Skocz do zawartości

rozbudowa forum o stronę www -Jakie? Lepsze rozwiązanie pod pozycjonowanie

enter222

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki dylemat.

Posiadam dość duże forum założone chwile czasu temu jednak nie było nigdy pozycjonowane (ma już z 10 lat, by przemo, 600uu dziennie). Znajduje się bezpośrednio pod domeną mojanazwa.xx

Teraz chciałbym uruchomić pod nią stronę www i rozpocząć pozycjonowanie tego serwisu.

Problem jest taki że nie jestem pewien czy dobrym rozwiązaniem jest przeniesienie forum na subdomene forum.mojanazwa.xx a na domenie mojanazwa.xx postawić stronę www na której będą zawarte w artykułach wartościowe informacje i zachęta do odwiedzenia forum jako głównego elementu mojego serwisu czy dla strony www wykupić nową domene?

Proszę o rady co mam zrobić bo jestem w kropce z powodu braku doświadczenie w pozycjonowaniu.

Nową domenę dla strony lub forum. Choć możesz zrobić też tak, że w domenie jest serwis, a w subdomenie: forum.domena.com - forum tematycznie związane z serwisem.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion nie udzieliłeś odpowiedzi na moje pytanie. Nie zrozumieliśmy się chyba. Forum i strona www są na jeden temat tylko forum jest na głównej domenie już kilka lat i userzy są przyzwyczajeni, doszło pewnie też do jakiegoś pozycjonowania i nie wiem czy dobrym roziązaniem jest przenosić je teraz na subdomene a na domenie głównej stawiać stronę www czy jednak dla strony www wykupic nową domenę?

Kwestia chyba leży w tym na czym bardziej mi zależy (na forum czy stronie www) czy nie? Licze na jakieś rady jakie powinno być rozwiązanie z punktu teoretycznego.

Nie ruszaj forum, przenoszenie go na subdomenę albo na inną domenę spowoduje utratę części ruchu, która - pomimo zastosowania przekierowań - może być trudna do odzyskania. Uruchom osobny serwis na nowej domenie najwyższego poziomu.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności