Skocz do zawartości

Prawidłowa konfiguracja wordpressa

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Jak rozmawiałem z selkiem to również zalecał zainstalowanie SEO ultimate, ponieważ tam jest opcja oceny wg. gwiazdek, a to podobno ma spore znaczenie dla googla... Więc już sam nie wiem jak to rozwiązać, jakieś propozycje? Podobno All in one seo pack jest lepszą wtyczką ale nie wiem ile w tym prawdy.

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli chodzi o wtyczkę sugeruje wymienic seo ultimate na SEO Yoast - jest dużo lepsza.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ale czy wówczas SEO Yoast nie będzie się "gryzła" z tą drugą wtyczką All in one seo pack?

Bo teraz kod strony bardzo dziwnie wygląda meta description, keywords, title itd. dublują się..

tak będą sie gryzły. ja ją mam na blogu. testowałem nawet tam gdzie nie wolno ;) - sprawdza się super :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ok to odinstaluje SEO Ultimate, a mógłbyś podpowiedzieć na post nr #13 jeszcze odnośnie tych statycznych meta description?

Lub jak proponowałbyś to rozwiązać aby miało jak najlepszą skuteczność i w miarę przyzwoicie wyglądało dla użytkowników?

Bo na obecną chwile wygląda to tak w googlach:

Kitesurfing Ustka - Kitesurfing w Ustce | Ustka na każdy temat...

www.villawenel.pl/blog-turystyczny/ustka-kitesurfing/

Kitesurfing w Ustce. Autor: admin dnia 18 września 2012 / Komentowanie nie jest możliwe. Kitesurfing w Ustce ...

seomoz.org/blog/setup-wordpress-for-seo-success

to ci pomoże :)

tak. zdecydowanie !

Już zainstalowałem SEO by Yoast i muszę przyznać, że to jest konkretna wtyczka :) Właśnie edytuje swoje wpisy i poprawnie optymalizuje stronę :) Wielkie dzięki raz jeszcze!

@Arthoor

Tak jak przedmówca mówi zdecyduj się lepiej na jedną wtyczkę. Może być ta, której obsługa jest dla ciebie łatwiejsza.

Zauważyłem, że najważniejsze rzeczy już poprawiłeś (przyjazne url, meta opisy, titles).

Teraz chyba będzie trzeba zacząć linki zdobywać :)

Pozdrawiam

M.

Do statystyk z poziomu WP po polsku - NewStatPress - wtyczka dobra bo nie zamula bazy danych

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Bardzo dobrze od strony SEO to wygląda. Nagłówka H1 tylko nie widzę. Jeśli chodzi o statystyki to niezastąpione jest Google Analytics.

GA mam podpięte do głównej domeny, ale do katalogu z WP wolę osobne statystyki :)

Zastanawiam się gdzie umieścić to H1 na głównej stronie i jak ma ono wyglądać aby nie odstraszało użytkowników i dawało moc pod kątem seo i konkretnych fraz...

@Grey: zaraz sobie zainstaluje i zobaczę jak się sprawdza, dzięki :)

H1 na głównej stronie powinien być opcjonalny do głównego tytułu - tz może to być jakieś krótkie zdanie, hasło przypięte tylko do strony głównej. Ważne nie może to być tytuł bloga bo ten powiela się na każdej podstronie a znacznik H1 powinien być tylko jeden na daną stronę. H1 dotyczy kodu html. Ale jak nie chcesz to nie musisz nic dłubać bo konkretne podstrony mają H1 (<h1 class="single-title">Kitesurfing w Ustce</h1>)

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności