Skocz do zawartości

Pytań kilka o linkowanie katalogów

bitmuza

Rekomendowane odpowiedzi

Jedyny problem jaki się pojawia przy anchorze 1:1 gdy dopalamy go takim samym anchorem co mamy we wpisie jest taki, że sami sobie robimy konkurencje w TOP10. Niejednokrotnie było tak, że młoda domena nie była w stanie się wybić ponad stare katalogi, które dopalone rotacją wskakiwały do TOP10 i tam sobie siedziały.

Tutaj się w 100% zgadzam, jest to bardzo słuszna uwaga. Ale po pierwsze, taka sytuacja jest tylko przejściowa, prędzej czy później strona powinna się przebić, a pod drugie, nawet jeśli katalogi nas wyprzedzają to linkują do NASZEJ strony, więc osoba, która trafi na katalog z odpowiednią treścią bardzo często kliknie w link do NASZEJ strony, czyli i tak na tym skorzystamy, mimo mniejszej ilości wejść z organicznych, będzie więcej wejść z witryn odsyłających, a biorąc pod uwagę zwiększenie mocy naszej witryny i stopniowe podwyższanie pozycji dostajemy same plusy. ;)

Opisane przez Ciebie stosowanie bardziej rozbudowanych anchorów jako kompromis także w pełni popieram i polecam. ;)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@fachowiec Mateusz dobrze wytlumaczl dlaczego dopalamy wpisy frazami typu: zobacz albo polecamy, ale wracajac do tego mitycznego jednorozca to zobacz jak banalnie bylo by proste zrobic sobie dyzy anchorrank za pomoca calkiem malej piramidy linkow a-b-c-d-e , odkrycie tego czy ten jednorozec ma jakas moc tzn ze "a" przekazalo moc dla "e" jest banalnie prostym testem wiec co Ci szkodzi na przeszkodzie to sprawdzic ja to sprawdzilem i wiem

Marketing internetowy dla firm

Panowie ale nie odbiegajmy od tematu:):

1. czy dopalanie ZAINDEKSOWANYCH wpisów w dobrych katalogach swl'ami da kopa? czy warto wydać na to kasę? (punkty trzeba kupić)

2. Ile pktów na jeden wpis w katalogu? stałe/rotacyjne?

Nie chodzi o zaindeksowanie, wpisy są już zaindeksowane, chodzi o ewentualne zwiększenie ich mocy.

• 1 miesiąc temu...

W e-weblink.com możesz dodawać linki z data ważności, po tej dacie ci same znikają, pamiętaj jednak o różnicy czasowej, tzn utrzymywanie linków tydzień czy dwa to integracja wypisów, trzymanie linków dwa, trzy miesiące, to już piramida

Marketing internetowy dla firm

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
ps2. punkty mozna zdobyc za zaplecze lub od kogos

to jeszcze jedno pytanie dot. e-weblink'a:

czy biorąc jako zaplecze (do zdobywania punktów) serwis, który znajduje się na tym samym serwerze co strona, którą chciałbym pozycjonować szkodzę jej w jakiś sposób? strzał w kolano?

Srebrna biżuteria artystyczna w prezencie dla niej.

Zdecydowanie lepiej linkami stałymi, jesli nie chcesz tylko zaindeksowac, ale tez wzmocnic. Ja do tego uzywam mojego skryptu SpamKat.

czy biorąc jako zaplecze (do zdobywania punktów) serwis, który znajduje się na tym samym serwerze co strona, którą chciałbym pozycjonować szkodzę jej w jakiś sposób? strzał w kolano?

Spokojnie mozesz tak robic, bo i tak linki bedziesz mial z innych miejsc (swl). Zaplecze mozesz postawic na Microsite Manager Basic, zajmie Ci to jeden dzień i narobisz sobie pelno punktów w tym systemie.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Nie udało mi się poprawnie zainstalować skryptu, taki ze mnie programista ;)

Kupiłem więc testowo 100k punktów (30 dni), chciałbym je jak najlepiej rozdysponować wzmacniając wpisy w katalogach strony, którą pozycjonuję, mam tych wpisów ok. 50. Czy mogę prosić o wskazówki czy rozdzielić po prostu po równo (czyli po 2000) punkty na wszystkie katalogi ustawiając okres 30 dni czy coś kombinować?

--edit--

to chyba kwestia subdomeny, serwis, który chciałem użyć jako zaplecze w e-weblink jest w subdomenie a nie domenie głównej

Srebrna biżuteria artystyczna w prezencie dla niej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności