Skocz do zawartości

[Warsztaty] - Jak korzystać z narzędzi SEO do obrony przed Pingwinem i Pandą

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Warsztaty z pozycjonowania i narzędzi SEO

Temat przewodni:

Jak korzystać z narzędzi SEO do obrony przed Pingwinem i Pandą

Sponsor warsztatów:

SEOP Limited (UK) – „grupa Omni”

Prowadzący:

Piotr Kiper – Expert od pozycjonowania, SEO, BHS autor bloga o pozycjonowaniu i technikach BHS prelegent na Międzynarodowej Konferencji SEO w Poznaniu w 2011, członek kilku zamkniętych grup SEO w tym HackSEO „2”, szkoleniowiec z zakresu tematyki SEO/Pozycjonowanie

Artur Warchoł – Główny programista PHP w SEOP Limited oraz znawca technik pozycjonowania opartych o automatyzacje procesów związanych z SEO

Miejsce spotkania:

Warsztaty są przeprowadzane online przy wykorzystaniu technologii Google hangout – w jednym spotkaniu będzie uczestniczyło maksimum 8 osób. Grupy są małe, co pozwoli na indywidualną pomoc każdemu uczestnikowi.

Spis tematów omawianych na warsztatach (kolejność przypadkowa):

Zagadnienia teoretyczne + przykłady w praktyce:

• Budowa tytułu dla stron, z których pozyskujemy linki (po zmianach w Google)
  • Tematyczność wpisów w stosunku do naszej strony docelowej
  • Znaczenie anchor’a dla procesu pozycjonowania (po zmianach w Google)
  • Zasady budowania dobrej piramidy
  • Duplikat treści na stronach i naszych wpisach w katalogach
  • Jak napisać dobrego Footpronta
  • Jak poprawnie linkować stronę zarówno nową, jak i starszą
  • Omówienie filtrów dla domen i technik wychodzenia z filtra
  • Wykorzystanie zalet TR

Zagadnienia praktyczne:

• Obsługa oprogramowania OmniSPEED / OmniADD / OmniPING
  • Zaawansowana obsługa oprogramowania OmniSPEED / OmniADD / OmniPING
  • Tworzenie piramid i wykorzystanie narzędzi w procesie pozycjonowania strony
  • Wykorzystanie narzędzi dodatkowych w OmniSPEED
  • Tworzenie dobrej listy prywatnej do OmniSPEED

Dla kogo są te warsztaty:

Warsztaty są skierowane do osób które chcą efektywniej wykorzystać narzędzia do pozycjonowania stron (automatyka pracy) i wspomagające narzędzia do indeksowania linków na stronach z których pozyskano linka. Duży nacisk będzie też położony na aspekt SEO w takim procesie aby nie przesadzić z linkami do strony oraz technikom które znacznie zmniejszą szanse na ukaranie strony za stosowanie automatów do pozyskiwania linków.

Jakie narzędzia będą omawiane:

- OmniSPEED / OmniADD (dodawarka)

- OmniPING (indeksacja wpisów poprzez pingowanie)

Czas spotkania:

28 listopada 2012 – 13:00 do ok. 16:00 oraz/lub 18:00 do ok. 21:00

zamawiam_oferta_pl_2.png

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

...ukaranie strony za stosowanie automatów do pozyskiwania linków.

Jak rozumiem Google potrafi odróżnić katalogowanie / preclowanie ręczne od autmatycznego ?

Czy dajecie jakieś gwarancje że po szkoleniu uniknę nieprzyjemności związanych z przyszłymi zwierzakami ?

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Jak rozumiem Google potrafi odróżnić katalogowanie / preclowanie ręczne od autmatycznego ?

To i to może zostać rozpoznane jako spam - na szkoleniu pokarzemy jak to robić z głową żeby się nie wpakować na minę i tak jak z automatu pozyskujemy linki tak z automatu nie dostać po tyłkach za takie zagrania

Czy dajecie jakieś gwarancje że po szkoleniu uniknę nieprzyjemności związanych z przyszłymi zwierzakami ?

Oczywiście że dajemy gwarancję :) - tylko musimy trochę szkoleń sprzedać żeby wykupić pakiet większościowy udziałów w Google. Odp. na to pytanie padła powyżej

Sam wybierasz jaki produkt Omni chcesz otrzymać - jeśli wybierzesz OmniSPEED otrzymasz dokładnie OmniSPEED

Czy jesteś osobą prywatną czy firmą sam decydujesz - jeśli chcesz rachunek na firmę (wrzucić w koszta) wybierasz firma jeśli nie potrzebujesz tego to zapisz się jako osoba prywatna (szkolenie nie jest nastawione na zarobek więc tniemy koszty - przynajmniej ta edycja)

Oczywiście nie ma z tym problemu najmniejszego - szkolenie jest prywatną inicjatywą i nie stwarzamy nikomu problemów (kto ma ochotę przyjść na szkolenie jest mile widziany czy to firma czy osoba prywatna)

PS: Powyższa zasada nie dotyczy NEOX-a który ma "bana" na nasze usługi (warsztaty z jego udziałem mogły by się okazać stratą pieniędzy dla pozostałych uczestników spotkania)

PSII: Jeśli znajdzie się 7 osób chętnych które chcą mieć tego "Pana" w swojej grupie to wtedy zostanie przyjęty na takie szkolenie w innym przypadku nie ma możliwości się dostać

Czy ktoś może mi rozjaśnić pewna sprawę?

Cena szkolenia dla osób prywatnych:*

Zakup szkolenia w dniach: 17-18 września 250 zł

Cena szkolenia dla firm*:

Zakup szkolenia w dniach: 17-18 września 400 zł

Kupując jako firma w koszty mogę sobie wsadzić 19% z rachunku i tylko to, pbo tam Vat'u nie będe miał. Czyli to co musze wydać z kieszeni to 336 zł, tak? Po co mam dokładać prawie 100 zł by miec rachunek, który na nic mi sie zda? Jeżeli cos namieszałem, to prosze o sprostowanie i wybaczenie, bo mnie rozlicza księgowa. No i jeszcze jestem przed połową kawy :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Napisałem na GG, ale w sumie już zamówiłem, to zamiast pytania tylko zasugeruję - że fajnie będzie jeśli soft zostanie wydany wcześniej, aby móc się z nim zaznajomić przed szkoleniem.

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności