diagnosta Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 @japek Samsung nie jest emejzing. Ma tylko porządny proc, sporo ramu, w miare śmigający system z wieloma możliwościami (nie przepadam za googlem ale jednak), możliwość odtwarzania plików zrzuconych bezpośrednio na kartę pamięci, oprócz tego możliwość podpięcia myszki, drukarki, klawiatury, pendrajwa ssd itd, spora wielozadaniowość jeśli to tak można nazwać w porównaniu z IOS - np mozesz jednocześnie oglądać w okienku film i pisać smsa lub przeglądać stronkę, standart micro usb, który zapewnia mi możliwość podładowania telefony u praktycznie każdego znajomego bez konieczności łażenia z przejściówką o przesyłaniu plików przez NFC przez grzeczność nie będe wspominał bo ajfon do dziś ie potrafi tego zrobić przez bluetooth i pewnie znalazło by się jeszcze pare zalet jak np. większy ekran. To nie rewolucja ale bardzo wiele punktów, które powodują, że jednak różnorodność i uniwersalność przegania apple w wielu aspektach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salek_Art Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 wrzuca w naprawę 3-4 tys. ale jest "prestiżowy" ... Czy ja gdzieś napisałem, że kupuje dlatego, że jest "Prestiżowy" ? Jest po prostu dobry (czytaj - moim zdaniem lepszy od innych). podpięcia myszki, drukarki, klawiatury, pendrajwa ssd itd, spora wielozadaniowość. Nie zapominaj, że nie każdy podłącza drukarkę, czy myszkę do telefonu - to dla 90% ludzi rzecz nie przydatna. Za to niemal każdy robi telefonem zdjęcia, gdzie z IPhonem raczej ciężko rywalizować. Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japek Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Wszystko się zgadza, ale wiekszośc tych funkcji po prostu wielu ludziom nie jest potrzebna. Osobiście nie pamiętam kiedy przesyłałem plik przez bluetooth, a inaczej nie pamietam kiedy potrzebowałem przesłac (nie przesłałem bo od lat korzystam z iPhone'a). Parametry procesora i RAM, jak dla mnie nie sa argumentem jeżeli wszystko w telefonie tak czy inaczje chodzi płynnie, co jednak przy Androidzie nie raz zawodzi. Dotykałem GS III i brakowało mu jednej zasadniczej rzeczy: prostoty i intuicyjności i tym zawsze Apple będzie wygrywał, nawet jak nie będzie miał karty pamięci, micro USB i wielkiego "monitora" . Tonery Bydgoszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diagnosta Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Śmieszą mnie opinie ludzi mówiących, że Iphone jest beee... skoro nawet go nie mieli. Wielką przewagą Iphona jest system operacyjny o wiele lepszy niż Android, który się wiesza. Napisałeś to co wyżej, a nie to co teraz piszesz. Więc nie odwracaj kota ogonem. A tak w ogóle widziałem o wiele częściej powieszonego ajfona niż andka, że już nie wspomnę o tym, że np. 3GS często jest poza zasięgiem podczas gdy dookoła niego do wszystkich się dodzwaniam. Gdzie leży prawda ? Umówmy się po prostu, że każdy woli coś innego, a nie, że Cię nie stać lub nie miałeś w ręce bo przecież ten sprzęt jest wręcz tak niedostępny, że 99% "hejterów" widziało go na zdjęciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salek_Art Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Więc nie odwracaj kota ogonem. Nie rozumiem, jeden post nie zaprzecza w żaden sposób drugiemu. A tak w ogóle widziałem o wiele częściej powieszonego ajfona niż andka Jakiś przykład ? Też różne rzeczy widziałem... że już nie wspomnę o tym, że np. 3GS często jest poza zasięgiem podczas gdy dookoła niego do wszystkich się dodzwaniam. To chyba nie kwestia telefonu. że każdy woli coś innego, a nie, że Cię nie stać lub nie miałeś Jeżeli nie miałeś to się nie wypowiadaj, jeżeli Cię nie stać ( też nie miałeś ) też się nie wypowiadaj. Miałem 2 lata telefon z Androidem i mi się wieszał, więc piszę, że się wieszał. Mam IPhon'a i wszystko działa jak należy - więc tak piszę. W Polsce Iphon'e nie robi może furory, ale w innych krajach jest inaczej. W takiej Szwecji chyba 70% telefonów to Iphon'y. Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diagnosta Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Widzę, że z miłości do tego telefonu nie zrozumiałeś nic z tego co ci przekazywałem więc już się nie będę wypowiadał, bo zawarłem wszystko w temacie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Za to niemal każdy robi telefonem zdjęcia, gdzie z IPhonem raczej ciężko rywalizować Na jednym rosyjskim portalu ( właśnie szukam URL) by zrobiony test 10 telefonów ( ludzi wzięli z ulicy pytali kto ma jaki telefon i zaprosili do testu, wszystko filmowane żadnej ustawki) wyłącznie foto i video na standardowych ustawieniach. Iphon'e wypadł dość przeciętnie, Fotki później opublikowali wiec dowody namacalne. Zęby nie było miałem Iphona, zgubiłem...( jesli to ciebie interesuje stać mnie zęby kupić drugi), ale teraz korzystam z LG swift L7 na Androidzie 4.0.3 ( niestety nie pasuje mi wyłącznie producent oprogramowania ) dostałem za 1 zl za przedłużenie abonamentu ( 50 zł netto w tym 650 min do wszystkich + 250mg internetu). Nie widzę większej różnicy w użytkowaniu, a cena jest o o WIELE mniejsza ( jeśli kupować nowego w sklepi to ok 700 zł). Na pewno produkty od Aple maja to coś co ciężko opisać, ale pod względem technicznym jest średniaki i zdecydowanie za drogie jak na swoje możliwości. Wygrywają jakością wykonania, własnym oprogramowaniem i td, ale robią i totalne dziwne posunięcia ich wojna z flashem to chyba moim zdaniem przyjdzie do historii głupoty. Jeżeli nie miałeś to się nie wypowiadaj, jeżeli Cię nie stać trzymaj poziom bo dzisiaj ciebie stać na telefon, a jutro może tak być że będziesz na rencie i pokarm przyjmować przez rureczkę ( nie życzę tego tobie czy komuś innemu), wiec nie wiesz kogo na co stać i nie wyskakuj z takimi tekstami, to taka sugestia ojcowska bo jesteś w wieku mojej córki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
positive Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Mi tam do robienia zdjęć swojego kota 5 mega pixli wystarczy, bo powiedzcie mi szczerze czy używacie aparatu w telefonie do czegoś innego jak cykania swoich {zwierzaków|dzieciaków|imprez} ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diagnosta Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 MaxPan napisałem mu właśnie że ta cała ajfonowska sekta pisze tylko na temat czy kogoś stać lub nie i czy miał czy nie i zero argumentów poza tym. I zaraz pod tym napisałem mu, że w mojej rodzinie gdzie pełnie funkcję (ojciec, mąż) jest w użytku m.in. 3GS - a gość dalej swoje jedzie nie czytając dokładnie o czym piszą. Dla tego będę nadal uważał ludzi tak broniących jakikolwiek produkt, czy sposób myślenia za sekciarzy - bo zamiast jakieś ciekawe argumenty to tylko oklepana czcza gadanina. A myślałem, że będzie ciekawa dyskusja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salek_Art Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 trzymaj poziom bo dzisiaj ciebie stać na telefon, a jutro może tak być że będziesz na rencie i pokarm przyjmować przez rureczkę. Nigdzie nie atakowałem ludzi, których nie stać na IPhone. Zwróciłem jedynie fakt na to, że jeżeli kogoś nie stać (czyli nie posiadał telefonu) a wypowiada się na jego temat to jego wypowiedź nie ma żadnej wartości. Zgodzę się z twoim argumentem, że w życiu wszystko się diametralnie zmienia, ale nie dyskutujemy to o sytuacji finansowej poszczególnych userów tylko i IPhone. Iphon'e wypadł dość przeciętnie Mogę prosić o link ? Jakoś trudno mi uwierzyć. ich wojna z flashem to chyba moim zdaniem przyjdzie do historii głupoty. Chciałbym być na tyle głupi, żeby stworzyć jedną z najbogatszych firma na świecie . Max - oczywiście masz prawo wyboru telefonu. Każdy używa telefonu w innym przeznaczeniu. Napisałem jedynie, że moim zdaniem IPhone jest najlepszy - i tyle. Nie należę do żadnej sekty. MaxPan napisałem mu właśnie że ta cała ajfonowska sekta pisze tylko na temat czy kogoś stać lub nie i czy miał czy nie i zero argumentów poza tym. Czy ja Ci nie podałem argumentów typu : lepszy aparat, lepszy system operacyjny ? Przeczytałeś gdzieś w internecie o jakiejś sekcie i teraz gadasz o czymś o czym nawet pojęcia nie masz. Napisałem, że moim zdaniem Iphone/IOS jest lepszy od Androida, a Ty mnie atakujesz, że jestem w jakiejś sekcie - zastanów się. Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Chciałbym być na tyle głupi, żeby stworzyć jedną z najbogatszych firma na świecie ten co to stworzyl już nie żyje a obecny zarząd jakoś na razie jemu nie dorównuje to primo- jadą na wózku który on rozpędził ale prędkość spada. A tematu z flashem widzę nie kojarzysz wiec radzie przeczytaj sobie trocha, później można podyskutować. Szukam linka do testu z fotkami ale dam tobie inny - Test wydajności chyba ze powiesz ze to efekty specjalne i facke wszytko Jeszcze znalazłem takie coś Ogólnie tak jak mówiłem miałem iPhone i wcale niema tak rewelacyjnego aparatu jak piszesz/. Jak znajdę linka do tego testu rosyjskiego to tam bardziej dokladnie pokazano ze iPhone w robieni fotek jest dobrym średniakiem ale nie tak jak piszesz bezkonkurencyjnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salek_Art Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 A tematu z flashem widzę nie kojarzysz wiec radzie przeczytaj sobie trocha, później można podyskutować. Kojarzę temat z Flashem bardzo dobrze. Z tego co wiem wojna została zaczęta za życia Jobsa i to przez niego wywołana. Zresztą Apple posiada dość ciekawe argumenty którymi tłumaczy brak Flasha. chyba ze powiesz ze to efekty specjalne i facke wszytko Rozmawialiśmy o aparacie a podajesz filmik, który pokazuje szybkość ładowania jakiejś gry - co to ma do rzeczy ? Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclipse Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 nie jestem fanboyem, ale iPhona4 mam w zasadzie od samego początku dostępności uważając go za ideał i smutne jest to że spieprzyli zarówno 4S (tnąc czas baterii z 300h do 200h), a przy iPhonie 5 zabili główny atut swoich produktów - design, tworząc coś o strasznie idiotycznym kształcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Salek widzę zaczynasz gadać dalej jak dzieciak to nie jest gra a test wydajności , napisałem szukam bo film był na YT i na pewno jego znajdę. A ten drugi film widzę zatkał cie czy nie zauważyłeś? Oki EOT , niepotrzebnie dziećmi się denerwuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Każda wygłoszona w tym temacie opinia jest subiektywna. Jednemu użytkownikowi pasuje iPhone, kolejnemu Samsung S III, a jeszcze innemu HTC. Ja posługuję się kilkoma smartofonami różnych producentów i każdy ma swoje wady i zalety. Nie można określić, który jest najlepszy. Zgodzę się jednak z jednym, że iPhone to 40% technologia a 60% to marketing. Umiejętność sprzedaży towaru, który jest wart dużo mniej. Niektórzy, niestety (lub stety) są podatni na wpływy reklam i działania marketingowców. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.