Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 z nowej na starą i powrót - problemy

kluska

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z pozycjami po przekierowaniu. Miałam starą domenę, która zajmowała pozycje na kilka fraz (nie była pozycjonowana SWLami, ani z żadnego zaplecza, raczej linki z forum, portali temtycznych, więc o filtrze raczej nie ma mowy). W adresie domeny znajdowało się słowo kluczowe. Postanowiłam zrobić rebranding całej domeny - powstała nowa nazwa, logotyp i wykupiłam nową domenę. Ustawione zostało przekierowanie starej domeny na nową z apomocą 301. Rozumiem, że nowa nie rankuje na frazy kluczowe, które były w nazwie domeny starej. Problem w tym, że nowa domena wypadła z wyników wyszukiwania na wszystkie frazy... Teraz zastanawiam się czy nie powrócić do starej domeny. Czy jak cofnę przekierowanie i powrócę do starej, to po kilku tygodniach/miesiącach odzyskam pozycje? Miała ktoś może taki przypadek?

Z góry dzięki za pomoc.

Odzież reklamowa ? Czemu nie!

Piszesz, że nowa domena "wypadła" z wyników wyszukiwania, to znaczy że bezpośrednio po przekierowaniu nowa domena przejęła wysokie miejsca starej domeny? Kiedy dokładnie było przekierowanie i kiedy zauważyłaś że domena wypadła? Generalnie łatwiej będzie jeśli podasz nazwy domen.

Reklama w Internecie - Dorszyk.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności