Skocz do zawartości

Strony pełno ekranowe a pozycjonowanie

strobet

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem chodziło mu o strony oparte o ajax ;) z ładowaniem obrazów w tle, lub flash.

Mógłbyś podać adres takiej strony, to wyrazimy opinie, bo ciężko jest zrozumieć, co masz na myśli.

W kwestii tego, co napisał kolega @aszmyd to nie jest tak do końca. Style mają wpływ na seo, a w szczególności ukrywanie przez nie treści. Cufon jako zastąpienie czcionki również dobrze nie wróży.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Cufon jako zastąpienie czcionki również dobrze nie wróży.

A znasz jakiś przypadek ukarania strony z Cufonem?

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Drukarni ;)... a tak na poważnie zrobione były nagłówki cufonem, żeby "sweetaśnie" wyglądało i fatal error przy optymalizacji.

Po zmianie na zwykłe czcionki stronka osiągnęła zupełnie inny efekt.

żebyśmy się dobrze zrozumieli, nie napisałem, że witryna dostanie ban, czy filtr. A chodziło mi o optymalizację, będę dokładniej pisał.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...

To chyba pierwszy taki przypadek na świecie... Nigdy nie miałem negatywnych kwestii z Cufonem...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Wtedy nie wydawało mi się to ważne, zmieniłem i już. Nie robiłem testów, case study itp. Po prostu zmieniłem nagłówki i poszło i sobie stoi do dzisiaj.

W sumie można by było teraz przetestować.

Również nie miałem najmniejszych problemów z cufonem w tytułach stron czy artykułów, więc popieram Kapitan Seo.

Podaje przykład strony pełnoekranowej www.grandhotelcentral.com

W tym wypadku mamy flash, a jeśli flash zastąpimy JS to będzie ok dla robotów?

Google od niedawna całkiem dobrze radzi sobie z Flashem, natomiast raczej nie indeksuje skryptów JS. Podkreślam słowo raczej, ponieważ znam też inne przypadki.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Przecież cufon to jest dodatek napisany w JavaScript - źródło strony zostaje nienaruszone, natomiast przy odświeżeniu strony zamiast tekstu generowane są obrazki z poprawnymi atrybutami alt.

Cufon na 100% nie wpływa negatywnie na ocenę strony w Google.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

LOL. cufon tylko renderuje tekst zawarty w odpowiednich elementach HTML. Nic nie podmienia. Robi to w sposób dynamiczny. Struktura HTML zmienia się tylko w przeglądarce podczas renderowania strony. Dla Google struktura HTML zawsze jest taka sama. Nie ma to wpływu na pozycjonowanie.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Cufon nie jest negatywnie oceniany przez Google, ale mimo wszystko jest odradzany. Do renderowania własnych czcionek służy cssowy font-face, który zapewnie natywną obsługę czcionek i jest wspierany tak naprawdę przez wszystkie aktualnie używane przeglądarki. Cufon to tylko sztuczna implementacja renderowania czcionek w javascripcie, która strona tworzy zbędny kod htmlowy oraz zużywa zasoby komputera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności