Skocz do zawartości

Jak skopiować całą zawartość skrzynki?

banato

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie chciałem serdecznie przywitać wszystkich Forumowiczów.

Kilka lat temu utraciłem całą zawartość skrzynki pocztowej Yahoo. Do dziś nie wiem jak to się stało, ale prawdopodobnie zrobiłem to przez przypadek w iPadzie.

Teraz mam iPhony, iPady, MacBook i boję się że przez nieuwagę w jakimś urządzeniu, znów utracę wszystkie cenne dane.

Yahoo stał się dla mnie już takim zewnętrznym twardym dyskiem, ale zanim ponownie utracę wszystko chciałbym zapisać sobie w całości wszystko co posiadam w Yahoo. Czyli e-maile przychodzące, wychodzące i kontakty.

Czy jest to możliwe? Jeśli tak to prosiłbym o proste wskazówki.

Jeśli ktoś ma sposób na to aby odzyskać utracone dane sprzed kilku lat to równie byłbym bardzo wdzięczny.

tak ale skorzystaj z IMAP a nie z POP3

ovh ma fajne narzędzie

https://ssl0.ovh.net/pl/imapcopy/

Dziękuję Mikeusz. Cieszę się że istenieje taka możliwość, i żałuję że wcześniej z niej nie skorzystałem bo straciłem mnóstwo danych.

Mikeusz ja nie bardzo jestem oblatany w temacie komputerowym, dlatego jeśli możesz to proszę Cię byś dał mi parę prostych wskazówek co do programu jaki poleciłeś.

Np. nie wiem co wpisać w miejsca:

Serwer IMAP - ?

SSL - ?

Dla upewnienia napisze też co zdaje mi się że powinienem wpisać w inne miejsca;

Usługa – wpisać mam ,,INNY”.

Login – wpisać mam mój pełny adres e-mail. ( który mam w dziale yahoo. )

Hasło – wpisać mam hasło jakie używam gdy loguję się na powyższym mym e-maliu.

tak ale skorzystaj z IMAP a nie z POP3

Domyślam się że IMAP to program o jakim wspomniałeś.

Czy program imapcopy, kopiował będzie mi całą zawartość skrzynki na twardy dysk komputera ?

I czy potem będę mógł sobie ten folder skopiować na zewnętrzny twardy dysk.

Przypomnę że nie posiadam sytemu operacyjnego Windowsa, lecz APPLE MAC OS X.

Dziękuję Mikeusz za dużą pomoc.

Imap to protokół, a narzędzie ovh kopiuje ci na inną uprzenią założoną skrzynkę. emiajle na przykłąd z yahoo na gmail . Użycie jest intuicyjne. Inny wybierasz jak masz skrzynkę w innym hostingu niż tam wymienioone lub na własnym serwerze.

Do zgrania na własny dysk użyj thunderbirda. Ale przy ustawianiu konta pocztowego ustaw imap a nie pop3 oraz zaznacz aby nie kasował wiadomości z serwera. Pobierasz wtedy na dysk emaile i póżniej w programie je archwizujesz.

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Imap to protokół, a narzędzie ovh kopiuje ci na inną uprzenią założoną skrzynkę. emiajle na przykłąd z yahoo na gmail . Użycie jest intuicyjne. Inny wybierasz jak masz skrzynkę w innym hostingu niż tam wymienioone lub na własnym serwerze.

Do zgrania na własny dysk użyj thunderbirda. Ale przy ustawianiu konta pocztowego ustaw imap a nie pop3 oraz zaznacz aby nie kasował wiadomości z serwera. Pobierasz wtedy na dysk emaile i póżniej w programie je archwizujesz.

Dziękuję Mikeusz. Niestety jestem, zbyt zielony w temacie komputerowym by móc zrozumieć Twoją treść i móc zacząć działać w praktyce. Jeśli masz siłe proszę pomóż mi, bo pogubiłem się zupełnie...a jeśli nie to i tak dziękuję Ci za pomoc.

Ja musiałbym mieć wypisane krok po kroku co czynić.....A może jest coś w sieci na ten temat, najlepiej na YouTube :)

Jeszcze raz dziękuję.

• 4 tygodnie później...

mysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie zalozenie @ na gmailu i ustawieniu pobierania poczty z zewnwtrznego serwera. i tym sposobem masz kopie @ na gmailu

Dziękuję Monterek za wspaniały pomysł.

Juz założyłem konto na g-mailu, ( Polskie ) ale chciałem prosić czy jest możliwe podanie wskazówek jak tego dokonać,bo jestem zielony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności