Skocz do zawartości

Pozycjonowanie Facebook

SzlafRock

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was wykorzystuje Facebooka do pozycjonowania?

Jestem ciekaw efektów.

Nie chodzi mi tu absolutnie o kampanie social media lub podobne techniki.

Obecnie przeprowadzam testy ale to trochę potrwa.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

A możesz sprecyzować o co Ci chodzi :) ?

M

0. Tak korzystam.

1. Pozycjonowanie bezpośrednie innej strony - nie będzie efektów.

2. Korzyści z pozycjonowania profilu FB - tak.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

2. Korzyści z pozycjonowania profilu FB - tak.

Tak, chodzi mi o pozycjonowanie profilu i pozycjonowanie z profilu. To drugie uważam za ważniejsze.

Jest pewna zależność strony fanpage Facebooka a docelowym serwisem internetowym. Im więcej masz zalajkowqanych i udzielających się osób na profilu, tym Twoja strona dostaje większy bonus od G.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zapamiętaj !

Korpo typu G nie dają bonusów, a jeśli coś dostałeś to na pewno już za to zapłaciłeś.

:)

A jeśli chodzi a lajki srajki to lepiej zainwestować w kilka dobrze podlinkowanych stron (mam oczywiście na myśli wysokie pozycje a nie efekt sociala).

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Sociale pomagają w budowaniu trust ranku, a jak masz dużo lajków, to więcej osób dociera do publikowanych treści oraz udostępnia linki etc. Ilość fanów w żadnym stopniu nie przekłada się na jakiekolwiek "bonusy" od Google - po prostu więcej linków z facebooka kieruje do linkowanej domeny.

Ilość fanów w żadnym stopniu nie przekłada się na jakiekolwiek "bonusy" od Google

Przekłada się na wiarygodność serwisu.

Jest trochę na ten temat publikacji na blogach, szczególnie zagranicznych. Do tej pory olewałem portale społecznościowe ale od bieżącego roku mocniej wchodzę i mam ciekawe efekty.

Podejrzewam, że algo G ma wbudowane mechanizmy promujące strony, które prężnie budują i rozwijają społeczność.

Nie mam na myśli samego lajkowania lub bezmyślnego klikania, ale zaplanowany rozwój profilu.

Pomijając wpływ lajków na pozycję w SERPach warto pamiętać, że FB to dodatkowe źródło ruchu. W moim przypadku osoby wchodzące z FB spędzają na stronie więcej czasu i przeglądają więcej stron niż osoby wchodzące z wyszukiwarki. Ameryki nie odkryłem ... ;-)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności