Skocz do zawartości

Łacznik keywords

look4me

Rekomendowane odpowiedzi

Jak jest najbardziej przyjazny łącznik słów ?:

www.adres.com/slowo1+slowo2/ "+"

www.adres.com/slowo1_slowo2/ "_"

www.adres.com/slowo1-slowo2/ "-"

www.adres.com/slowo1.slowo2/ "."

www.adres.com/slowo1,slowo2/ ","

A może jeszcze jakiś inny (lub może nie ma to znaczenia... :? ) ?

------------------

Google lepiej przyjmie adres:

www.adres.com/dvd_filmy/Dla_dzieci/Harry_poter/

czy

www.adres.com/produkty/4/

?

bezpiecznym lacznikiem jest '-' i ','

o przyjaznosci ciezko mowic, po prostu jeden zaskoczy a inny nie zaskoczy (google wezmie jako cale slowo).

<dygresja>

swoja droga to dosc dziwne, dlaczego bezpieczniej uzwac myslnika '-' zamiast podkreslenia '_'. Nie znam fraz ktore zawieraja w sobie podkreslenie, wiec wydaje sie ze jest to naturalny separator. Natomiast sa slowa,frazy, w ktorych stosujemy myslniki. Raczej sklanialbym sie ku teorii, ze obydwa znaki sa separatorami (-_), ale myslnik jest traktowany jakos inaczej, np. laczy blisko ze soba dwa slowa - cos jak logiczne OR, czy plus.

</dygresja>

co do adresow - przyjmie tez tak samo ;), tyle ze w pierwszym przypadku bedzie mial wiecej wartosciowej informacji (slowa w linku).

"i can handle it without linking :)"

• 8 miesięcy temu...
Czy długość adresu ma wpływ na indeksowanie?

Ma ale tylko gdy jest za dlugi ;) (jest chyba w jakiejs normie ile moze zawierac znkow caly url)

np.  

.../tanie-samochody-katowice.html  

czy lepiej  

../samochody.html

ja stosuje 1 wersje np dlatego ze jak ktos szuka "tanie samochody" to mu caly adres ladnie pogrubi co moze podswiadomie dac ludzikowi info ze to bardziej trafny wynik :twisted:

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Ma ale tylko gdy jest za dlugi Smile (jest chyba w jakiejs normie ile moze zawierac znkow caly url)

Wątpie ;)

google.pl/search?hs=lCY&hl=pl&c2coff=1&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl-PL%3Aofficial_s&q=http%3A%2F%2Fdmoz.hostings.pl%2FRegional%2FEuropa%2FDeutschland%2FSaarland%2FKreise%2FNeunkirchen%2FSt%25C3%25A4dte_und_Gemeinden%2FNeunkirchen%2C_Saar.html&btnG=Szukaj&lr=

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Im link krótszy tym lepiej - jestem tego pewien po przeprowadzaniu optymalizacji polegającej wyłacznie na skróceniu linków (bez modrewrite czy /x/x//x/x z formy np.:

https:// www . costam . com / index.php ?mod=pokazwiadomosc&uklad = 12 & nr_wiadomosci=199

do

https:// www . costam . com / ?nw=199&u=12

uzyskałem po zaindeksowaniu skok o kilka pozycji w tym z 14 na 9 :-).

Przyczyna lepszego traktowania krótkich linków może tkwić w wielu czynnikach - może nawet nie meić nic współnego z samym postrzeganiem linków przez gogole ! - Np.: na stronie jest spis kategorii z kilkudzieśiecioma linkami wewntrznymi (nie daj boże jeszcze z sidem) - takie skrócenie daje nam kilka kb mniejszy kod a więc większe nasycenie słowami kluczowymi ;-).

Jak dotąd nie udało mi się potwierdzić mojej teori że link z nazwą pliku nie ma znaczenia więc puki co na pewno nie zaszkodzi :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności