Skocz do zawartości

[Warsztaty] - Jak korzystać z narzędzi SEO do obrony przed Pingwinem i Pandą

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Na warsztatach Artur i Piotrek pokazali kilka przydatnych funkcji zarówno w OmniADD i OmniSpeed do budowania piramid automatami do katalogowania.

Szczegółów zdradzać nie będę, jednak mogę pokazać 2 przykłady zastosowania OmniADD i OmniSpeed by zarówno podciągnąć pozycję frazy po pingwinie jak i wypozycjonować zupełnie nową stronę.

Piszę ten post w kilka tygodni po szkoleniu (to juz chyba 4-5tyg), gdyż chciałem mieć pewność, że wyniki przeze mnie wskazane będą stabilne i będą rzeczywiście efektem piramid pokazanych przez chłopaków na szkoleniu.

1 fraza - regiolana (Warszawa):

Około 363,000 wyników - w pełni zajęte mapki, oprócz mapek tylko 5 wyników organicznych.

Fraza po pingwinie z miejsca 9 wyleciała na miejsce w przedziale 90-100 i tak sobie wisiała przez kilka tygodni.

Po zastosowaniu piramidy utworzonej za pomocą OmniSpeed (dosłownie 3 poziomy linkujące do 2 wpisów w mocniejszych katalogach, wszystko 20 minut pracy) fraza z miejsca 92 wskoczyła na pozycję 5 i utrzymuje już się tak przeszło 4 tygodnie.

2 fraza - ogólnopolska:

Około 549,000 wyników - w pełni zajęte mapki i obstawiona reklamami Google AdWords

Fraza związana z medycyną estetyczną, w TOP10 same perełki z tysiącami linków + DA 4+ lat.

Strona świeżo postawiona, podobnie jak wyżej piramida 3 poziomowa linkująca 4 wpisy w wyselekcjonowanych katalogach PR 5+.

Po 5 dniach 8 miejsce, ahrefs zaindeksował linki tylko z piramidy. Obecnie miejsce 4.

Tyle na teraz.

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@djurek - znając Ciebie i twój harmonogram zajęć (oceniam na podstawie swojego doświadczenia jaki możesz mieć zapierdziel) to raczej dużo wody w wiśle upłynie zanim znajdziesz 3 - 4h spokoju na takie warsztaty (ale oczywiście zapraszam Cię jak najbardziej) - namów część lub całą ekipę od siebie to jakiś rabacki dostaniecie

Już jestem na 3 dni :-) żeby nie było że rzucam słowa na wiatr :-)

mam pytanie do Was, żeby Kojotkowi głowy nie zawracać :)

po zapisaniu się na szkolenie i wpłaceniu pieniędzy czy dostaliście jakieś potwierdzenie ?

czy jest jakieś miejsce gdzie można zobaczyć że faktycznie jest się na szkoleniu i w jakie dni/godziny...

bo miałem w poczcie ale mi sie posypała :(

ps: i jak wygląda procedura dostępu do programów które wybrało się jako te ze szkolenie ?

po zapisaniu się na szkolenie i wpłaceniu pieniędzy czy dostaliście jakieś potwierdzenie ?

czy jest jakieś miejsce gdzie można zobaczyć że faktycznie jest się na szkoleniu i w jakie dni/godziny...

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/165013-warsztaty-pozycjonowanie-2013-po-zmianach-w-google/#entry1136652

dymna.jpg

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności