Skocz do zawartości

Czy linkami nofollow można coś podlinkowywać?

sargon162

Rekomendowane odpowiedzi

cbdss -> To że Ty nie widzisz nic nienaturalnego w uzyskaniu 1 miliona linków/dzień, nie znaczy że gogiel nie widzi :D

Nie chce mi sie polemizować - jeśli pozycjonujesz jakieś frazy(średnie) wejdź na top10 wyników i sprawdź czy istnieją strony konkurencyjne które maja linki jednego typu. Na tej zasadzie - teoretycznie - G może odsiewać "dziwne" wyniki.

Szczerze powiem nie testowałem stosunku df/nf, jednak biorąc pod uwagę co się "zadziało" z linkami sitewide wychodze z założenia że lepiej unikac niż leczyć :D

Był także o tym jakiś czas temu(max. pół roku) art. na bhw - jak Ci się chce to poszukaj(jak znajdziesz wklej linka :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie ma schematów naturalności, własnie w tym problem.
Skąd wiesz, że google nie ma w swoich algorytmach takiego schematu. Ja jestem przekonany, że jest. Wszak jest nawet równie abstrakcyjne Równanie Drake'a :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

100% linków dofollow jest sytuacją całkowicie naturalną i pożądaną! Parametr nofollow jest nowy rozwiązaniem, które niedawno w ogóle nie istniało. Zwróćcie uwagę, że prawie wszystkie starsze strony, w tym domeny edukacyjne i rządowe o najwyższym TR posiadają wyłącznie linki dofollow!

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

100% linków dofollow jest sytuacją całkowicie naturalną i pożądaną!

Mocno nie sądzę...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Nie sugeruję, że linki nofollow są czymś niepożądanym (wręcz przeciwnie - również są wartościowe!), ale jeśli strona posiada WSZYSTKIE linki dofollow, taka sytuacja jest jak najbardziej NATURALNA!

ale jeśli strona posiada WSZYSTKIE linki dofollow, taka sytuacja jest jak najbardziej NATURALNA!

Taka sytuacja jest jak najbardziej NIENATURALNA...

domeny edukacyjne i rządowe o najwyższym TR posiadają wyłącznie linki dofollow

fahofiec -> mówimy o jakimś standardzie nie o skrajnościach. Z takim podejściem zawsze można podważyć wszystko co ma związek z Google :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

W SEO siedzę ponad 7 lat, dlatego mam trochę szerszy pogląd na sytuację i po prostu nie ma takiej możliwości, żebyśmy się dogadali z osobami, które mają konto na forum zarejestrowane w 2012 roku i nie mieli okazji samodzielnie obserwować ani wprowadzania poszczególnych zmian, ani ich przesłanek, powodów i bezpośrednich efektów.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru. ;)

Fahowiec jeśli myślisz że wiedza z zakresu Seo zależy od tego, kto kiedy założył konto na PiO... To gratuluję rozumowania... :D

W SEO najważniejsza jest nie tylko wiedza, ale przede wszystkim doświadczenia i umiejętność postrzegania pewnych rzeczy ze ściśle określonej perspektywy. Na jej wyrobienie potrzeba przynajmniej kilku lat. Kapitan Seo, doskonale Cię rozumiem, bo sam po roku doświadczenia myślałem, że zjadłem wszystkie rozumy świata, napisałem pierwszy w Polsce kompletny kurs pozycjonowania, założyłem własne forum i serwis z poradami. I to jest bardzo pozytywne!!! Ale dopiero po wielu latach nabiera się dystansu i ustatkowuje w poglądach oraz dostrzega naiwność swoich starych przekonań. ;)

"Nofollow jest równie ważne, co follow."- kolejny magik, skąd wy bierzecie takie informacje?

Z szklanej kuli. Podam Ci prosty cytat z książki od czarów ;) linki z social media w 90% przypadków są z atrybutem nofollow. Natomiast domeny niepozycjonowanie przez "magików", a których właściciele na portalach społecznościowych podają linki do swojej witryny wchodzą bardzo ładnie na frazy związane z tematyką domeny. Hmm wytłumacz mi, dlaczego nofollow jest bez sensu.

Czary k*rwa czary ;)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

W SEO najważniejsza jest nie tylko wiedza, ale przede wszystkim doświadczenia

W seo najważniejsza jest ewolucja wraz z algorytmem... Jak ktoś tego nie potrafi to pozostaje tylko beton... Mam strony którymi zajmuję się od prawie 10 lat... Więc nie ucz ojca dzieci robić...

Tu nie chodzi o to, żeby się licytować kto co dłużej robi, tylko po prostu toczyć merytoryczną dyskusję, wysuwając merytoryczne argumenty i dochodzić na ich podstawie do wspólnych wniosków. Podkreślam: merytoryczne! Nie puste pyskówki, nie jakieś wyssane z palca teorie, tylko realne argumenty na poziomie! Nikt nie jest alfą i omegą, dlatego chętnie wysłucham i ustosunkuję się do każdego argumentu i kontrargumentu, żeby ustalić konsensus i inni użytkownicy na tym skorzystali - temu właśnie służy to forum! ;)

Taa pokażcie kto ma większego ;) ojciec z ojcem się licytuje ;)

Zatem Panowie Ojcowie (wszak moje konto z 2012 roku), jak jest z linkami nofollow?

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

toczyć merytoryczną dyskusję, wysuwając merytoryczne argumenty i dochodzić na ich podstawie do wspólnych wniosków.

To merytorycznie... Po ostatnich zmianach w algorytmie, posiadanie linków nofollow jest ultra-mega na plus...

A dlaczego? Ponieważ Google wprowadziło coś takiego jak profil linków dla strony... A w obecnym świecie pełnym Facebooków i innych Goowno+ z linkami nofollow, posiadanie profilu linków który w 100% jest z linkami dofollow jest nienaturalne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności