Skocz do zawartości

SpinnerChief polskie znaki w edytorze

Vicious

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś mi podpowie, jakim skrótem włącza się możliwość stosowania polskich znaków w oknie edycji tekstu Spinnera jedynki? Jeżeli chcę uzyskać ą to mogę to zrobić tylko wówczas gdy, nie ma poniżej linijki w której piszę żadnej treści. Jeżeli w środku artykułu chcę coś dopisać, to oczywiście przeskakuje mi na kolejny wyraz...

Mam ten sam problem:) Zawsze możesz wkleić zdanie ctrl+v(Takie rozwiązanie zastępcze). Czy tylko ja mam wrażenie, że SpinnerChief obciąża strasznie kompa, bo mi chłodzenie się na lapku załącza kiedy odpalam sofcik.

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Faktycznie, czasami dziwnie działa. Nie chce się wklejać tekst, zwiesza się, pojawia się jakieś przypadkowe formatowanie... ale i tak nie wyobrażam sobie synonimizowania bez niego. Dzięki za radę, ale takie wklejanie nie działa, zbyt wiele czasu - przepisać i wkleić. Najśmieszniejsze jest to :) że kiedyś to przypadkowo włączyłem, albo tak mi się przynajmniej zdawało. Niestety nie pamiętam jak, a trochę czasu już minęło :)

Znaki są. Jak sobie otworzysz "pusty projekt" i zaczniesz pisać w pustym oknie "od początku" cały tekst, to nie ma problemu z naszymi znakami, ze wstawianiem ich w dowolnym miejscu. Inaczej już jest, jak wklejam jakąś partię tekstu do synonimizowania, którą wcześniej napisałem w innym edytorze tekstowym, wtedy jak chcę np. w środku tekstu dopisać jakiś synonim z polskimi znakami, ALT zaznacza mi pierwszy wyraz znajdujący się w kolejności. Taka jest nawigacja w "spinnerze" jedynce CTRL+SHIFT, zaznacza wyrazy i przesuwa się "w stronę początku" dokumentu, ALT zaznacza i umożliwia przesuwanie się "w stronę końca".

No nic, będę szukał dalej :) Przy tekście na kilka k, uciążliwe jest późniejsze poprawianie wyrazów. Tak z ciekawości, korzystasz z 2 Spinnera czy jedynki?

Jak chcecie korzystać z polskich znaków w SpinnerChiefie, to w zakładce Settings wybierzcie opcję Advanced i w polu "ShortKey for auto-select synonyms" zmieńcie Ctrl+alt na Ctrl+jakiś inny znak (może być jakaś litera).

Dzięki, kompletnie zapomniałem o tym, aby tam zaglądnąć :) oczywiście działa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności