Skocz do zawartości

Nie filtr i nie ban

Komnen

Rekomendowane odpowiedzi

Zmagam się z małymi problemami:

Wcześniejsza budowa strony:

-Flash

-Kiepska jakoś treści, brak boldów, niskie nasycenie słów kluczowych

-Kilka Duplicate Meta lub ich kompletny brak

-Brak H1,H2,H3

Aktualna budowa strony:

-Flash

-Treść napisana pod użytkownika(Z boldami, myślę, że z prawidłowym nasyceniem słów kluczowych)

-Unikalne Meta T, Meta D, Meta K

-Brak H1,H2,H3

Jedyny profit jaki zyskałem po prze-edytowaniu strony to własne zadowolenie, że strona jest czytelniejsza dla użytkownika.

A najwidoczniejszym skutkiem mojej aktualizacji był spadek pozycji oraz wykres prezentujący się w ten sposób:

79vt9j.jpg

Zaznaczę, że czekam już ponad miesiąc, sytuacja nie ulega poprawie.

Cały czas działam i linkuję, żadnych informacji o filtrach sprawdzałem jeszcze w google. www.domena.pl + słowa kluczowe - domena wyświetla się na 1 wynikach.

Panie premierze jak żyć?

Czyli wygląda to tak:

- nastąpił spadek na wiele fraz

- sprawdzanie www.domena.pl + słowa kluczowe, nie wskazują na filtr

- linkowanie na te słowa kluczowe nie przynosi rezultatów

Ostatnio zauważam coraz więcej tego rodzaju sytuacji.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Czyli wygląda to tak:

- nastąpił spadek na wiele fraz

- sprawdzanie www.domena.pl + słowa kluczowe, nie wskazują na filtr

- linkowanie na te słowa kluczowe nie przynosi rezultatów

Ostatnio zauważam coraz więcej tego rodzaju sytuacji.

A czy na pierwszym miejscu jest strona linkowana (główna), czy jakas sobie wybrana przez G podstrona?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Strona główna

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Powiem szczerze, że nie znam jeszcze rozwiązania tego problemu, ludzie na forach piszą żeby różnicować anchory, miejsca linkowania, podstrony itp, ale nauczyłem się żeby w tej branży wierzyć w coś dopiero po przetestowaniu.

1.Frazy,które generowały największy ruch pospadały na jakieś dalekie,ale określone pozycje, czy zwyczajnie zniknęły ?

Od jakiegoś czasu zwyczajnie znikaja mi z indeksu podstrony,które były na pierwszych pozycjach i to od lat , a w tym przypadku wielokrotnie skuteczne było dodawanie właśnie tych postron na wielu forach,ale bez anchora ( anchorem jest nazwa linka)

Google nazywa to... Content is King... :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Za ten spadek bardziej winiłbym linki prowadzące do twojej strony, niż treść. Jak widać po wpisach na tym forum oraz inych forach cudownego panaceum na działania Google nie ma, ale spróbuj dodawać linki na forach bez anchora. Nie w każdym przypadku jest to skuteczne,ale wielokrotnie mi to pomogło i na swoje pozycje powróciły podstrony,które generowały spory ruch . Może to zbieg okoliczności,ale na pewno nie zaszkodzi

Content is King może to i jest prawda,ale duzo bardziej liczy się ilośc słów niż ich jakość.

Wg mnie winne są linki, a nie zmiana treści. Zrób jak radzą wyżej - różnicuj źródła i anchory, oraz co ważne - bądź CIERPLIWY.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności