Skocz do zawartości

Wycena Fraz - słów kluczowych

strobet

Rekomendowane odpowiedzi

Żaden skrypt nie zastąpi doświadczonego i wprawnego oka ;) Istnieją jedynie narzędzia wspomagające mierzenie parametrów, które można brać pod uwagę przy wycenie.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Jednym ze sposobów jest oparcie o budżet miesięczny kampanii PPC. biorąc pod uwage że w większości przypadków SEO jest tańsze od Adwords, biorę 50-70% od ceny za kampanię PPC.

Drugi sposób to analiza konkurentów w SERPie, podliczanie średniej ilości linków wchodzących, linków z anachorem który chcemy pozycjonować. Ile czasu zajmie zrobienie takiej samej (albo wiekszej) ilosci back-linków? Jaka będzie średnia cena za link? To wszystko jest względne i zależy od tematyki, konkurencyjności, doświadczenia pozycjonera i innych czynników.

Pozycjonowanie w Yandex - piszę o pozycjonowaniu w krajach wschodnich

Żaden skrypt nie zastąpi doświadczonego i wprawnego oka

Raczej mózgu :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Możesz opierać się w pewien sposób o to co podaje Google :

- Miesięczna ilość wyszukiwań.

- Stawka PPC.

- Średnia ilość linków dla top 10 na danych keyword.

To wszystko masz dostępne. Api majestic podaje takie dane. Api Google Adwords też istnieje, ale o jego uzyskanie jest bardzo trudno, jeżeli podasz w uzasadnieniu, że właśnie w takim celu jest Ci potrzebne.

Jak już masz te wszystkie dane to tylko pozostaje wymyślenie odpowiedniego wzoru i dobranie odpowiednich dla twojego cennika przedziału.

Kiedyś ślęczałem nad tym tematem i udało mi się stworzyć dość dobry system wyceny, który w 80% zgadzał się z tym co robiłbym ręcznie.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Ja wyceniam intuicyjnie. Nie ma, moim zdaniem, sensu stosować jakiś skomplikowanych algorytmów wyceny, analizy itp. Wystarczy znać frazę/frazy, zobaczyć stronę która ma być pozycjonowana, lekko przejrzeć konkurencję z top10 i już. Dodatkowo jak się zna daną branżę, to wystarczy tylko zerknąć jak wygląda strona, która będziemy pozycjonować i tyle...

Ja wyceniam intuicyjnie. Nie ma, moim zdaniem, sensu stosować jakiś skomplikowanych algorytmów wyceny, analizy itp. Wystarczy znać frazę/frazy, zobaczyć stronę która ma być pozycjonowana, lekko przejrzeć konkurencję z top10 i już. Dodatkowo jak się zna daną branżę, to wystarczy tylko zerknąć jak wygląda strona, która będziemy pozycjonować i tyle...

Jedyny sens pojawia się kiedy klient prosi o to ) i w takim przypadku chcesz czy nie - musisz przedstawić sensowną wycene słów opierając się o jakąś "formułe". nawet jeżeli sam ją wymyśliłeś :D

Pozycjonowanie w Yandex - piszę o pozycjonowaniu w krajach wschodnich

Zapoznaj się z narzędziem Traffic Travis, ktoś kiedyś opisywał gdzieś. Zwracaj uwagę na zawartość słowa kluczowego w tytule, domenie, wiek domeny, ilość backlinków, PPC, optymalizacja witryny - podejrzyj, wypisz sobie i zastanów ;)

SEO in Bielsko-Biała 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności