Skocz do zawartości

Po prostu SPAM

soprano

Rekomendowane odpowiedzi

"zakłócanie pracy sieci komputerowej" to bardziej odnosi sie do ddosów niz do preclowania/postowania, chyba ze przez sql injection, a jesli chodzi o spam to póki co odnosi sie to tylko do poczty elektronicznej

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przyczepiają się właściciele tych stron na które leci spam.

@Beer, Umieć, czyli? Uchyl rąbek tajemnicy co by młode pokolenie wiedziało jak "to" się robi.

Czyli spamować własne serwisy :P z cudzymi to już trzeba się lepiej postarać i na pewno nie walić "chybił trafił" z mieszarki. Brutalna prawda jest taka, że niestety jakość idzie w parze z ceną :( .

Nie ma żadnej tajemnicy w tym, że jak jest kasa to "spamowanie" jest zredukowane do niemalże zera.

Zdradzić mogę jedynie możliwość wykorzystania "darmowej siły roboczej" (praktyki dla studentów) :P - czyli wykorzystywanie czynnika ludzkiego do produkcji spamu ;)

"zakłócanie pracy sieci komputerowej" to bardziej odnosi sie do ddosów niz do preclowania/postowania, chyba ze przez sql injection, a jesli chodzi o spam to póki co odnosi sie to tylko do poczty elektronicznej

Nie, nie tylko. Wszystko zależy (jak zwykle) od prawnika ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

umnkneło tobie tylko to

liczne zgłoszenia od użytkowników skarżących się na otrzymywanie niechcianych wiadomości i na zamieszczane na ich profilach niechciane, spamerskie komentarze.

1.Użytkownicy tego portalu dostawali niechciane wiadomości , co ewidentnie jest zakazane

2. Wszytko się działo w odrąbie jednego portalu co na pewno zakłócało jego prace, wiec udowodnic to było bardzo łatwo i td

Bieer proste pytanie znasz przypadek kiedy artykuł 269a został użyty do oskarżenia i skazania osoby, firmy co zamieszczali posty, komentarzy, wpisy katalogach, preclach Interesuje mnie odpowiedz TAK lub NIE :D

Nie, nie znam.

Sprawa jest tylko i wyłącznie zależna od "upartości" osób zainteresowanych (czytaj stopnia zamożności) tak czy inaczej wszystko jak już wcześniej pisałem leży w gestii prawników.

Poprawka - już znam :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

tak czy inaczej wszystko jak już wcześniej pisałem leży w gestii prawników.

zgadza się, również w gestii tych broniących.

Ale mi się wydaje głównym przesłaniem całej dyskusji ma być słowa ze spamować tzreba umieć, i robić to z głowa

umnkneło tobie tylko to

liczne zgłoszenia od użytkowników skarżących się na otrzymywanie niechcianych wiadomości i na zamieszczane na ich profilach niechciane, spamerskie komentarze.

1.Użytkownicy tego portalu dostawali niechciane wiadomości , co ewidentnie jest zakazane

2. Wszytko się działo w odrąbie jednego portalu co na pewno zakłócało jego prace, wiec udowodnic to było bardzo łatwo i td

Tobie umknęło :

i na zamieszczane na ich profilach niechciane, spamerskie komentarze

Opinię prawnika możesz sobie co najwyżej przeczytać

jeszcze napisz ze niepoprawnie pisze po polsku....

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Wyjaśnię.

Pisze, że opinie prawników są nic nie warte. Mając trzech prawników, każdy wyda inną opinię w danej sprawie. Tylko opinia sądu jest wiążąca.

Sąd Rejonowy w Sieradzu wydał wyrok na podstawie art 269a kk.

Niestety nie znam sygnatury sprawy.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

zgadza się, również w gestii tych broniących.

no i prawnicy zawsze na tym wychodzą najlepiej :P

(Po czym poznać , że zima jest bardzo ostra ??? Po tym, że prawnicy trzymają ręce we własnych kieszeniach.)

Mając trzech prawników, każdy wyda inną opinię w danej sprawie. Tylko opinia sądu jest wiążąca.

100% zgadza się

nie nu nie jest to martwy artykuł kodeksu karnego, ale ja osobiście nie spotkałem się z wyrokiem na firmie lub osobie prywatnej co pozycjonowała ogólnie stosowanymi sposobami ( Dodawarki,Xrumer,ScrapeBOX inne automaty). Na ile mi wiadomo wyroki po art 269a kk są.

Niestety nie znam sygnatury sprawy.

Szkoda ze nie jest napisane nic szczegolowo bo jakie mieli zarzuty a co im udowodnili juz nie napisali - pewnie dostali kare za windowsa + counter-strike'a nielegalnego

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

To ta sama sprawa co w linku wyżej

https://blog.e-prawnik.pl/spam-to-nie-jest-zadne-przestepstwo%E2%80%A6.html

Dnia 28 lutego 2012 r. Sąd Rejonowy w Sieradzu wydał wyrok skazujący za rozsyłanie spamu i piractwo.

Ogólnie ta ekipa co wysłała miliony PW i komentarzy to po-prostu położyła serwis, i chyba to było "gwoździem do ich trumny"

Doszło również do znacznego spowolnienia działania systemu a w konsekwencji do jego zatrzymania.

Co precyzyjnie podpada właśnie pod omawiany wyżej artykuł KK.... Spamowali zupełnie po głupiemu i bez sensu co do efektów SEO.

Ciekawo co to za serwis społecznościowy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności