Skocz do zawartości

slabo z e-marketingiem

Rekomendowane odpowiedzi

Stworzylem forum tematyczne ktore jest dosc dobrze wypozycjonowane w googlu.Chcac miec jakis z tego grosz wpadlem na pomysl aby moje forum zasponsorowala jakas firma. Wyslalem kilka propozycji wspolpracy i jak na razie cisza. Coraz bardziej negatywnie nastawiam sie do e-marketingu w Polsce. Niedawno zaproponowano mi wspolprace z firma ktora chciala sprzedac z magazynu atrykuly 2 kategorii (stal nierdzewna, prety) niestety nie doszlo do wspolpracy gdyz asortyment zostal wykupiony przez jednego z klientow. I teraz sie zastanawiam czy warto w pewnych wysoce specjalistyzcnych branzach brac sie za e-marketing? Zbyt jest ale tylko w waskiej grupie klientow.

I tutaj od razu chcialbym sie odniesc do tego co czesto tutaj ludzie pisza. Wielu z was a nawet wiekszosc zaleca tworzenie specjalistycznych stron, serwisow mowiac ze strony o wszystkim juz sie przejadly i zadnych zyskow z tego nie bedzie.

Ja mam z adsensa jak narazie max 0,5 dolca dziennie (2-3 kliki dziennie) a taka strona o pierdolach moze o wiele wiecej z tegio wyciagnac (przyklady - ludzie z tego forum).

Im bardziej "specjalizujemy" nasza strone tym bardziej zawezamy grono klientow, ludzi zainteresowanych tematyka strony.

Z e-marketingu jak narazie to tylko polegam na linkach i tylko z tego jest w miare akceptowalny zysk.

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Z tą specjalizacją to raczej chodzi, żeby serwis był o czymś konkretnym, ale co potencjalnie może zainteresować każdego:D. np. motoryzacja, gsm, wycieczki itp, ktoś na codzień nie zajmuje się turystyką, ale w lecie może zacząć szukać wycieczki i tak dalej...

Natomiast większość ludzi w całym swoim życiu nie będzie chciało kupić pretów stalowych - moim zdaniem przy tak specjalistycznych serwisach trzeba zastosować specjalne metody e-marketingu :yahoo:.

Własny sklep internetowy dla każdego.

Odnośnie Twoich niepowodzeń to napisze Ci to co już pisał ktoś nie raz.

Nie łam się, za pierwszym, drugim razem się nie uda, ale uda się za trzecim czy czwartym.

Odnosnie wąskiego grona to zalezy jakie grono, bo jeśl zrobisz stronę o miłośnikach plastikowych butelek to nie odniesiesz sukcesu w reklamach typu adsense ani w żadnych.

Wracając do stron wielotematycznych to raczej chodzi o grupę docelową strony którą możesz zaoferować, bo nie sądzę (choć rzyczę Tobie) abyś osiągnał sukces jak onet czy wp więc twoja strona będzie dla 12 latków którym nic ponad adsense "nie wciśniesz".

Pozdrawiam i próbuj dalej

Sprzedając spinsoring najczęściej popełnia się błąd myśląc ile na tym mogę zarobić. Musisz podejśc do tematu od drugiej strony, pomyśleć co klient bedzie miał z tego po za ogólnymi frazesami w stylu "promocja marki" czy "dobre imię" - tu muszą działać KONKRETY.

I nie mów, że nie da rady - czasami więcej można zarobić np: dzięku podwieszeniu oferty na podstronie z maciupkim linkiem niż z GIGA Banerem na Głównej. Nie znam konkretów, ale jestem pewien, że jak pomyślisz znajdziesz coś co mógłbyś dać w zamian potencjalnemu sponsorowi (tylko zlituj się i nie męcz go banerami).

Ogolnie nabieram doswiadczenia ktore jak najbardziej sie przydaje

Po prostu rozpoznaje swoja branze, ktora w necie jest mocno zaniedbana

Wystarczy tylko zrealizowac czesc z pomyslow i bedzie ok

A wasze rady jak najbardziej sie przydadza

Używaj Cuilla i Hakii

Coraz bardziej negatywnie nastawiam sie do e-marketingu w Polsce.

1. Wynieś się na rynek USA

2. Gdzie widzisz marketing szukając sponsora?

Ps. Mylisz pojęcia człowieku.

Ps.2. Teraz od czasów Majewskiego i spółki każdy chce robić "hajs" i robić "e-biznes" i "e-marketing". Polecam google.pl i poszukać znaczeń tych dwóch ostatnich skrótów.

o jezu przyczepili sie do znaczenia slow a nie to jest przeciez wazne

Majac strone chcialbym zarobic troche z niej pieniedzy, przynajmniej pobawic sie w zarabianie.Pewne moje pomysly nie wypalily a pewne jak najbardziej sie spelnily.

W Polsce mam problemy nawet ze sprzedaza bannera na stronie za naprawde grosze, firmy jakos niechetne do tego podchodza a jak juz to chca wydajac na reklame 100 zl zwiekszyc zyski o 10.000zl. Cena nad ktora w Polsce firma sie zastanawia pol roku to w USA sie placi za kilkanascie klikniec. Ale tutaj nie mam pretensji do nikogo, wiadomo inny kraj inny rynek.

Co do rynku USA poczynilem juz wielkie kroki do tego. W Polsce adsense to grosze, no chyba ze ma sie strone o logo dzwonkach czy o jakis innych pierdolach. Adsense zagraniczny przynosi o wiele wiele wiecej zyskow. Polecam kazdemu.

Używaj Cuilla i Hakii

firmy jakos niechetne do tego podchodza

A w jaki sposób docierałeś do reklamodawców? Allegro? ;-)

Pomyśl nad zapisaniem się do Adnetu. To dobre rozwiązanie dla ludzi mających taki "problem" jak Ty.

Podaj adres strony, tematyka, może ktoś zasugeruje Ci jak zarobić na niej.

Ps. Nie przyczepiam się do słów. W tej chwili panuje moda na robienie z siebie Majewskiego dlatego mnie to irytuje.

hmmm poruszasz temat Adnetu... a miales z nimi do czynienia lub masz? ja mam strone tematyka biznes 200.000 UU/m-c i w sumie nie mam co z tym ruchem zrobic...

mam adsense na stronie no ale zarobki to jest smiech na sali:P mialem tradedoublera... i hmm... w sumie nie maja jak dla mnie zadnego dobrego programu partnerskiego... zarobki to grosze... w porownaniu do wydatkow...

z adnetem nie mialem do czynienia ani z innymi sieciami reklamowymi ale czytajac opinie innych to pewnie jeszcze gorzej na tym bym wyszedl jak na googlu... biorac pod uwage ze klikalnosc w banery i billboardy ciagle spada... nie widze bytu tego typu firm w przyszlosci... czesc pojdzie do tradedoublera gdzie beda placic za faktycznych klientow, a reszta pojdzie do adwords... a co z tego beda mieli webmasterzy? hehe jednocentowe klikniecia z adsensa i zerowe rejestracje w programach typu ebay:P

nasz rynek jest po prostu TRAGICZNY:P dochody to grosze:p uslugi najlepiej jakby wszystkie byly darmowe....i nie wiem... ale wydaje sie ze Polska jest po prostu tyle lat wstecz i moze jeszcze fakt... ze u nas taka mentalnosc... kazdy chce placic jak za malego fiata.... a żądania na poziomie mercedesa...

W Polsce mam problemy nawet ze sprzedaza bannera na stronie za naprawde grosze

kto ma ten problem ten ma :D ja np sprzedaje miesiąc odsłon bannera za 4 cyfrową sume w PLN :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

wow a ja juz myslalem ze tyle nie mozna

a jednak

nic tylko pogratulowac

Używaj Cuilla i Hakii

gogus: Po co piszesz takie bzdury? Skoro masz 200.000 unik miesiąc na stronie biznesowej, to chyba jesteś właścicielem Money.pl ;-) ale tam nie widziałem Tradedoublera!

Współpracowałem z Adnetem ze stroną rozrywkową i koszt strony zwrócił się po 15 dniach współpracy. A dla stron biznesowych mają doskonałe oferty ;-).

Ps. Jak nie umiejetnie wstawisz Adsense to nie oczekuj kokosów.

Ps.2. Twojego postu nie należy brać na poważnie, przechwałki małolata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności