Skocz do zawartości

Przyszłość SWL-i jako narzędzia do pozycjonownia stron

zaharyn

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no ale nikt nie linkuje stron w systemach anchorami zeby zrobić sobie PR, to raczej chodzi o pozycjonowanie a nie robienie PR strony ;)

Oczywiście że nie, chodzi mi o przekazywanie wartości linka, tym bardziej że PR to już raczej tylko mydlenie oczu, zaś Goole ocenia według innego algorytmu, widocznie tr (trust link) ma główne znaczenie, choć nikt chyba nie wie jak to jest obliczane.

Nie patrzmy wstecz ze złością ani wprzód ze strachem, ale świadomie dookoła

James Thurber

Pozytywna Polityka

SWLe będą aktywne tak długo, jak długo G będzie brał pod uwagę linki - a będzie robił to zawsze, więc SWLe zawsze będą popularne i w niektórych przypadkach skuteczne. Mówię w niektórych, bo nie zawsze są, ale głównie ze względu na nieumiejętne użytkowanie.

Pojawiają się nawet "ruchy oporu" :Phttps://blogswl.blogspot.com/

Pewnie za tym blogiem stoi polskie SQT.

Raczej tak, skoro brak komentarzy:)

A odnosząc sie do ostatniego artykułu:

"Jak NIE zdobywać linków - zaplecze SEO powodem nałożenia kary przez wyszukiwarkę"

Agencje, firmy zajmujące sie pozycjonowanie coraz cześciej swl-mi linkują swoje strony zapleczowe, aby podnieść ich wartość pozycjonerską, zaś strony swoich klientów nie linkuje sie bezpośrednio swl lecz własnie do stron zapleczowych. Niby to jest bezpieczniejsze rozwiązanie, jak filtr dostanie strona zapleczowa to nie duża strata, gorzej jesli w filtr lub ban dostanie strona klienta.

No i to straszenie swelami, depozycjonowaniem w ostatnich miesiącach troche wywołało jednak strachu wśród właścicieli stron, którzy zaczęli zwracać się do swl-i z prośbą o blokowanie ich stron dla pozycjonowania.

Ciekawe co swl-e robią z takimi zgłoszeniami:)? czy rzeczywiście blokują?

Google jednak aktywnie działa odciągając od swl a przyciągając do swoje swojego swl-a adwords :hahaha:

Zwykła walka o klienta :palacz:

James Thurber

Pozytywna Polityka

.....

No i to straszenie swelami, depozycjonowaniem w ostatnich miesiącach troche wywołało jednak strachu wśród właścicieli stron, którzy masowo zaczęli zwracać się do swl-i z prośbą o blokowanie ich stron dla pozycjonowania.

Człowieku skąd ty masz takie informacje ??? Co ty opowiadasz za bzdury ???? jestem właścielem SWL i nie wiedze zeby masowo się zgłaszali ludzie o blokowanie domen, osobiście w skalic calego roku mogę policzyć na jednej ręce takie przypadki.

Nie piszcie ludzie z sufitu

Marketing internetowy dla firm

Popatrz na avatar XANNa, to się dowiesz. Zakłada ręce i się śmieje z tego :D

Widocznie rzeczywiście nie mają :hmmm:

James Thurber

Pozytywna Polityka

• 1 miesiąc temu...

Człowieku skąd ty masz takie informacje ??? Co ty opowiadasz za bzdury ???? jestem właścielem SWL i nie wiedze zeby masowo się zgłaszali ludzie o blokowanie domen, osobiście w skalic calego roku mogę policzyć na jednej ręce takie przypadki.

Nie piszcie ludzie z sufitu

Może to świadczyć o niewiedzy właścicieli stron lub o jakości/niewiedzy "firm pozycjonujących", które nie sprawdzają co się dzieje ze stronami klientów.

Bo to że nawala się SWL-ami w konkurencję to fakt.

Profesjonalne katalogowanie stron + baza precli i katalogów. Polecam Katalog PR4

A ten Miejski katalog stron jest inny niż wszystkie

Rację ma Tomek, że ludzie nie zgłaszają się masowo o blokowanie swoich stron w SWlach bo jest to rzadkie zjawisko (sam blokowałem chyba 2 klientów w tym roku i męczyłem o to Fikasa) - w skali tego roku takich próśb przez bloga miałem dosłownie kilka. Może to wynikać z nieświadomości klientów, chęci zmiany firmy seowej i innych czynników. Ci co się zgłaszali po prostu nagle dostali samouświadomienia.

Każdy nowo pojawiajacy się link ma swoje odzwierciedlenie w algo - raz lepsze raz gorsze i tyle w tej kwestii. Wiec czy to bedzie SWL czy łajthatowo pozyskany link ... się liczy do ranku :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

a jak nisko było ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności