Skocz do zawartości

Pytań kilka o linkowanie katalogów

bitmuza

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka, chciał bym się Was poradzić. Dodałem stronę do kilkuset katalogów. Część z nich powiedzmy 100 jest naprawdę wartościowych, w takim sensie, że widziałem po nich znaczne skoki (a po innych żadne). Czy dopalenie tych 100 mocnych wpisów w jakiś sposób poprawi wartość tych wpisów i podskoczę dzięki temu w wynikach wyszukiwania? Jeśli tak to co warto wybrać:

1. dopalanie wpisów swlami? Jeśli tak stałe czy rotacyjne? i w jakiej ilości?

2. dopalanie wpisów katalogami? Jeśli tak to w jakiej ilości aby miało to sens?

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

2. dopalanie wpisów katalogami? Jeśli tak to w jakiej ilości aby miało to sens?

wpisy dopala sie swl a nie katalogami , np w eweblinku srednio 2000 pkt na tydzien gora dwa wystarczy

Marketing internetowy dla firm

To jak już tłumaczymy, to swl rotacyjny ;) nie stały. Tak jak @xann napisał w zależności od ilości wpisów od 2000/3000 pkt w górę. Z tym, że ja osobiście trzymam około miesiąca.

Warto również ocenić wpisy ;)...

......Z tym, że ja osobiście trzymam około miesiąca.

jak zapomne to tez tyle trzymam :) , ale z regoly wystarczy do dwoch tygodni zeby google zaindexowalo wpis i zaliczylo linka i przypominam ze podlinkowujemy haslem typu: zobacz nigdy pozycjonowanymi frazami

Marketing internetowy dla firm

Ja dopalam gotlink.pl w ilości 500-1000 pkt / wpis. Czasem też podepnę seomatik.pl w ilości 25-50 linków.

czy dopalanie tych wpisów w jakis sposób podniesie ich wartość i przełoży się na wyższe pozycje?

Tak, podniesie wartość i przełoży się na wyższe pozycje.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

przypominam ze podlinkowujemy haslem typu: zobacz nigdy pozycjonowanymi frazami

Ew. rozbudowujemy frazę pozycjonowaną czyli jak pozycjonujemy frazę "nasiona traw" to możemy dopalić na frazę "naturalne nasiona traw" "nasiona traw sklep"

Wtedy mamy tematyczny link + keyword który nas interesuje ;)

przypominam ze podlinkowujemy haslem typu: zobacz nigdy pozycjonowanymi frazami

Moim zdaniem to błąd, bo znów kłania się AnchorRank :P Oczywiście różnicowanie linków i anchory typu "Zobacz" są świetne i popieram Xanna, ale same takie linki w bardzo niewielkim stopniu wzmocnią link z katalogu. Dlatego powinniśmy również linkować wpisy identycznymi anchorami, jak link wychodzący z wpisu do strony docelowej, co gwarantuje bardzo wysoki AnchorRank tego linka i moc przekazywana dla danej frazy będzie znacznie większa! ;)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Zapowiada się bardzo ostra wymiana zdań, ale ja definitywnie zostaję przy potwierdzeniu starej teorii Jeża, która po ostatnich zmianach algorytmów wg moich obserwacji nabrała znacznie większego znaczenia!

Właśnie czekałem na Twoją odpowiedź. :D Akurat sam kilka lat temu bardzo dokładnie opisałem teorię Jeża na forum DigitalPoint i wypowiadający się w wątku doświadczeni koledzy z zagranicy potwierdzili obserwację podobnego zjawiska, tylko nie mieli na to żadnej nazwy. I to było kilka lat temu, więc aż trudno sobie wyobrazić jak bardzo to mogło ewoluować do ostatnich aktualizacji. Być może APR w sensie dosłownym, tj. określonym liczbowo nie istnieje i z tym się zgadzam, ale wszystkie moje obserwacje przemawiają na korzyść funkcjonowania pokoleniowego przepisywania mocy anchorów.

P.S. Nawet myśląc czysto logicznie i hipotetycznie - czy APR nie jest najdoskonalszym i najprostszym rozwiązaniem jakie można wymyślić, by "uchwycić kontekst tematyczny witryn", o czym ostatnio często mówią inżynierzy Google? :D

Jedyny problem jaki się pojawia przy anchorze 1:1 gdy dopalamy go takim samym anchorem co mamy we wpisie jest taki, że sami sobie robimy konkurencje w TOP10. Niejednokrotnie było tak, że młoda domena nie była w stanie się wybić ponad stare katalogi, które dopalone rotacją wskakiwały do TOP10 i tam sobie siedziały.

Dlatego kompromisem jest moje rozwiązanie - stosowanie bardziej rozbudowanych anchorów.

Jest jeszcze patent na monitorowanie dużej ilości dopalany wpisów w katalogach czy zostały zaindeksowane ale o tym opowiem na szkoleniu Xannsem za tydzień :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności