Skocz do zawartości

Szablony wordpress i linki wewnętrzne

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa Pytania

Wiele mówi się o unikalnym szablonie w wordpressie, gdy mowa o zapleczu. Naprawdę unikalny graficznie szablon ma taki wpływ na seo? Przecież google zainteresowane jest jedynie treścią a nie grafiką. Chyba że mówimy tu tylko o usability.

Mamy na stronie głównej kilka linków prowadzących do tej samej kategorii. Np anchor horoskop - jest w menu i na dole w kategorii i w stopce. Mamy więc 3 linki do tej samej podstrony. Wiadomo, że google bierze pod uwagę tylko 1 link który napotka - czyli z menu. Zastanawiam się czy te pozostałe linki osłabiają naszą moc, czy są tylko ignorowane przez roboty i nie wliczają się do przesyłania PR. Według mnie serwis na tym traci - ale nie jestem pewien.

Dzięki za odpowiedź

Nie cierpię spamerów!

Weź pod uwagę, że Google jak sam mówisz widzi treść i KOD strony. Jeśli KOD szablonu jest identyczny na obu stronach, a do tego również treść (bądź bardzo podobna) to jest już 100% dc. Po drugie warto zapoznać się z rel="nofollow" wtedy odpowiesz sobie na drugie pytanie ;)

time4seo-banerek1.png

Znam real nofollow, ale nie widzę związku z 2 tematem. Nofollow powoduje wyparowanie mocy, u nas naserwisie są linki follow.

Oczywiście szablon może mieć ten sam kod z wieloma innymi, planuje jednak zaplecze o wartościowej treści, więc nie obawiam się duplicate - gdyby szablon był bardzo istotny, cała blogosfera z darmowych hostingów nie potrafiłaby się wypozycjonować z powodu jednego szablonu np blox.pl

Nie cierpię spamerów!

• 5 tygodni później...

Eh, a ja zawsze myślałem że SEO to myślenie. Ale widzę, że tutaj dalej ludzie w bajki wierzą. Zróbcie sobie test, postawcie świeże instalacje wordpressa, najlepiej kilka na kilku domenach, podlinkujecie delikatnie czymkolwiek i sprawdźcie za parę dni czy macie w indeksie posta hello world i sample page. Później trochę pomyślcie i wyciągnijcie wnioski.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Robot google nie widzi jaki masz szablon i jak on wygląda

i tu się kolego grubo mylisz :)

If you decide to update your page layout, the page layout algorithm will automatically reflect the changes as we re-crawl and process enough pages from your site to assess the changes. How long that takes will depend on several factors, including the number of pages on your site and how efficiently Googlebot can crawl the content. On a typical website, it can take several weeks for Googlebot to crawl and process enough pages to reflect layout changes on the site.

If you believe that your website has been affected by the page layout algorithm change, consider how your web pages use the area above-the-fold and whether the content on the page is obscured or otherwise hard for users to discern quickly

Posted by Matt Cutts, Distinguished Engineer

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Tutaj głównie chodzi o strukturę szablonu, logiczne jest to, że każda strona powinna się różnić.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności