Skocz do zawartości

[Warsztaty] - Jak korzystać z narzędzi SEO do obrony przed Pingwinem i Pandą

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

@karolluczak - to jest szkolenie z obslugi programow, wiec zakres praktyczny tak jak piszesz: wpisz tytul, wpisz opis, kliknij dodaj, itd ... nie wiem czego oczekujesz :) a reszta (teoria) byla/jest dostepna na blogu koyotka, wiec tam mozesz sie zapoznac z wiekszoscia tresci jakie sa w programie szkolenia.

Ja mam ten sam problem, nie chce kupić 16% lokaty z zloto - ale jak widac szkolenia na video nie bedzie, szkoda :) Dla kogoś kto nie ma softu to szkolenie jest ok i szkoda ze nie bylo oferowane wczesniej, bo duzo lepiej kupic za 250 szkolenie + soft niz za 500 soft - jak wielu z nas kupilo.

search_auditor_500x80_bf.png

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@karolluczak - zakres szkolenia masz podany i dokładnie opisany - osiągnięcia kto zna to zna, a co do pozostałych osób nie czuje potrzeby się chwalić bo i po co ? - dla kilkudziesięciu złotych ? Jeśli chcesz porządne szkolenie z SEO na którym się dowiesz wielu rzeczy to zapraszam na prywatne szkolenia (opinie: https://pozycjonowani...nie-osiagniecia ) oczywiście cena szkolenia jest wyższa niż wspomniane 250 zł

@Paweł ... - gratisów się nie liczy one są lub ich nie ma (jest to pierwsze szkolenie tego typu jakie przeprowadzamy więc spodziewam się pewnych niedociągnięć w tej materii dlatego dajemy softy za FREE żeby nikt nie miał żalu że zapłacił 250 zł i coś tam było nie tak bla bla bla - przypominam że dla Artura będą to pierwsze szkolenia jakie przeprowadzi więc pewnie się zakręci nie raz i nie dwa - nie przewidzę wszystkiego co może się wydarzyć i jakie pytania padną) - oczywiście nie chciał bym żeby cokolwiek poszło nie tak ale wiem też z doświadczenia że każdego nie zadowolę bo to jest nie możliwe (na 10 zadowolonych zawsze musi przypaść 1 nie zadowolony i dla niego właśnie jest przygotowana oferta z gratisem)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Z racji dużego zainteresowania warsztatami zostały dopisane nowe terminy 3 i 4 październik 2012 (wszystkie miejsca na pierwszą grupę spotkań już są zajęte) - tak więc jeśli ktoś się jeszcze zastanawia to proponuję szybko podjąć decyzję gdyż więcej terminów nie planujemy dokładać

Aktualnie wolne terminy to TYLKO 3 i 4 października

No właśnie ja też czekam i ciisza. Nie będę miał kiedy potestować.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Już wczoraj była licencja. Trzeba się zalogować do panelu i pobrać instalkę z licencją

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Licencje zostały wystawione i maile wysyłane (jeśli komuś nie doszedł mail to .... - kocham systemy antyspamowe)

Osoby które nie miały wcześniej żadnej aplikacji Omni

https://www.omnipanel.pl/panel/

Login: mail z szkolenia

Hasło: mail z szkolenia

Po zalogowaniu zmieniamy hasło na swoje

Pobieramy plik licencja.zl (menu po lewej)

Pobieramy oprogramowanie które zostało zamówione

Instalujemy

Osoby które miały już konto w Omni

Zalogować się do swojego panelu na swoje dane

Pobrać aplikację która została wybrana

Instalujemy

PS: Pierwsza "runda" zakończona i w tym miejscu chciałem podziękować wszystkim za pierwsze spotkanie

Napiszę trochę coś od siebie o szkoleniu odczucia pozytywne i negatywne ;)

Kojotka zna sporo osób, jaki jest to też każdy wie bo na samym początku już miałem problem z gratisem

jaki dorzucał ze szkolenia, ponieważ ja już wszystkie programy posiadam i był zgrzyt w wydaniu Kojotka ;P

ale stwierdziłem, że nie będę się kłócił bo nie ma o co przecież chodziło głownie o szkolenie, a cena i tak była

niska więc nie będę wybrzydzał. Mam nadzieję że zamiast tego odpowie mi na kilka pytań z zakresu szkoleń, a czego

nie omówiliśmy do końca z braku czasu.

Pomimo drobnych trudności jedno trzeba przyznać jak już Piotrek organizuje szkolenie to robi to profesjonalnie

i całkiem dobrze i jasno je prowadzi. Podczas szkolenia można zadawać pytania i bez problemu Piotrek

odpowiadał i nie wyśmiewał jeśli ktoś coś nie wiedział lub mówił o tzw "mitach seo", które szybko zostały

obalone podczas szkolenia. Samo szkolenie było tak prowadzone, że nie czuło się napięcia na linii

nauczyciel - uczeń, a raczej zależało mu na nauczeniu nas pewnych dobrych manier SEO i sprytnych rozwiązań

z wykorzystaniem programów Omnispeed. O samym Omnispeed i jego możliwościach opowiadał programista Artur

i muszę przyznać, że też pełen profesjonalizm po za tym że trochę szybko mówił ale pewnie z przejęcia jako

że to było pierwsze szkolenie.

Wskazówka dla Ciebie Piotrek mniej opowiadaj o trójkącie :jezyk1: oczywiście SEO :hahaha: bo przez to zrobiło się mało czasu

i nie starczyło na ważny punkt jakim są filtry. Pewnie już 2 szkolenie było lepsze bo zawsze tak jest, że

pierwsze to próba i badanie gruntu czego ludzie oczekują i czy im odpowiada. Ja z szacunkiem i pełną

odpowiedzialnością mówię że mi odpowiadała ta forma i liczę na kolejne z innego zakresu może być nawet

droższe byle by było tak profesjonale i rzetelne.

W trakcie szkolenia była możliwość otrzymania kolejnego gratisu jeśli się dobrze odpowie ;)

plusy

+ ciekawy zakres szkolenia

+ fajna atmosfera

+ możliwość zadawania pytań w trakcie bez problemów

+ samo przygotowanie szkolenia online na 5+

+ gratisy

+ cena

minusy

- brak minusów (no może po za tymi rysunkami tworzonymi na żywo w paint) warto przygotować w lepszej jakości

bo można było się pogubić jak rysowałeś na żywo

Szkolenie jak najbardziej polecam jako dawkę dobrych wiadomości popartych dowodami i dużym doświadczeniem prowadzących

Jeszcze jest kilka miesc na następny tydzień więc można się zapisać - na ten moment nie planujemy już więcej szkoleń z tego zakresu - terminy możesz sprawdzić na naszej stronie https://szkolenie.seop.pl/zapisz-1.php

Ja na początku zastanawiałem się czy zapisywać się na to szkolenie czy nie, bo używam OmniSpeeda od dłuższego czasu i wydawało mi się że wiem o co tam chodzi i że go poprawnie wykorzystuję. Koszt szkolenia jest nie duży więc się zapisałem i muszę przyznać że nie żałuję ani złotówki bo to były pieniądze bardzo dobrze zainwestowane. Teraz dopiero wiem jak go poprawnie wykorzystywać i wiem gdzie popełniałem błędy.

Jeśli ktoś się zastanawia to ja polecam to szkolenie.

pl.468x60v2_55508bc3e14e8.gif

Brałem wczoraj udział w szkoleniu kojota zapłaciłem 250 zł i pewnie ktoś by pomyślał ze lepiej te pieniądze wydać na jakieś narzędzie niż na szkolenie...odpowiedz jest krótka nic bardziej mylnego

Po szkoleniu inaczej już patrze na narzędzia - przede wszystkim mam tu na myśli omnispeed....:)

Wiadomo ze chciało by się więcej oczekiwać od szkolenia, ale za ta cenę nie oczekiwałem pełnego przeszkolenia SEO. Trochę słabo się przygotowałem do szkolenia bo dzisiaj narzuciło mi się kilka zagadnień które chciałbym poruszyć na szkoleniu ;)

zalety szkolenia:

- Pełny zakres tematów szkolenia został omówiony

- Po aktualizacjach Google sporo osób ma wątpliwość i mieszane myśli pytania typu co teraz będzie z pozycjonowaniem? szkolenie udziela odpowiedzi na to pytanie.

- Mocnym punktem spotkania jest zadawanie przez uczestników szkolenia pytań na które z chęcią kojotek udziela odpowiedzi.

- obalanie tzw "mitów pozycjonerskich" zwłaszcza tych najnowszych mitów....

- cena nie jest wygórowana

- gratisy :)

Dobrze przygotowany uczestnik szkolenia - w pytania go nurtujące, wyniesie naprawdę sporo wiedzy ze szkolenia.

Polecam

Nieżle, nieżle :) "I to wcale nie prawda że dach przeciekał, tym bardziej ze wcale nie padało ... "

Rozumiem że za napisanie tych referencji został obiecany na szkoleniu bonus :) Taki "hłyt marketingowy" jak widać doskonale działa. Koyotek raz jeszcze słowa uznania, tylko jeszcze dodaj na następnej sesji żeby nie pisali jeden pod drugim i tak nie wyróżniali wypowiedzi ... Generalnie dobra szkoła i jak widać się sprawdza.

search_auditor_500x80_bf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności