Skocz do zawartości

Co zrobić z pięcioma >10 letnimi domenami?

Tomek37

Rekomendowane odpowiedzi

To jest mój pierwszy post na forum więc może na początku się przywitam: cześć wszystkim!

Mam taki dylemat. Robiłem ostatnio porządki w swoich domenach i znalazło mi się

parę domen wolnych/nieużywanych, a prawdopodobnie SEO-wartościowych, bo b.starych.

.com.pl . zarejestrowana 1998.04, 3-literowa, obecnie PR-0, bo od paru lat nic tam nie ma

.pl ..... zarejestrowana 2000.06, 3-literowa, obecnie PR-0, bo od paru lat nic tam nie ma

.waw.pl . zarejestrowana 2000.09, 5 literowa, obecnie PR-2, wisi tam tylko jakiś tematyczny tekst

.pl ..... zarejestrowana 2001.10, 7-literowa, obecnie PR-1, wisi tam tylko jakiś tematyczny tekst

.waw.pl . zarejestrowana 2002.12, 3-literowa, obecnie PR-3, jest tam gówniana strona, do likwidacji

Sam nie zajmuję się zawodowo (tj. komercyjnie) pozycjonowaniem, więc nie mam

wystarczającego doświadczenia (i tak naprawdę czasu) na zagospodarowanie tej

ewentualnej dobroci, np. przez postawienie katalogu czy np. budowanie zaplecza

dla własnych 2-3 projektów, o których pozycję dbam samodzielnie.

Nie mam na razie planów wobec tych domen (w sensie sprzedaż / wynajem /użyczenie),

ale szkoda żeby się dalej takie staruszki marnowały.

Jak mogę te domeny rozsądnie zagospodować? Może jakieś propozycje współpracy?

Przynajmniej 4 pierwsze mogłbym z dnia na dzień wydelegować na jakiś czas, tj. oddać

w "dobre ręce". Co mogłbym za to dostać (na rzecz moich własnych 2-3 projektów)?

Możesz postawić na tych domenach katalogi oparte na WP-KAT (bardzo fajna wtyczka). Możesz stworzyć sobie też precelki. Za każdy wpis pobierać jakąś symboliczną opłatę i zarabiać sobie na funkcjonowanie tych domen itp. Potem dokupisz kolejne domeny, stworzysz kolejne katalogi/precelki i tak dalej, i tak dalej... Aż zaczniesz na tym przyzwoicie zarabiać :)

Przychodnia medyczna Medic House. Najwyższa jakość medycyny!

Ale on nie ma czasu więc katalog, precel to najlepsza inwestycja.

O katalog, precel trzeba dbać i poświęcać mnóstwo czasu na jego moderację, udoskonalanie, jeśli nie ma być kolejnym śmietnikiem. Skro ktoś nie ma czasu, statyczna strona np. pseudofirmowa będzie najlepszym rozwiązaniem.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Oryginalne, wartościowe teksty, schludny wygląd, trochę podlinkować, po kilka podstron daje: 5 stron X np.6 podstron X po 5 linków X przykładowo, średnio 80 zł/ rok = 12 k PLN i pracy nie tak dużo jak przy moderacji stron dynamicznych.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności