Skocz do zawartości

śledzenie klików i ściągnieć pdf przez urchinTracker

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

hej,

od jakiegoś czasu nie pokazuje mi żadnych konweresji związanych z akcjami wychodzacymi poza serwis lub polegającymi na ściągnieęciu pdf. Tego typu konwersje śledze poprzez funkcję java script urchinTracker, ale mam wrażenie że to od jakiegoś czasu w ogóle nie działa. Ktoś ma podobne odczucia?

update:

znalazłem takie info na grupie dyskusyjnej:

https://groups.google.com/group/analytics-h...b2639020b6dfd20

czyli coś jest nie tak od 22 Lutego

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

nie wiem czy to kogoś na forum zainteresuje, ale roziwązanie jest. Trzeba odpwoiednio zdefiniowac Goal w Urchin, dzieki czemu obejdzie się błąd.

Na pewno jak ktoś chce ustawiać mierzenie konwersji do ściągania pdf lub kilkania w zewnętrzny link, NIE powinien stosować się fo FAQ Google (do czasu usunięcia błędu).

Roziwązanie tutaj, porzez zastosowanie regular expression:

here is solutions proposed by Benedetto Colicci:

https://groups.google.com/group/analytics-h...5a06ba8a1c8c734

However, there is a bug in GA.

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności