Skocz do zawartości

Meta tytuł

supermen

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo, meta tytuł kategorii, produktu jest ważny.

Lecz tak się zastanawiam jak powinien on najlepiej wyglądać?

przykład 1 : Monitory:monitory LSD:monitor- jednym słowem zlepek słów kluczowych

czy?

przykład 2 : Monitory- oferujemy monitory LCD jak i tanie monitory do komputera- słowa kluczowe ubrane w jakąś treść

ja bym dał jakiś przymiotnik na początku :)

dobre monitory lcd

tanie monitory lcd

nowoczesne monitory lcd do komputera

a dalej to już np nazwę strony/sklepu ew. jakiś inny ciąg znaków -> max o ile dobrze pamiętam ok 70

Pierwsze słowo w Title ma największą wagę, dlatego marnowanie go na przymiotnik to nie najlepszy pomysł. Nie podoba mi się żadna z zaproponowanych wersji, bo tytuł nie powinien być ani bezmyślnym zlepkiem słów kluczowych, ani mieć zbyt opisowego charakteru, a już używanie opisu ze słowami typu "oferujemy" to głupota.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Pierwsze słowo w Title ma największą wagę, dlatego marnowanie go na przymiotnik to nie najlepszy pomysł. Nie podoba mi się żadna z zaproponowanych wersji, bo tytuł nie powinien być ani bezmyślnym zlepkiem słów kluczowych, ani mieć zbyt opisowego charakteru, a już używanie opisu ze słowami typu "oferujemy" to głupota.

zupełnie się z tobą nie zgodzę, po co mi strona top1 jak tytuł odstraszy usrera :) a jak odstraszy to czy jest top1 czy top100 to jedna cholera :)

e:/ naprawdę nie google klika i kupuje w sklepach :D

Kayman, masz całkowitą rację, ja również przykładam szczególną wagę, aby tytuł zachęcał do kliknięcia ludzkiego użytkownika, bo pojawia się w wynikach wyszukiwania zawsze jako link do znalezionej witryny, o czym pisałem m.in. w tym artykule. Ale nie usprawiedliwia to marnotrawienia mocy pierwszych słów kluczowych! Są inne sposoby na zachęcenie użytkownika do odwiedzenia strony, przykład.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Kayman, masz całkowitą rację, ja również przykładam szczególną wagę, aby tytuł zachęcał do kliknięcia ludzkiego użytkownika, bo pojawia się w wynikach wyszukiwania zawsze jako link do znalezionej witryny, o czym pisałem m.in. w tym artykule. Ale nie usprawiedliwia to marnotrawienia mocy pierwszych słów kluczowych! Są inne sposoby na zachęcenie użytkownika do odwiedzenia strony, przykład.

no to teraz się rozumiemy :)

jednakże uważam ten przymiotnik za przyjazny marketingowi w tym przypadku, jak ktoś szuka monitora to na moje chętnej kliknie w "tanie (dobre etc.) monitory" więc raczej nie jest to strata słowa kluczowego a wymierny zysk

pozdr

Dziękuję za wypowiedzi i podpowiedzi.

Właśnie zacząłem testować.

Zrobiłem coś w stylu:

Kamery- to urządzenia do monitoringu, CCTV i nadzoru pomieszczeń

i prawdę mówiąc raczej mierny efekt

i podejrzewam, że za tydzień zmienię na:

Kamery- kamery przemysłowe- CCTV, kamery IP

bo jak na razie ten test słabo wypada

Jeśli jeszcze jakieś sugestie

piszcie śmiało

Moim zdaniem nie ma sensu powtarzać słowa "kamery" trzy razy w tagu title.

Kamery- kamery przemysłowe- CCTV, kamery IP

Co tym chcesz osiągnąć :) ?

Chyba jedynie to, że w SERPach w Twoim snippecie w title będzie trzy razy pogrubione to słowo. Ale możesz przecież wykorzystać te 70znaków / 512 px żeby dodać tam jeszcze jakiś typ tych kamer.

Ja bym zrobił tagi tag title :

"Kamery - przemysłowe, CCTV, IP, internetowe - Nazwa Sklepu"

Przy okazji, do testowania wyglądu snippetów jest fajna stronka : https://www.seomofo.com/snippet-optimizer.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności