Skocz do zawartości

[Warsztaty] - Jak korzystać z narzędzi SEO do obrony przed Pingwinem i Pandą

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oj boli boli widzę kilka osób fakt że ludzie są zadowoleni - przykre

Początkujący seoman zawsze jest zadowolony z wiedzy. Tym bardziej jak wiedzę przekazuje ekspert..

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@FiKaS - Oboje wiemy że Ty nie jesteś obiektywny jeśli chodzi o moją osobę i produkty Omni (nie każ mi cytować Twoich wypowiedzi bo sam wiesz jakie one są) tak więc niestety nie dam Ci się wciągnąć w zagrywki słowne na Twoim podwórku - ja szanuję Twoje szkolenia i się nie wcinam i liczę na to samo (jak byś jeszcze nie zauważył ignoruję jak mogę Twoje czasem mało smaczne zaczepki)

@zakręcony - czepiasz się słówek bo ewidentnie starasz się udowodnić coś czego nie ma (każdy z szkolenia wie dlaczego) i stwierdzenie że wszystko zostało omówione jest w 100000000% prawdziwe nawet jeśli bym nie powiedział nic co było w programie na stronie głównej - taki oksymoron - równie dobrze możesz się czepić stwierdzenia suchy lód.

Myślę że lepiej będzie już nie robić OFF i jak Cię interesuje temat poczekać na kolejne opinie, a jeśli temat Cię nie interesuje to przeznacz czas na coś innego a nie czepianie się.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Polecam to szkolenie.

Dzięki niemu już wiem jak rozwalać trudne frazy.

Póki co przez to co się dowiedziałem

-wyrzuciłem połowę tego co wiedziałem o seo

-zredukowałem liczbę bezsensownych działań

i w końcu wiem co robić od A...Z

No i na starcie zaoszczędziłem bo przez szkolenie zrezygmowałem z bezsensownego zakupu softów które są nie potrzebne.

Tylko polecam aktywnie uczestniczyć w szkoleniu a nie siedzieć jak te boże krówki

Wtedy Kojotek mówi na na prawdę dużo jak się go ciągnie za język.

Polecam szkolenie szczególnie tym którzy dalej ze średnimi frazami mają problemy bo zwrot z tej akcji będzie szybki

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

Pytania do recenzujących: skoro dzień po szkoleniu piszecie o obaleniu mitów, zdobyciu wartościowej wiedzy i odrzuceniu części tego co wiedzieliście wcześniej, chociaż nie mieliście jeszcze możliwości sprawdzenia "nowości" samodzielnie, to zastanawia mnie:

1. jakie są waszym zdaniem kryteria prawdy w wiedzy o pozycjonowaniu? Innymi słowy, na jakiej podstawie stwierdza się, że jeden pozycjoner ma rację a drugi nie?
  2. jak decydujecie, która opinia jest prawdziwa (w przypadku gdy dwie osoby prezentują sprzeczne poglądy)?
  3. wierzycie bezkrytycznie w każdy przytaczany - przez osobę, którą uznajecie za autorytet - test?
  4. ilu przykładów trzeba pokazać, żebyście zmienili pogląd na jakieś zagadnienie związane z SEO?

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Też mogę powiedzieć że szkolenie było niezłe - było nie tylko o optymalnym wykorzystaniu narzędzi Omni (z przykładami na podglądzie pulpitu), ale też sporo o efektywnym pozycjonowaniu z przykładami do testów plus ciekawostki. Co więcej, poza gratisami, autorzy szkolenia poświęcili nam 4 godziny (czyli więcej niż zapowiedziano).

I co najważniejsze (poza kwestiami tego kto ile wyciągnął dla siebie z przekazanej wiedzy) - to po prostu nieźle zadbali o klienta i takiego podejścia życzę dalej.

PS. To ja niestety miałem zwalony net, ale cudem większość usłyszałem. Fajnie jeśli nagracie choć tą część o prawidłowym wykorzystaniu OS i poszłoby to do sprzedaży.

PS2.: Veal: kojotek dał ciekawe przykłady do testowania i samodzielnego sprawdzenia w życiu; dziwny masz ten post.

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

@Veal - zapraszam na szkolenie i się sam wszystkiego dowiesz (nie licz na to że osoby z szkolenia powiedzą Ci co jest tam omawiane bo w interesie każdej osoby będącej na szkoleniu jest nie pzekazywać tych informacji - szczególnie na PiO)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@Veal

• jakie są waszym zdaniem kryteria prawdy w wiedzy o pozycjonowaniu? Innymi słowy, na jakiej podstawie stwierdza się, że jeden pozycjoner ma rację a drugi nie?
  • jak decydujecie, która opinia jest prawdziwa (w przypadku gdy dwie osoby prezentują sprzeczne poglądy)?
  • wierzycie bezkrytycznie w każdy przytaczany - przez osobę, którą uznajecie za autorytet - test?
  • ilu przykładów trzeba pokazać, żebyście zmienili pogląd na jakieś zagadnienie związane z SEO?

No cóż ja miesiąc temu przeszedłem całe szkolenie seo u kojotka, dlatego że przez zmiany algo wszystkie moje umiejętności stały się bezużyteczne. Po szkoleniu, zacząłem pozycjonować troche po swojemu, trochę po kojotkowemu, nadal niestety nie miałem efektów. Po kolejnym spotkaniu z Piotrem i doszkoleniu przez niego, już wszystko zrobiłem po kojotkowemu, łatwe frazy poszły w top w kilka dni - to jest dla mnie wyznacznik

Kolejny przykład dlaczego ufam kojotkowi, to jest to że ma dwie strony w topach na "pozycjonowanie", i na prywatnym szkoleniu mówił jak szybko to robi (nie wiem czy mogę powiedzieć jak szybko, ale naprawdę bardzo szybko), i w jaki sposób - to jest to dla mnie tak mocny wyznacznik że innego nie potrzebuje.

Na warsztaty z narzędzi seo, poszedłem dalej się doszkalać, i nie żałuje, bo kojotek pokazywał w jaki sposób wykorzystuje się dodawarki w tak bardzo nowatorski sposób, ża na pewno 95% PiO nie zdaje sobie z tego sprawy. Czyli używa się ich w całkowicie inny sposób niż każdy myśli (trochę to dziwnie brzmi, ale to prawda).

P.S.

Między innymi takimi sposobami kojotek robi frazę "pozycjonowanie", więc jest to ogromnie cenna wiedza.

i nie żałuje, bo kojotek pokazywał w jaki sposób wykorzystuje się dodawarki w tak bardzo nowatorski sposób,

Nowatorski sposób zapewne dla Ciebie, to się zgodzę. Kojotek nie dysponuje żadną tajemną wiedzą, to 95% użytkowników PiO nie posiada wiedzy zaawansowanej. Tu jest problem.

Nie lubię się cytować ale muszę. :)

Początkujący seoman zawsze jest zadowolony z wiedzy. Tym bardziej jak wiedzę przekazuje samozwańczy ekspert.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Mi się szkolenie podbało, zawsze wartpo posłuchać, podyskutować z innymi i złapać nieco inny punkt widzenia na róźne rzeczy.

Przydało by się tylko:

- trochę lepsza jakość dźwięku

- konkretniejsze przykłady do zdemontowanai na czynnki pierwsze

nam nie udało sie wczasie około 4h omówić: "Omówienie filtrów dla domen i technik wychodzenia z filtra"

polecam zadawać pytania

ja zakupiłem za 250 zł szkolenie - więc jestem zadowolony

polecam aktywnie uczestniczyć i zadawać pytania

Hostessima.pl - Agencja hostess - targi, eventy, wystawy, promocje.

Ja jestem zadowolony ze szkolenia. Dowiedziałem się wielu cielawych rzeczy a czy będą skuteczne to będę chciał się sam o tym przekonać wykorzystując wiedzę, która zdobyłem. Czytając niepochlebne opinie na temat Kojotka, moge powiedzieć, że po tym szkoleniu słuchając go na żywo nie odniosłem takiego wrażenia. Był naprawdę w porządku i ze swobodą omawiał kolejne punkty które były zawarte w programie. Pomimo, że czas został przekroczony z 3 do prawie 4 godzin, mógłbym jeszcze się szkolić drugie tyle.

Mam nadziej, że jeszcze będzie to w przyszłości możliwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności