Skocz do zawartości

Monitorowanie pozycji

Optymalizuje

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu udało się dobrnąć do końca testów i wybrania odpowiedniego narzędzia, uszytego na miarę moich możliwości.

Pod uwagę brałem przede wszystkim poprawność sprawdzanych danych oraz formę ich przedstawienia.

Zdecydowanie mogę polecić Positionly.com, które spełniło moje oczekiwania. Dodatkowo udało mi się otrzymać bardzo korzystne warunki współpracy. Konto udostępniłem swoim klientom, którym podoba się taka rozbudowana możliwość raportowania. Serdecznie dziękuję Wszystkim za pomoc przy wyborze i wskazówki.

• 4 tygodnie później...

zerknij na CRM kojotka

nie wszyscy polecają, ale ja używam od początku powstania softu i jestem zadowolony

jak nie musisz często zadawać suportowi głupich pytań, to wychodzi tanio, a działa naprawdę OK.

150 stron i 2000 fraz - bez problemu Ci codziennie obrobi (moje dają radę :) )

dymna.jpg

@adrians: polecam swój skrypt - czyli Stat4Seo :) Licencja 246zł brutto (opłata jednorazowa). Do tego można kupić np. pakiet proxy w proxymarket (20zł/msc) lub hosting SEO z wieloma IP (też za 20zł się znajdzie) i śmiało można monitorować nawet ponad 3000 fraz :)

logo-stat4seo-blue-small.png

Szczerze to w każdy oprogramowaniu do monitorowaniu pozycji można znaleźć to, czego nie ma drugie. W takim wypadku cenna za produkt staje się bardziej umowna, jeśli jesteś zainteresowany np. monitorowaniem pozycji zagranicznych serwisów. W tym wypadku trzeba wybrać miedzy ilością domen a możliwościami samego serwisu.

Znacie może jakieś inne SMP poza tymi, które zostały wyżej wymienione? Mogą być zagraniczne :) ...podejrzewam, że cena do możliwości może być bardziej konkurencyjna :okularnik:

• 2 tygodnie później...

s4min, każdy system ma nieco inny sposób liczenia wyników, poza tym dochodzi do tego wiele czynników, przez które wyniki są inne nawet po każdorazowym ich odświeżeniu przy samodzielnym sprawdzaniu. Jeśli masz stronę na niskich pozycjach to naturalne mogą być wahania nawet o 10 pozycji i więcej. Jak masz wątpliwości co do dokładności wyników w jakimś systemie to najlepiej napisać do supportu (w przypadku stacji możesz się odezwać do mnie na priva), bo bez danych na temat sprawdzanej strony i fraz ciężko podać konkretną odpowiedź.

mysql1984 - hmmm...

Obecnie korzystam z dwóch monitrów pozycji seostation i seo-stat (dłużej z sostation). Funkcjonalności w obu narzędziach są podobne. Z różnic jakie zauważyłem to w seostation jest możliwość monitorowania pozycji również w bingu, nie ma tego w seo-stat. Poza tym w seostation jest duża elastyczność w Tworzeniu raportów dla klientów. Warto jest przetestować oba narzędzia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności