Skocz do zawartości

Dziwny przypadek...

meri89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam do znajacych sie ....pytanie.. otoz mam strone ktora jest pozycjonowana w google.com powiem tylko ze ma koncowke be.Strona jest cala po angielsku..niestety google zrobil kopie polska...zastnawiam sie dlaczego ..czy maja na to wplyw np.linki?bo gdy wpisze przykladowo do google.pl fraze i dam szukaj w internecie moja strona jest w top natomaist gdy przejde na google.com i wpisze ta sama fraze juz jej nie ma.....czy to ze nie ma mnie w google.com to tylko wina kopii czy moga byc jeszcze jakies inne powody.Oczywiscie uwzgledniam zmiane dc itp.pozdrawiam i z gory dziekuje za odp.Z przyczyn okreslonych nie podaje frazy...

z gory przeperaszam jzeli odpowiedz jest jakas banalna...nie znam jeszcze wszystkich...tajnikow pozycjonowania....

google mogło uznać twoją stronę za stronę polską, niemam pewności dlaczego tak się mogło stać ale mam kilka pomysłów które mogły to spowodować:

1. linki - może masz więcej linków do swojej strony ze stron polskich niż "światowych",

2. serwer - może hostujesz stronę na polskim serwerze, albo na tym samym IP w więszości są strony polskie,

3. a może jeszcze google wie że twoja domena została zarejestrowana przez polaka :):D

To sprawa linków. Geolokalizacja G tak działa.

Dużo polskich linków = polska strona.

Wg mnie tak to G widzi.

Nie dodawaj strony do polskich katalogów tylko do angielskich/amerykańskich

Na wszelki wypadek zadeklaruj w meta język en - ale wątpię że to coś zmieni.

Było kiedyś o Geolokalizacji na forum ale nie pamiętam ostatecznego wyroku.

Ale Z tym serwerm to na pewno bzdura, tylko linki miogly to spowodować.

wielkie dzieki za odpowiedz..tak mi sie wydawalo...ale glownie chdzoi mi o to ze np.w google pl jak wpisze fraze i dam szukaj w internecie to moja strona w topie natomiast jak wpisze fraze dog google.com to juz jej nie ma:/wiec dlaczego tak jest?

Witam. Podepnę się pod temat z taką sprawą.

Chciałbym ppzycjonować strone w międzynarodowym google i polskim, i mam kilka pytań.

1. Czytałem na forum że z kąd jest więcej linków czyli tam przeważy efekt pozycjonowania, czyli więcej linków ze stron zagranicznych tym bardziej strona będzie tam, więc czy nie można tego jakoś zrównoważyć aby wynik był podobny w google.pl i com np tą sama ilością linków z tym samym PR ???

2. Drugie pytanie to słowa kluczowe, czy mogą być po polsku i angielsku np. <okna, windows, door ,dzwi> czy np <okna, dzwi, widows, door>

czy taka opcją jest możliwa i czy zadziała?

3. To czy strona może byc po polsku czy wystarczy możiwość zmiany języka przez uzytkownika czy też strona musi być w j. angielskim - jaki to ma wpływ na pozycjonowanie?

Dzięki. Pozdrawiam

Ostatnio pozycjonowałam strone z dwoma wersjami językowymi i zrobiłem to w ten sposób, że stworzyłem osobną subdomenę dla wersji niemieckiej: de.strona.pl i na niej ustawiłem niemiecki tytuł i do niej dawałem linki z niemieckich katalogów itp. a stronę polską strona.pl pozycjonowałem standardowo po polsku, od tego czasu mineły już 4miesiące i i pozycje strony zarówno w google.pl jak i .com oraz .de są dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności