy możliwość wykorzystania 'rel author' dotyczy jedynie zwyczajnych profili?

Mam nadzieję, że opisałem to w miarę jasno. Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Zakładam, że angielski nie jest językiem całkiem obcym, więc polecam poniższą lekturę:

https://www.internetmarketingninjas.com/blog/social-media/logo-as-google-plus-profile-picture

https://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=1408986

Skrótowo: Chcesz ikonę obok wyniku - musi to być dobrej jakości zdjęcie twarzy. Google ogólnie zakłada, że konta na G+ powinny należeć do ludzi, nie do instytucji lub firm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności