Skocz do zawartości

GWT rozbieżności w informacjach dot. indeksacji

esos

Rekomendowane odpowiedzi

Od 5 dni obserwuję dziwne zachowanie GWT - nieco bezsensowne informacje dot ilości zaindeksowanych podstron. Zgłoszonych w mapie mam 312k podstron. Google radośnie zassał do wtorku 50k pozycji, po czym stwierdził, że zassał jedynie 40k podstron... Dziś oznajmia - zaindeksowałem 30k! Szukam więc błędów indeksowania, 404 etc - znalazłem dwa które już oznaczone zostały jako poprawne url`e.

Udoskonalenia html (z 6.09) nie sugerują korekt, mam brak problemów krytycznych etc etc.

Co ciekawe, stan indeksowania w 'kondycja witryny' wskazuje już ponad 50k zaindeksowanych urli..

Czy te rozbieżności to efekt jakiegoś błędu, różnicy pomiędzy DC (ale żeby w jednej sesji podczas jednego zalogowania do GWT???), a może źle interpretuję informacje z GWT?

...i stało się tak, że jaskinie są lepsze niż blog 30latka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności