Skocz do zawartości

Strona zawirusowana

anomus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jedna z moich stron została zawirusowana, wirus był, rzeczywiście w templatce, ale go usunąłem. Jednak google dalej informuje użytkowników, ze strona jest niebezpieczna. Rozmawiałem z adminem mojego hosta, sprawdził również stronę i nie stwierdził niczego. Co moge zrobić, czy wirus mógł sie jakoś ukryć?

Pozdrawiam

Nie pamiętam dokładnie, ale powinien być formularz do Google jeśli wirusa już nie ma stronie,

ale tak to musisz poczekać cierpliwie. Bo ja pamiętam że u mnie tak samo było i był wirus,

poczekałem 1 dzień i strona była już bezpieczna. Spróbój przeskanować te pliki.

Blog zagrajmerski: https://www.gamingowytv.pl

No wlasnie napisalem i czekam juz ponad 24h. Wydaje mi sie, ze to mogla zrobic konkurencja, mam dziwne logi na serwie, ktos musial być na ftp. Jakie Waszym zdaniem są najlepsze środki zaradcze ? Na chwile obecna zainstalowalem plugina https://wordpress.org/extend/plugins/antivirus/, gdzie nie wykrywa w templatce zadnych syfów, może macie jakie lepsze opcje ?

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

o kant xxxx potłuc te pluginy, sensowny jest tylko Exploit Scanner + ręczne przejrzenie plików.

a teraz "Rada dnia" dla wszystkich cwaniaczków: NIE ściągajcie pirackich templatek do WP - 3/4 z nich ma zaszyte wirusy/trojany i wystarczy, że wasza instalka się zaindeksuje i będziecie mieli całą serię włamów - i albo strona będzie "obrastała" łagodnie w kolejne trojany, albo ktoś się wbije i od razu wykosi wszystko (przerabiałem kilka lat temu atak, kiedy ktoś mi zdalnie wgrywał co pół godziny .htaccess dla każdej domeny na serwerze (w tym zapleczowe) - szkoda nerwów, zwłaszcza jeśli macie więcej niż 1 stronę na hostingu

o kant xxxx potłuc te pluginy, sensowny jest tylko Exploit Scanner + ręczne przejrzenie plików.

a teraz "Rada dnia" dla wszystkich cwaniaczków: NIE ściągajcie pirackich templatek do WP - 3/4 z nich ma zaszyte wirusy/trojany i wystarczy, że wasza instalka się zaindeksuje i będziecie mieli całą serię włamów - i albo strona będzie "obrastała" łagodnie w kolejne trojany, albo ktoś się wbije i od razu wykosi wszystko (przerabiałem kilka lat temu atak, kiedy ktoś mi zdalnie wgrywał co pół godziny .htaccess dla każdej domeny na serwerze (w tym zapleczowe) - szkoda nerwów, zwłaszcza jeśli macie więcej niż 1 stronę na hostingu

ose-firewall jest pomocny - znam to z autopsji .... ale ... przed zawirusowaniem.

Oczywiście nie ma antywirusów i firewall-i zabezpieczających w 100%. - to chyba jednak każdy powinien wiedzieć. :)

Co do templatek to masz rację lepiej zamówić płatną lub samemu zrobić. :)

Dlaczego nazywasz blogerów i twórców blogów na WP cwaniaczkami tego nie mogę zrozumieć.

Pracuje... pracuje... pracuje... ZIBICOM

popatrz daty modyfikacji plików przez FTP, jezeli znajdziesz jakieś pliki o identycznych datach co inne z plików, to przejrzyj je, i w przypadku HTML szukaj kodu na dole strony, zaś sprawdzając w .js możesz mieć do usunięcia większej ilości danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności