Skocz do zawartości

[Warsztaty] - Jak korzystać z narzędzi SEO do obrony przed Pingwinem i Pandą

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Od szkolenia parę dni już minęło i miałem czas usystematyzować wiedzę. Co do samego szkolenia to Kojotek przekazał kawałek dobrej wiedzy i rozjaśnił mi sporo spraw. Pokazał w jaki sposób można korzystać z automatycznych narzędzi nie waląc masowo linków w bezsensowny sposób.

Pieniądze jakie zainwestowałem w szklenie uważam za wydane bardzo dobrze, bo oszczędzi mi to na pewno kilku kolejnych czasochłonnych testów. Minusów szkolenia poza lekkimi problemami technicznymi związanymi z jakością dźwięku dla mnie było.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@djurek - znając Ciebie i twój harmonogram zajęć (oceniam na podstawie swojego doświadczenia jaki możesz mieć zapierdziel) to raczej dużo wody w wiśle upłynie zanim znajdziesz 3 - 4h spokoju na takie warsztaty (ale oczywiście zapraszam Cię jak najbardziej) - namów część lub całą ekipę od siebie to jakiś rabacki dostaniecie

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Za namową kilku osób które "zaatakowały" mnie prywatnie napiszę kilka tematów z nowego szkolenia

• Omówienie najczęstszych błędów w SEO - dotyczy większości pozycjonowanych stron
  • Tworzenie zaawansowanych footprintów
  • Znaczenie i wykorzystanie komend w wyszukiwarce Google
  • Jak ocenić trudność słowa/frazy
  • Keyword density vs komentarze na stronie (co lepsze nasycenie słów kluczowych w txt czy nowe treści na stronie)
  • Omówienie znaczenia PR + Nabijanie PR na nowej stronie
  • Omówienie tematu z przykładem jak w mniej niż 2 min uzyskać linka z wysoko zaufanych stron
  • Prawdziwe znaczenie tagów H1 do H6 - jak H szkodzi stronie po zmianach w Google
  • Szkodliwe elementy w tytule dla pozycjonowania - po zmianach w Google
  • Jak dobrać poprawną strategję linkowania domeny (naturalne linkowanie) - po zmianach w Google
  • Znaczenie IP / DNS w procesie budowy zaplecza
  • Wykorzystanie "spamu" dla SEO
  • Znaczenie przekierowania 301 - po zmianach w Google
  • Depozycjoniowanie stron - techniczne rozwiązania oraz etyczne rozważania
  • Obrona przed depozycjonowaniem strony na konkretnym przykładzie
  • Zagrożenia wynikające z utrzymywania stron firmowych na serwerach współdzielonych

Szkolenie będzie 2 lub 3 dniowe (tutaj jeszcze sprawdzamy ile czasu na to będzie potrzebne)

Grupy do 6 osób na spotkanie (takie grupy nie miały problemów z jakością połączeń)

Na 2 przyszłego miesiąca mamy obiecane podpięcie dodatkowego łącza o 3x większej przepustowości UP

Bardzo możliwe też że będą wymagane podpisanie umowy o poufności danych z racji newralgicznych elementów szkolenia - elementy które mam na myśli będą np przerzucone na ostatni dzień tak wiec np pierwsze spotkanie będzie dla wszystkich drugie już tylko z umowami (jeszcze nie dopracowany pomysł)

Termin szkolenia (rozpoczną się) 6/7 listopada 2012

Koszt szkolenia (każdy dzień będzie można zakupić osobno lub cały pakiet razem - taniej): za dzień okolice 300 zł za komplet okolice 500/600/750 zł - nie jest to pewniak bo nie wiem jeszcze ile będzie dni potrzebnych na całe szkolenie!

A jaka jest gwarancja że jakakolwiek wiedza z szkolenia będzie przydatna za 7 dni ?

Tematykę wstępnie podałem o czym będzie wiec sam wiesz czy już czytałeś i znasz te zagadnienia jak własną kieszeń czy nie i na tej podstawie musisz zdecydować czy iść czy nie iść na takie szkolenie/warsztaty

Osoby które były na pierwszym spotkaniu (nie wiem czy Ty też byłeś czy nie) wiedzą już że wcale to co jest oczywiste i powszechnie uważane za pewniak i 100% prawdę tak nie musi być jeśli na ten sam temat popatrzymy z innej strony i wysilimy szare komórki żeby zrozumieć w czym "problem"

Moje warsztaty przede wszystkim uczą myśleć i jak układać klocki w SEO a nie podają tylko gotowych wyników - jak szukasz tylko gotowców bez chęci poznania uzasadnienia dlaczego tak, a nie inaczej te warsztaty nie są dla Ciebie.

Myślę że w połowie przyszłego tygodnia będzie już all gotowe i będę wiedział jak stoję z czasem - jeszcze muszę kilka spraw przemyśleć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności