Skocz do zawartości

mapa-swiata.pl

blasfemia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym poddac Waszej ocenie moja strone, sluzaca do nauki mapy swiata.

Przede wszystkim chcialbym sie od Was dowiedziec, czy korzystanie ze strony jest wygodne i intuicyjne. Strona jest przeznaczona glownie dla uczniow, czyli osob dosc mlodych :)

I jezeli macie jakies pomysly na rozwoj tej strony, dodanie jakichs nowych funckji to chetnie bym uslyszal Wasze propozycje.

Z gory dzieki za wszelkie opinie

Adres strony: https://mapa-swiata.pl.

Bardzo intuicyjne i moim zdaniem świetne narzędzie. Tylko mapę mógłbyś dopracować, przybliżanie, oddalanie, działania rolką myszki.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

outfmatrix, zgodnie z Wikipedia 12% powierzchni Kazachstanu (tereny na zachod od rzeki Emba) lezy po stronie Europejskiej, reszta to Azja. Podobnie jest z Rosja i Turcja, ktore rowniez czesciowo leza w Europie a czesciowo w Azji.

Co do Birmy, to usunalem jej flage, bo ta ktora mialem jest juz nieaktualna, rok lub dwa lata temu Birma zmienila swoja flage, musze wykombinowac nowa.

bold, przyblizanie i oddalanie mapy mam generalnie mam zrobione, musze jeszcze dopracowac skalowanie obiektow. Poki co przyblizanie/oddalanie nie bylo potrzebne, no moze poza obszarem Morza Karaibskiego, gdzie jest sporo malych wyspiarskich panst i tam przydalaby sie mozliwosc powiekszania mapy. Na razie te obiekty, ktore mam to, ze tak powiem, obiekty o skali "globalnej". Zamierzam jednak niedlugo dodawac obiekty mniejsze o znaczeniu "lokalnym" w ramach poszczegolnych panstw, np. jednostki podzialu terytorialnego panstw (stany, wojewodztwa, prowincje, landy itd.) i wtedy powiekszanie mapy bedzie potrzebne bo ten aktualny rozmiar bedzie za maly.

Ale to plany na przyszlosc. Poki co mam jeszcze inne rzeczy do zrobienia, m.in. mozliwosc rejestracji i logowania, i zwiazana z tym mozliwosc tworzenia i zapisywania wlasnych testow. W szkolach uczniowie maja sprawdziany (kartkowki, kolokwia czy jak to sie tam teraz nazywa) z konkretna lista obiektow, ktore musze umiec. Dlatego priorytetem aktualnie jest dla mnie dodanie takiej wlasnie funkcji, aby uczen mogl sobie wybrac konkretne pojedyncze obiekty do testowania, te, ktore mu "pani zadala" :)

Dzieki wszystkim za odpowiedzi.

Wow, niezły bajer,

teraz tylko zadbaj o dobrą promocję!

Na Twoim miejscu, pochodziłbym po szkołach / gimnazjach / szkołach średnich, poprosił o skierowanie do nauczycieli geografii, i pokazał im soft, wyjaśniając w skrócie jak to działa :)

Taki nauczyciel, nie ma nic do stracenia a wiele zyskuje, bo odwaliłeś sporą część roboty za niego ;)

Pokazuje to swoim uczniom, którym jest łatwiej się nauczyć niż z atlasu.

Apropo nauki, przydałby się moduł w którym użytkownik wybiera podobnie jak przy teście co chce rozpoznać, w tym przypadku czego chce się uczyć, mapka podświetla mu dany teren wyświetlając nazwę, a on klika sobie przycisk >> aby przejść do następnego obiektu.

Wówczas masz pełne narzędzie do nauki i testów ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności