Skocz do zawartości

Wybór sieci reklamowej (proste pytanie dla znawców)

PlayKiller

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Potrzebuje podpiąć reklamy pod witryne, która generuje ruch rzędu 350-400 uu dziennie. Współpraca z Adsense nie wypaliła, szybko dostałem bana z racji playerów filmów umieszczonych na stronie. Novem także odpada, testowałem i skuteczność niemalże zerowa. Proszę o konkretne odpowiedzi osób, które znają się na tym temacie i mają w tym doświadczenie (np. mają własne witryny, które niestety łamią regulaminy popularnych systemów).

Dziękuje za pomoc.

Może spróbuj z reklamami cpm...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Prosiłem o odpowiedź znawcy

Przetestowałem chyba wszystkie sieci świata... Ale spoko, sorry że przeszkadzam... :)

Jeżeli masz pagerank 2+, spróbuj się dostać do SeoPilot lub Prolink. Jeżeli 1+ to dodatkowo do Linkolo.

Dobry byłby też intertext z adkontekst, setek złotych miesięcznie z tego nie wyciągniesz, ale zawsze jakiś grosz wpadnie, a ta forma reklamy nie jest inwazyjna.

Myślę, że banery reklamowe z innej sieci niż adsense przy takim ruchu nie są opłacalne i dużo z tego nie zarobisz, więc na razie je sobie odpuść. Możesz także spróbować sprzedawać reklamę samodzielnie, dać jakieś info w stopce i możesz sam wstawiać banery od reklamodawców.

T jest za mały ruch na CPM wg mnie. No chyba ze kogoś interesuje 5$ na miesiąc.

Co do sieci Ci nie pomogę, ale nie brałbym innego systemu rozliczania się jak CPC i ustawić reklame tak by były konkretne ilości klików w nią.

Jaką sieć wybrać?

Szukaj pod hasłem odpowiedniki Adsense. No wstępie mogę rzucić takimi jak AdKontekst

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

Prosiłem o odpowiedź znawcy, a nie laika. CPM jest mało opłacalny, nie będę emitował śmieciowych bannerów z trojanami za marne $0.11.

Wiesz co to jest łamanie praw autorskich ? Inaczej , wiesz co to jest okradanie ludzi ?

Twoja strona własnie odpowiada na wszystkei te pytania,a co za tym idzie żadna szanująca się firma nie bedzie chciała mieć nic wspólnego z tego typu stronami.

Jeżeli już koniecznie chcesz miec stronę typu " Nie znam dnia ani godziny ,kiedy ktoś mnie pozwie i stanę przed sądem", to nie szukaj jakiś dobrze płatnych kampanii tylko bierz to co tobie dają .

Musisz mieć świadomość pewniej zasad,a więc "Na syfie wywietlany może być tylko syf" /

Prosiłem o odpowiedź znawcy, a nie laika. CPM jest mało opłacalny, nie będę emitował śmieciowych bannerów z trojanami za marne $0.11.

W oczach społeczeństwa na tym forum, to Ty jesteś większym laikiem... Dziwne masz podejście, chciałeś opinię więc ją uzyskałeś, nie musisz od razu od laików ludzi wyzywać.

Spróbuj cpalead jeżeli masz content zagraniczny, jeżeli polski to seopilot lub indywidualne reklamy płatne na miesiąc od firm o podobnej tematyce.

Ale coś czuję, że Twój pro portal z 300 uu / dzień niezależnie od sieci, portfela Ci zbytnio nie napełni.

To jedna z wielu stron, ale niestety tylko z nią ma takie problemy. Zdaje sobie sprawę, że kokosów z tego nie będzie, ale miałem zamiar chociaż wychodzić z tym na 0. A co do UU to wczoraj było np. 800. Podałem zaniżone statystyki, bo w przypadku takiej strony trzeba być czarnowidzem.

Spróbuj RevenueHits... 0,03$ za klik... Wypłaty od 5$... Piratebay na tym jedzie... Wiec chyba z Twoją stroną też da radę...

• 2 tygodnie później...

Po adsense zostaje adFreestyle i adKontekt skoro chcesz system CPC, potem pozostaje szukać reklamodawców samemu jak wszyscy zgodnie piszą.

Z tym laikiem to rzeczywiście nietrafione, akurat Kapitan Seo sporo przetestował systemów, wystarczy poczytać trochę to forum.

AdNews - tania i skuteczna reklama zawierająca linki, imitująca post forum lub zajawkę artykułu.

tania i skuteczna reklama CPC kampanie reklamowe promocja stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności