Skocz do zawartości

Wycena Fraz - słów kluczowych

strobet

Rekomendowane odpowiedzi

Za PRL było łatwiej,bo z góry by Ci określili... ale obecnie zawsze ktoś może Ci wycenić, a Ty doliczysz sobie parę %.

A tak serio to głównie tutaj chodzi o czas pracy nad projektem i to powinno być głównym wyznacznikiem. Jest to bardzo trudne, bo trzeba nabyć doświadczenia. Może dzisiaj się tego nie nauczysz (ja też nie potrafię), ale zapisuj sobie czas pracy nad pozycjonowaniem jednego serwisu, oceniaj trudność fraz, branżę, domenę i wiele innych czynników, a będziesz wiedział zawsze więcej.

pozycjonowanie stron www z Brandbay

• 2 miesiące temu...

fraza: kokoski są smaczne i zdrowe :D

miasto: Wąchock

pozycje : 1-3

umowa: na 24 miesiące

miesięczny koszt netto: 126,40 zł / mc

to samo dla frazy: opony

miesięczny koszt netto: 323,58 zł / mc

Wyceniajcie, podliczajcie, szczypcie się...

Może kiedyś któremu z was podrzucę klientkę Panią Marlenę z Marketingu która słyszała że pozycjonowanie za 10zl jest skuteczne albo że za cenę powiedzmy 150 zł za frazę ona by chciała wybrać kilka haseł od pozycjonowania .

Niedawna gadałem ze specjalistą z tego forum, który sprzedawał linki na all i z opisu wynikało że jest fachowcem i się chyba na tym zna. Jego linki w łeb wzieło -3 fale i po 400 preclach i katalogach. Ale facet był śmieszny bo potem się przestał odzywać, a jak w czasie rozmowy zapytać go ile za jaką frazę to właśnie wyceniał tak jak wy.

Dobrze że tak sobie tutaj piszecie - może przestraszycie jakiegoś nowicjusza tymi cenami, i tymi zapleczówkami. Swoją drogą też przedwczoraj postawiłem na stole zapleczówkę 40% hehe

Uwielbiam takie osoby z doświadczeniem i ich "pogaduszki dla początkujących"

Wyceniajcie, podliczajcie, szczypcie się...

Może kiedyś któremu z was podrzucę klientkę Panią Marlenę z Marketingu która słyszała że pozycjonowanie za 10zl jest skuteczne albo że za cenę powiedzmy 150 zł za frazę ona by chciała wybrać kilka haseł od pozycjonowania .

Niedawna gadałem ze specjalistą z tego forum, który sprzedawał linki na all i z opisu wynikało że jest fachowcem i się chyba na tym zna. Jego linki w łeb wzieło -3 fale i po 400 preclach i katalogach. Ale facet był śmieszny bo potem się przestał odzywać, a jak w czasie rozmowy zapytać go ile za jaką frazę to właśnie wyceniał tak jak wy.

Dobrze że tak sobie tutaj piszecie - może przestraszycie jakiegoś nowicjusza tymi cenami, i tymi zapleczówkami. Swoją drogą też przedwczoraj postawiłem na stole zapleczówkę 40% hehe

Uwielbiam takie osoby z doświadczeniem i ich "pogaduszki dla początkujących"

Po pierwsze subforum forum dla początkujących jest tutaj ->https://www.forum.optymalizacja.com/forum/33-dla-poczatkujacych/

Po drugie po głupim pytaniu nie spodziewałbym się mądrej odpowiedzi. Usługa, usłudze nie równa.

A klientów takich jak ta Pani Marlena doskonale znam.

pozycjonowanie stron www z Brandbay

• 3 lata później...

Sorki za opóźnienie w odpowiedzi. Nie chcę zakładać nowego tematu ten się do tego świetnie nadaje.

Ale troszkę pracowałem nad wyceną fraz online. (ciach link)

Napisałem dla mojej firmy kalkulator fraz. Możecie sobie popróbować i bardzo mile widziane pomysły z Waszej strony jak usprawnić tę wycenę i jakie parametry uwzględniać i jak to zrobić z poziomu PHP?

za spamowanie linkiem z anchorem do swojej strony, za odkopanie tematu z 2012 roku, pisanie sorry do zbanowanego użytkownika :D  - 7 dni urlopu i 1 punk karny do kompletu, miałeś już wcześniejsze. Kolejny będzie ostatni dla firmy Blumo z Łodzi na naszym forum.

ht5mqiqb.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności