Skocz do zawartości

jakiś wiarygodny SERP tool ?

duffy_duck

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zastanawiam się czy w ogóle istnieje jakiś wiarygodny tool do SERPm większość pokazuje sobie jakieś tam wyniki wypisując DC, z którego dane wyniki zostały pobrane, czasami pokazują nr pozycji, czasami otwierają pływającą ramkę z podglądem, ale wchodząc "ręcznie" na to DC wyniki można dostać całkiem inne, np na pewne popularne słówko (około 12 mln wyników, z pozycjonowaną co najmniej pierwszą 10), różne toole pokazują mi pozycję od 4 - 5, sprawdzając ją ręcznie na tych samych DC jestem drugi. Słyszał ktoś może o jakimś wiarygodnym narzędziu? To przez użycie API , czy przez geolokalizację mojego IP ?

Może znaleźli by się jacyś chętni do pomocy w napisaniu toola, który by np pomijał web api :D:) , a pokazywał wynii z kilku podskryptów rozrzuconych po serwerach w róznych miejscach ?

poszukaj programu Web CEO

w wersji darmowej ma troche ograniczen ale przy niewielkich projektach jest ok

Jak widzę opcję "SEarch Engine Submission" w czymś to mijam bokiem ;-)

Pozatym mi chodzi o SERP działający jedynie w google, który pokaże mi takie pozycje jakie ma szanse zobaczyć najwięcej szukających - czyli rzeczywiste wyniki a nie jakies wypociny uzyskane przez web Api, które często mają się nijak do rzeczywistości ;-)

Jak widzę opcję "SEarch Engine Submission" w czymś to mijam bokiem ;-)

good for you

Pozatym mi chodzi o SERP działający jedynie w google, który pokaże mi takie pozycje jakie ma szanse zobaczyć najwięcej szukających - czyli rzeczywiste wyniki a nie jakies wypociny uzyskane przez web Api, które często mają się nijak do rzeczywistości ;-)

zapomnij o takim narzędziu

na fochy G nie ma rady :)

"Tylko prawdziwy mistrz nie obnosi się ze swoim urzeczywistnieniem"

Eleganckie i seksowne buty Pleaser. Ponad tysiąc modeli obuwia na wysokim obcasie i platformie.

To narzędzie jest słabe z jednego powodu - sprawdza pozycję na części grupy DataCenters które pokazują wyniki w/g algorytmu BigDaddy (czyli dokładnie te same). Wyniki z tych DataCenters prezentowane są w Polsce po 22 ;P (grupa 64.233.*.*)

Wyjątkami są:

64.233.189.104 - to DC jest bardzo dziwne - za każdym razem po połączeniu się z nim przez przeglądarkę pokazuje ono wyniki z losowo wybranej grupy DC (czyli z innego algorytmu) - można to sprawdzić łącząc się z nim kilka razy pod rząd i porównując ilość zaindeksowanych podstron dla danego zapytania.

64.233.171.105 - to DC już nie działa

66.102.11.99 - to DC należy do grupy, z której wyniki są w Polsce prezentowane ok południa.

Jak skończę testy to zoptymalizujemy Twoje narzędzie tak żeby pokazywało o której godzinie jaki wynik będzie pokazywał G :)

Pozdr,

Z

Forum o siostrach Radwańskich RADWANSKIE.net: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska - czyli siostry Radwańskie. Po kontuzji powraca Ula Radwańska.

Gry na OPCG.net to stare gry abandonware, do pobrania za darmo.

Jako, że jestem ciemniak w te klocki to mam pytanie: co oznacza jeśli, takie narzędzie pokazuje "zerową" pozycję mojej strony (strona ma ok. miesiąca) ?

Na seo.net.pl oznacza to ze niema twojej stronki w wynikach, w wybranym zakrese, w wybranej wyszukiwarce, na podane slowo kluczowe i musisz jeszcze popracowac nad jej pozycja.

Jak wchodzę na drugi link w Twojej sygnaturce wyskakuje błąd w 56 linii.

Juz naprawione dzieki.

Heh mowila mi mama sprawdzaj if(is_array())...

Seo.net.pl świetne, używam polecam i takie tam

A dziękuje bardo :(

Naraze mam urwanie głowy ale jak znajde troche czasu usprawnie to jeszcze bardzej :(

Witam,

jak mniemam Seo.net.pl uzywa wyrazenia regularnego dla znalezienia danej strony w wynikach wyszukiwania g.pl na podane słowo, mniej więcej o coś takiego mi chodzi, ale ja bym to usprawnił troszkę.

Można napisać coś w opraciu o prostą architekture klient <-> serwer, i troszkę to rozproszyć :

jeden klient przez który zadaje się pytanie np domena "asdadas.asdsa" i słowo "adadada",

klient sprawdza listę "serwerów" i bada czy skrypt na danym serwerze odpowiada (timeout lub nie / 404 lub nie itd). Jeżeli tak to przesyła zadane zapytanie do tzw "serwerów" , serwery odpytują po koleji wszytskie znane im DC*, szukając na podstronach wyników danej strony, potem odsyłają info w formie :

IP/pozycja, a klient prezentuje to w jednej z form - datacenter - kolejne wyniki z roznych "serwerów" , lub DC - pozycja uśredniona z wszystkich wyników.

Lista znanych DC była by przechowywana na kliencie, i to on byłby odpowiedzialny za update baz danych DC użyanych przez "serwery". W ten sposób odpadłby problem nieaktualności danych zwracanych przez serwery, oraz problem z porównywaniem zwróconych danych.

Myślę, że to mogło by dać jakiś miarodajny wynik, a na pewno pozwoliło by w miarę na bieżąco sprawdzać jaki rzeczywisty efekt ma pozycjonowanie z update'u na update ;)

czemu nie przez webapi , skoro inaczej nie wolno .. ano jedno narzadko napisane na Msnbetter zdaje sie korzysta z webapi , bo pokazuje rozne dziwne czasem zupelnie nie odpowiadajace rzeczywistosci wyniki ;)

Można napisać coś w opraciu o prostą architekture klient <-> serwer, i troszkę to rozproszyć :

a seo.net.pl to jaka architektura a ten forum? :(

jeden klient przez który zadaje się pytanie np domena "asdadas.asdsa" i słowo "adadada",

klient sprawdza listę "serwerów" i bada czy skrypt na danym serwerze odpowiada (timeout lub nie / 404 lub nie itd). Jeżeli tak to przesyła zadane zapytanie do tzw "serwerów" , serwery odpytują po koleji wszytskie znane im DC*, szukając na podstronach wyników danej strony, potem odsyłają info w formie :

IP/pozycja, a klient prezentuje to w jednej z form - datacenter - kolejne wyniki z roznych "serwerów" , lub DC - pozycja uśredniona z wszystkich wyników.

Lista znanych DC była by przechowywana na kliencie, i to on byłby odpowiedzialny za update baz danych DC użyanych przez "serwery". W ten sposób odpadłby problem nieaktualności danych zwracanych przez serwery, oraz problem z porównywaniem zwróconych danych.

Chyba proponujesz zbudowac nastepne google :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności