Skocz do zawartości

mniejsza czcionka = więcej linków?

favago

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

wrzuciłem na stronę reklamy AdSense. Konkretnie w formacie Leaderboard:

adsense_185665_adformat-text_728x90_en.png

Jak widać na załączonym obrazku są cztery wiersze z linkami. W moim boxie wyświetlają się maksymalnie trzy. Co jest tego powodem? Czy zmniejszenie rozmiaru czcionki w ustawieniach AdSense spowoduje, że u mnie też będą wyświetlały się cztery linki?

I przy okazji: czy zmiana rozmiaru czcionki w ogólnych ustawieniach AdSense ma wpływ na wszystkie jednostki reklamowe? Ja nie zauważyłem różnicy. Czy może muszę wygenerować nową jednostkę i podczas jej tworzenia ustalić rozmiar czcionki?

Z góry dziękuję za wskazówki!

Powody mogą być dwa: albo w ustawieniach jednostki reklamowej dałeś małą czcionkę i zmieściły się 4 rzędy, albo Google testuje nowy układ.

Stawiam na testowanie nowego układu, bo w ciągu ostatnich dni widziałem wiele nowych rozmiarów fontów, których do tej pory nie było. Generalnie im większy font, tym większa klikalność, więc jeśli sam ustawiłeś małą czcionkę, to ją powiększ.

testują nowy układ, lub wpadli na pomysł zagospodarowania tej samej przestrzeni większą ilością linków. Przeprowadź test, być może działa to w dwie strony. Np kiedy zmniejszasz czcionkę, robi się więcej reklam, a jak zwiększysz? zrobi się ich mniej?

cześć,

dzięki za pomoc!

być może źle się wyraziłem, ale u mnie są właśnie trzy wiersze, nie cztery. A chyba wolałbym mieć cztery.

Czy zmiana wielkości czcionki w ustawieniach ogólnych (domyślnych) wpływa na dotychczas utworzone jednostki? Czy może muszę usunąć istniejącą jednostkę i zastąpić ją nową (w której ustawię już czcionkę na małą)? Ja nie zauważyłem różnicy.

Pozdrawiam!

każdej jednostce przypisujesz odrębne ustawienia, możesz też korzystać z szablonów dla ułatwienia pracy.

Nie musisz usówać, ale pamiętaj o zastąpieniu kodu poprzedniej jednostki, nową.

Ale zobacz ten link

https://support.googl...29561&ctx=topic

Dobierz odpowiedni rozmiar i powinieneś otrzymać oczekiwany efekt, tutaj są przedstawione banerki (728 x 90) jako banery wyświetlające 4 linki.

A co za tym idzie, wielkość czcionki nie ma wpływu na ilość wyświetlanych reklam

• 3 tygodnie później...

Wielkość czcionek ma wpływ na klikalność, im mniej boksów i większa czcionka tym lepszy efekt.

Dużo lepszy efekt jest z 3 a nawet 2 linkami niż z 4.

AdNews - tania i skuteczna reklama zawierająca linki, imitująca post forum lub zajawkę artykułu.

tania i skuteczna reklama CPC kampanie reklamowe promocja stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności