Skocz do zawartości

iPhone 5

nowy-100

Rekomendowane odpowiedzi

Salek widzę zaczynasz gadać dalej jak dzieciak to nie jest gra a test wydajności .

MaxPan to raczej Ty zachowujesz się jak dziecko atakując mnie jakimiś dziwnymi argumentami. Mówimy o jakości aparatu a podajesz jako argument wydajność o, której mowy nie było.

Wdajesz się w dyskusję w każdym temacie, nawet w takim, w którym nie masz nic do powiedzenia - tak jak zresztą w tym.

Nie chcę Cię atakować, ale jak już nabijasz posty to rób to merytorycznie.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ahh te telefony:) Wieczna kłótnia o to, że jeden lubi blondynki, drugi brunetki a trzeci rude:)

( jesli to ciebie interesuje stać mnie zęby kupić drugi)

MaxPan kupno na raty się nie liczy :D

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Kubusia dodałem do ignorowanych wiec jeśli ktoś

chce zobaczyć jak iPhone robi fotki i kreci wideo w porownaniu z innymi telefonami z czołówki sprzedaż, zapraszam w teście brali udział

Samsung Galaxy SIII, Huawei Ascend 1D, Sony Xperia S, HTC One X и Apple iPhone 4S

fotki i video z testu można zobaczy tu

https://mobileimho.ru/smartphone/2012/08/30/kamery-na-smartfonah-kto-snimaet-kruche.html

Jeśli ktoś będzie twierdzić ze iPhone4s robię bezkonkurencyjne fotki, to chyba tzreba udać się na konsultacje do okulisty, takie moje prywatne zdanie :D

Zadaniem osób co robili test i zwykłych internatów test wygrał S3.

Kubusia dodałem do ignorowanych,

MaxPan tylko potwierdziłeś, że nie stać Cię na merytoryczną dyskusję na poziomie :).

Jeżeli chodzi o filmiki : tyle samo można znaleźć na + dla Apple co na + dla Samsunga, bo jedne robione są przez zwolenników IPhone, a inne przez Samsung.

Tyle w temacie.

jeśli ktoś chce zobaczyć jak iPhone robi fotki i kreci wideo w porownaniu z innymi telefonami z czołówki sprzedaż, zapraszam

aaaa to przepraszam, bo widzę że rozmowa jest o aparatach cyfrowych a nie o telefonach :)

ludzie nie rozumieją że "ekosystem" i dostępne aplikacje to 3/4 sukcesu, a porównywanie który kręci jakie filmiki było dobre 5 lat temu (swoją drogą nigdy nie nagrałem telefonem żadnego filmiku), polecam tekst https://tenpawelnowak.natemat.pl/31139,iphona-5-moglaby-produkowac-nokia

jest o aparatach cyfrowych a nie o telefonach

eclipse nie nu główny argument był taki ze iPhone robię bezkonkurencyjne fotki, a właśnie pamiętałem ze widziałem test robiony na ulice przez przypadkowo wytypowanych ludzi i w końcu znalazłem linka. Robienie fotek telefonem to głupota moim zdaniem dla tego służą aparaty fotograficzne co kosztują bardzo często o wiele taniej jak telefony a robią całkiem przyzwoite fotki, mówię o kompaktach i cyfrówkach, lustrzanki to w ogolę inne bajka.

Ale widzisz nie pokazuje faktów, złe bo to nie może być, pokazuje tez złe bo to sponsorowany test przez samsunga :D, nu I Huawej musiał tez dać kasy bo foto w trybie macro wygrał jednoznacznie. Wiec filmik co ja dałem za sponsorowany przez Huawey i Samsunga , normalnie korporacyjny układ :D

Na poparcie tezy "iPhone the best " został jedyny argument cytat: "Jeżeli nie miałeś to się nie wypowiadaj, jeżeli Cię nie stać" :D

Najlepsze telefony to BlackBerry, jak ktoś chce zabawki to wybiera coś innego...

Dla mnie ten cały cyrk wokół Apple to po prostu sekta jakaś... Spójrzcie na ich salony czy nawet sklepy partnerskie. Poustawiali zdjęcia szefa i wygląda to jak ołtarzyki... ;)

Żeby nie być tak całkiem anty - po kilku miesiącach używania ipada przekonuje się do ich systemu. Jeśli podobnie (stabilność! ergonomia!) to wygląda w telefonach czy komputerach to mając trochę więcej pieniążków warto w to zainwestować. Nie potrafię tego określić, ale na serio ergonomia pracy jest zupełnie inna...

Inna sprawa, że czekam na nowego imaca (teraz są problemy z ekranami) i zdecydowanie kupuję. Po prostu jak schodzę z w7 i odpalam ipada to odpoczywam, to mnie przekonało... Tak wiem, sprzęt jest przepłacony, mam tego świadomość, jednak muszę sprawdzić ten system. :)

[ Robienie fotek telefonem to głupota moim zdaniem dla tego służą aparaty fotograficzne co kosztują bardzo często o wiele taniej jak telefony a robią całkiem przyzwoite fotki, mówię o kompaktach i cyfrówkach, lustrzanki to w ogolę inne bajka.

To twoja opinia - bądź, co bądź - głupia.

Gdyby ludzie nie robili zdjęć telefonem to instagram nie zostałby sprzedany za miliard + dolców.

Większość ludzi robi zdjęcia telefonem, a kupowanie lustrzanki po to, żeby zrobić zdjęcia na wakacjach jest głupotą.

Większość ludzi robi zdjęcia telefonem, a kupowanie lustrzanki po to, żeby zrobić zdjęcia na wakacjach jest głupotą.

Zdjęcia robiene telefonem nadają się tylko na nk lub fb, jak sama nazwa wskazuje głównym zadaniem tego urządzenia jest zupełnie coś innego.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

z fanboyami nie ma co dyskutować, był już chyba filmik gdzie właściciele iphone 4S zachwycali się tymże modelem, kiedy powiedziano im, że to iphone 5... śmieszne jest też to, że większość osób uważa go za cud techniki, nie wykorzystując tak naprawdę nawet części jego funkcjonalności - dla mnie ten telefon nie miałby racji bytu bez JB i kilku naprawdę niezbędnych modyfikacji softu.

natomiast jeśli mogę się wypowiedzieć subiektywnie "czemu nie samsung" - samsungi po pierwsze są za duże (iPhone5 również), po drugie jestem wielkim fanem jakości wykonania i designu apple - w szczególności braku plastiku (ale iPhone5 jak i nowe ipody nano niestety już mi się nie podobają), po trzecie ios+typophone bije moim zdaniem androida w kwestii doznań estetycznych, chociaż to pewnie kwestia przyzwyczajenia. to co dodatkowo uwielbiam w iphone/ios to małe detale które niesamowicie ułatwiają życie, np: pstryczek na obudowie do przełączania w tryb wibracji, włączanie latarki włącznikiem telefonu bez odblokowywania, robienie zdjęć bez odblokowywania i bez konieczności dotykania ekranu, bardzo wygodny klient poczty i wiele innych podobnych detali

Tak z ciekawości. Czy zdjęcia z Iphona czy innego smartfona nadają się do wywołania? Jaka jest ich jakość w porównaniu do przeciętnej cyfrówki za 1000zł?

Wszystko w Warszawie - fryzjer wilanów - pełen zakres, ubezpieczenie samochodu, domu, mieszkania, firmy. ubezpieczenia na Bemowie - tu nas znajdziesz - zapraszam do kontaktu ubezpieczenia w Wilanowie Zapraszam

mattm

Mam Panasonic FZ8 kosztował chyba 700 zł 3 lata temu, fotki jak na kompakt najlepsze z tych co widziałem w innych kompaktach, ma miedzy innymi 12 x zum optyczny, 7,2 MPX - wystarczę całkowicie. Żaden telefon nie zrobi takich fotek, z prostej przyczyny niema porównywalnej optyki, zaawansowanych ostawień i td ( moim zdaniem podstawa to ręczne ustawienie ISO, czasu wywołania migawki, szczegóły fokusu i td, zapisywanie jako .RAW). A ma aparat już 3 lata jak nie więcej. Na pewno lustrzanka jest lepsza, ale do telefonu to niema co porównywać. Oczywiście nikt nie szkodzi pstrykać fotki telefonem jak ktoś chce, tylko to zupełnie nieporównywalne fotki do tych robionych aparatami fotograficznymi znanych producentów i nie za 129 zł oczywiście :D

Co do wywołania to powiem szczyrze nigdy mi nie przyszło do głowy wywołanie fotek z telefonu, bo mam 2 aparaty fotograficzne, ale widziałem foto książkę zrobiona z fotek pstrykanych smart-fonem - fotki na zewnątrz mniej więcej byli do zaakceptowania, wewnątrz pomieszczenia tragedia, wewnątrz pomieszczenia + sztuczne oświetlenie - mega tragedia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności