Skocz do zawartości

lukas24 - szukam osób które oszukał

Radiowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Ostrzegam przed użytkownikiem lukas24 Ł***sz C****k

12 sierpnia zleciłem 10 stron zapleczowych, po wpłacie połowy konktakt sie urwał. Zlecenie miało być wykonane do 7 dni.

Nie odpowiada na wiadomości, mimo iż na forum wchodzi.

Widziałem że już wcześniej były z nim problemy ale niestety przed wpłatą go nie sprawdziłem.

Mimo iż sprawa tyczy się 80 zł, to i tak zgłoszę to na polcję.

Jeśli jeszcze kogoś oszukał to prosze o PW

Dane jakie mi podał (zapewne fałszywe):

PATRYK BELCER

UL. J. DIETLA 36/4

31-001 KRAKOW

53 1020 4405 0000 2302 0487 3321 (PKO oddział w Rzeszowie)

Maile którymi sieposługuje:

lukaszeczek94@o2.pl

lukas24.24@o2.pl

oraz GG: 34162678

Jego drugie konto:

proMNG

promng@o2.pl

Konta na Allegro:

https://allegro.pl/sh...hp?uid=12289054

Dopiero teraz sprawdziłem że były z nim już wczesniej problemy: https://www.forum.opt...-ktore-oszukal/

Więc zakładam ten temat, bo być może jeszcze kogoś oszukał.

Prosze o kontakt na PW.

UWAGA [ nierzetelny partner ]

proMNG

lukas24

• 1 miesiąc temu...

Ale dostał negatywów na Allegro. Dobrze że nic od niego nie kupiłem. Mi też się zdarzyło 2 razy że straciłem pieniądze. Zawsze najpierw kupuje coś na próbe. Martwi mnie tylko to, że ci [ nierzetelni partnerzy ] często otwierają więcej niż jedno konto, więc nie wiadomo czy znowu się nie pojawi.

Informatyk z pasją - tworzenie oprogramowania na zamówienie i pisanie oprogramowania.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Koleś dalej ogłasza się w dziale ogłoszeń. Nie raczy odpowiedzieć na wiadomości i maile.

Osoby które zostały oszukane proszę o kontakt mailowy (btzofia<małpa>wp.pl, razem zgłosimy cwaniaczka na policję.

Kilka osób zgłosiło się już na PW ale widzę że osób oszukanych jest znacznie więcej. W takim wypadku kolesiowi się to nie upiecze.

UWAGA [ nierzetelny partner ]

proMNG

lukas24

• 1 miesiąc temu...

Witam,

niestety dałem się nabrać.

aktualne jego konto to Eljot22 (https://www.forum.opt.../37057-eljot22/ ), a mail eljot22@o2.pl .

Dnia 13.12.2012 zamówiłem 100 tekstów za kwotę 190zł. Poprosiłem o wystawienie aukcji na allegro, a dostałem w odpowiedzi info, że płatność po napisaniu tekstów. Po dwóch dniach dostałem maila:

chciałem zapytać czy jest szansa na 10-20zł zaliczki - bo jest weekend, nie ma przelewów, a potrzebuje chociaż tych 10zł. Oczywiście w poniedziałek przy odbiorze tekstów odejmiemy to 10 czy 20 od całej kwoty

odpisałem ok i dostałem dane konta bankowego:

09 1140 2004 0000 3702 7407 0933

Ł***sz C***k

M****a 1*1

3***7 K***e

19.12.2012 dostałem informację "teksty gotowe", więc poprosiłem o numer konta. Dostałem numer konta w Alior Sync:

43 2490 1044 0000 4200 2460 9708

Przelałem resztę. Od tego czasu artykułów nadal nie dostałem.

22.12.2012 dostałem info "Przepraszam. Musiałem pilnie wyjechać do KRK, wracam jutro rano i rano też je wyślę.", a po kilku mailach w poniedziałek 29.12.2012 "Jeszcze "kilka minut" i podsyłam."

Sprawą zajmie się moja kuzynka - prawnik ;)

Jeszcze się nie nauczyliście, że jak kogoś nie znacie to płaci się dopiero po zakończeniu zlecenia?

Ja od Niego kupiłem stronkę z 2 tyg temu i wszystko było OK. Bez problemu przeniesiona, uruchomiona na moim serwerze, cesja domeny zrobiona ale od razu oczywiście powiedziałem, że płacę jak stronka będzie już działać z mojego serwera i chłopak nie miał żadnych przeciwwskazań tylko wziął się do pracy.

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich serdecznie,

Reprezentuję firmę Business Consulting z Krakowa, poszukiwaliśmy wykonawcy 100 stron zapleczowych wraz z ich konfiguracją w programie Adder.

Na nasze nieszczęście swoje CV wysłał do nas Pan Cis*k, któremu zleciliśmy próbne wykonanie 23 stron wraz z ich konfiguracją w Adderze.

Pan Cis*k zapewniał, że wykona zadanie w ciągu tygodnia, minęły przeszło dwa miesiące i dzieło wciąż nie nadaje się do użytku.

Poprosiliśmy profesjonalną firmę która zajmuje się pozycjonowaniem o weryfikację przygotowanych konfiguracji.

Opinia przygotowana przez specjalistów była jednoznaczna

„W wielu przypadkach umieszczone opisy są takie same, nieposiadając synonimów, przez co działanie programu na takich, błędnych konfiguracjach nosi znamiona spamu. Ponadto, konfiguracje są pisane w sposób merytorycznie bezsensowny, z pomieszanymi wyrazami, często wpisanymi w sposób wyglądacy na przypadkowy - podejrzewam użycie automatycznego generatora tekstu. W związku z powyższym, teksty nadają się jedynie do usunięcia, a w ich miejsce powinny powstać nowe, unikalne teksty.”

Pan Cis*k wciąż utrzymuje, że konfiguracje zostały wykonane w sposób odpowiedni, choć dysponujemy trzema opiniami dotyczącymi ich wadliwości.

Wszelkie próby polubownego załatwienia sprawy spełzły na niczym, wciąż wypisuje wiadomości z żądaniem wypłacenia całej kwoty oraz straszy podjęciem działań, które obniżą wartość naszej strony w wyszukiwarce.

Oprócz tego utworzył stronę internetową, na której opisuje nas, jako nieuczciwych wykonawców i grozi, że ją wypozycjonuje.

Za wszelką cenę próbuje nas zastraszyć oraz wymusić wypłatę pieniędzy. Sądzę, że wiele osób udało mu się zastraszyć i wymusił wypłatę pieniędzy.

W chwili obecnej obsługująca nas kancelaria prawna przygotowuje pozew do sądu oraz prokuratury. W związku z powyższym zapraszam wszystkie osoby poszkodowane do kontaktu z nami, skoro już będziemy pokrywać cały koszt przygotowania sprawy, to uważamy, że osoby, które dotychczas mu darowały mają teraz okazję upomnieć się o swoje.

Pozdrawiam

inż. Łukasz Matwiejczuk

E-mail. handlowy@bckrakow.pl

Business Consulting Monika Hojna

ul. Zawiła 45, 30-442 Kraków

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności