Skocz do zawartości

Czy linkami nofollow można coś podlinkowywać?

sargon162

Rekomendowane odpowiedzi

To jest tylko hipoteza, która wymaga jeszcze wielu testów, zanim mogła będzie zostać jednoznacznie potwierdzona, ponieważ ostatnie testy publikowane na forach i blogach dają niejednoznaczne rezultaty. Potwierdzam natomiast, że linki nofollow nie są absolutnie czymś negatywnym i nie należy się ich obawiać, ale z drugiej strony śmieszy mnie pozyskiwanie takich linków na siłę, a opinia że 100% dofollow szkodzi jest tak absurdalna i niedorzeczna, że brak słów. ;)

A dlaczego? Ponieważ Google wprowadziło coś takiego jak profil linków dla strony... A w obecnym świecie pełnym Facebooków i innych Goowno+ z linkami nofollow, posiadanie profilu linków który w 100% jest z linkami dofollow jest nienaturalne...

To jest słuszny argument, jednak jeszcze raz powtórzę: sprawdź sobie dowolne wysoko notowane, starsze domeny i subdomeny stron prestiżowych uniwersytetów czy witryny rządowe i zobacz, że wiele z nic nie ma ani jednego linku nofollow! Linki nofollow to coś zupełnie nowego i naprawdę mało starszych, renomowanych serwisów z wysokim TR je posiada! A mimo to mają wysoki PR i zajmują szczytowe pozycje.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

opinia że 100% dofollow szkodzi jest tak absurdalna i niedorzeczna, że brak słów.

Nie chcę się kłócić...Nie zrozum mnie źle... Ale to jest beton o którym pisałem... Brak ewolucji wraz z algorytmem...

Dla mnie profil linków bez nofollow jest jak mina.... Która może wybuchnie dzisiaj, a może jutro...

To jest słuszny argument, jednak jeszcze raz powtórzę: sprawdź sobie dowolne wysoko notowane, starsze domeny i subdomeny stron prestiżowych uniwersytetów czy witryny rządowe i zobacz, że wiele z nic nie ma ani jednego linku nofollow!

Bo Google wprowadziło wraz z nowym algorytmem, coś takiego jak reputacja witryny... Dzięki temu stare strony które mają dobrą reputację mają się dobrze... Ale nowe strony z profilem linków w 100% dofollow już tak dobrze się nie mają...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

W SEO siedzę ponad 7 lat, dlatego mam trochę szerszy pogląd na sytuację i po prostu nie ma takiej możliwości, żebyśmy się dogadali z osobami, które mają konto na forum zarejestrowane w 2012 roku i nie mieli okazji samodzielnie obserwować ani wprowadzania poszczególnych zmian, ani ich przesłanek, powodów i bezpośrednich efektów.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru. ;)

Nie wiem czy to było do mnie - jeśli tak, informuję Ciebie iż to moje drugie konto założone po prostu pod SEOCAT'a. Na pio udzielałem sie kiedyś ale nie chciałem żadnych powiązań(kiedyś byłem dziwnym człowiekiem i dawałem linki w stopce do PRAWDZIWYCH stron... :D

Oczywiście poprzednie konto skasowałem i zgodnie z regulaminem mam tylko to jedno :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności